Barion Pixel

yin Jóga

A yin jóga jó erősen meditatív jellegű jógairányzat lágyan és mégis igen mélyen megdolgozza a testet fizikailag és energetikailag. A yin jóga ászanái meglehetősen passzívnak tűnnek a ma ismert hatha jóga ászanákhoz képest. Többnyire a talajon ülve vagy fekve végezzük őket, miközben megpróbáljuk teljesen ellazítani izmainkat és kioldani a test feszültségeit. Párnákat, takarókat használunk a testünk alátámasztására, hogy a lehető legkevesebb izommunkára legyen szükségünk. Hosszú ideig, három, öt, vagy akár tíz percig is kitartunk egy-egy pózt ebben az ellazult állapotban, ezáltal a test mélyebb rétegeibe, az izmok mögé jutunk el, és kihatunk a kötőszöveteink, az ízületeink, csontjaink és a belső szervek egészségére. Az órákat gyakran tematikusan építjük fel egy-egy szervcsoport támogatására (pl. vese, máj, gyomor gyógyító sorozatai), vagy a mozgásszervek egy-egy csoportjára koncentrálunk (pl. csípő, vállöv, gerinc, lábak energizálása).

Regeneráló yin jóga

 A Regeneráló jóga – mint ahogy a neve is utal rá – segít regenerálni a testet. Gondolhatod azt, hogy a többi jóga irányzat, valamilyen szinten ugyanezt teszi, és igazad van. Gyakoroljuk az ászanákat, hogy gyógyítsuk a testünket és a lelkünket.

Miben különbözik tehát a Regeneráló Yin Jóga a szokásos jóga gyakorlástól?

A regeneráló jóga segíti az egészségtelen vagy sérült testet visszaállítani a normális, egészséges, sérületlen állapotába. Miközben a regenerálló jóga speciális beállításokkal összpontosit a test helyreállítására, addig a Yin Jóga a mélyebb kötőszöveteket dolgoztatja meg, változást hoz létre a legmélyebb szinten. A Regeneraló jóga segítségével kifejlesztjük a finomabb érzékeinket, a yin jógával pedig behatolunk a mélyebb fizikai és érzelmi világunkba. A Yin jóga és a Regenerál jóga kombinációjával nem csak a fizikai testen segitünk, de megtanuljuk érzékelni, átélni és elengedni a mélyen levő, elrejtett vagy megtagadott mentális és érzelmi fájdalmainkat is.

Yin jóga oktatóink

 

Nagy Janina

Hatha yoga Instructor

Aktuális Yin jóga órák

Aktuális Yin jóga tanfolyamok / műhelyek

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.