Horváth Flóra

Horváth Flóra

Hatha jóga, Vinyasa Flow jóga, Kismama jóga oktató

Képzettsége:  Okleveles Hatha jóga instruktor RYT 200, Vinyasa flow jógaoktató RYS 200 és Kismama jóga oktató

2007-ben találkoztam először a jógával. Életem egyik legszebb időszakában történt, hiszen éppen fiammal voltam várandós. Elvarázsolt a kismama jóga áramlása, lágy, dinamikus, nőies mozdulatai, a relaxációban folytatott kapcsolatfelvétel a babámmal. Jógával készültem fel a szülésre testileg, lelkileg és mentálisan.

Egy év elteltével újra jógatanárt kerestem. Nem sokkal később már Bálint János alaptanfolyamára jártam a Padma Jógastúdióba. Ekkor már megérett bennem az elhatározás: jógát szeretnék oktatni! Addigi életemet –hegedűművész-tanárként – a zenélés töltötte ki. Érdekes felfedezés volt megtapasztalni, hogyan egészíti ki egymást a jóga és a művészet. Végsősoron a zene is meditáció…

2010-ben sikeresen befejeztem az alaptanfolyamot, és elvégeztem a Birthlight Kismama jógaoktató képzést szintén a Padma Jógastúdióban, Bálint Gyöngyi és Kapisinszky Judit irányításával. A kismama jóga különösen fontos számomra, mert a várandósok közelében az ember egy kicsit újraéli azt a spirituális állapotot, ami a szülés élményével zárul-kezdődik… Ezután következett a Hatha jógainstruktori képzés szintén Bálint János vezetésével -akit Mesteremnek tekintek – a Purnam Nemzetközi Jógaoktató Akadémián.

Évekig tanítottam a Padma Jógastúdióban, és zárt csoportjaim melett 2011 óta vagyok tagja az AUM csapatának. Mivel érdeklődésem a dinamikus jogairányzatok felé fordult, 2017-ben elvégeztem a Vinyasa flow jógaoktatói képzést Radics Klaudia vezetésével.

Rengeteget tanultam az előttem jaróktól, családomtól, tanítványaimtól és kollégáimtól. Köszönettel tartozom nekik!

Szeretettel várlak az órákon!

Vélemények Flóra Kismama jóga és Baba-mama óráiról

“Először kismama jogára, majd baba-mama tornára jártam Flórához. Nagyon szerettem, jól jött egy kis segítség a regenerálódáshoz a szülés után… Igazi anya és bababarát óra izomlázzal…  Azóta már kislányom is ügyesen tornázik, én pedig újra a kismama csapatot erősítem  “
         Krolopp Anna 
Flóra óráin nem csak a mamák, de a babák (akár pocakban, akár lábon) is jól érzik magukat. 🙂
Határozottan érezni a különbséget az óra végére! A mamák megerősödnek és kikapcsolódnak,
a babák kimerülnek. 😉
Nagyon jó, hogy odafigyel a kismamák illetve az anyukák igényeire, problémáira és annak
megfelelően alakítja az óra tartalmát. (Például ha sok a pici-babás, frissen szült anyuka, könnyebb 
órát tart, ha több a nagy-babás, akkor vannak erősebb gyakorlatok is – mely nem kötelező az új
anyukáknak.)
Flóra nemcsak jóga-torna órát tart, de mellette képes odafigyelni a sok különböző korú babára.
Nem kis teljesítmény! Mindegyik gyerek szereti őt.
Csak így tovább!”
       Mikóné Nánay Erzsébet 
“Évek óta járok Flóra óráira. A kismama jóga órákon szisztematikusan készített fel a várandósság különböző kihívásaira és a szülésre. Sokszor kértem tőle tanácsot  és mindíg megfelelő, kielégítő választ és hasznos segítséget kaptam. Már egy éve látogatom kisfiammal a baba-mama tornát, amit szintén Flóra tart. Semmi pénzért nem hagynánk ki ezeket az alkalmakat. A foglalkozásokon teljesen átmozgatjuk a testünket, nehéz és hasznos gyakorlatokat végzünk, amiket otthon, egyedül nem csinálnék végig. A jóga alapú mozgás mindenemet beolajozza, kicserélve megyünk haza az alkalmakról. Külön öröm, hogy a babák is nagyon jó kis közösséget alkotnak. Flóra tapasztalt, lendületes és erőt sugárzó személyiség. Óráit szívesen ajánlom mindenkinek!”
          Szabó Klára
Flóra óráit jó szívvel tudom ajánlani! Flórából árad a kedvesség és a nyugalom. Már kb. 2 éve látogatom az óráit, és eddig mindig jókedvvel, feltöltődve, kellemesen elfáradva mentem haza.
Kismama jóga óráin jólesően megmozgatja a kismamákat, és az ellazulásra, befelé figyelésre is van lehetőség.
A baba-mama tornát kisfiam és én is nagyon szeretejük. A hangulat mindig vidám,  és az izomláz sem maradhat el!”
          Szegőné Szabó Adrienn

Vélemények Flóra Vinyasa óráiról

“Flóra vinyásza flow jóga óráját sosem unom. A csoport igényeit és hangulatát szem előtt tartva tartja az órát. Odafigyeléssel és precizitással segít beállítani az egyes pózokat, hogy átérezzük a gyakorlat adta energiákat. Magas fokú empátiával segít megérteni, hogy az egyes, számomra nehéz jóga gyakorlatokkal a saját határaimig érdemes menni, illetve ezen szint tágítására csak lassan, megfontoltan kell törekedni. Számomra biztonságot ad, hogy nem vár tőlem lehetetlent  és így komfortosan érzem magam az órán. Szakmailag, emberileg egyaránt, Flórát és az általa tartott órát csak ajánlani tudom!
Namaste”
          Varga Annamária
“Flóranak az órai fantasztikusan jók. A rendkívül jól összeállított mozgás sorozatok nagyon jól átmozgatnak. A 60 perces óra nagyon hatékony és napokig érezni lehet jótékony hatását.
Flóra egy nagyon kedves, figyelmes, szerethető oktató. Az óráit a gyakorlók aktuális fizikai és mentális állapotához igazítja és ez mindig nagy segítség. Én már évek óta nála gyakorlok, csak ajánlani tudom!”
          Kistamás Elvira

Horváth Flóra órái a héten:

[events_list paging=1 limit=0 category=51 scope=this_week showperiod=daily]