szülésfelkészítés –

fókuszban a szülőpozíciók

Oktató: Horváth Flóra

Helyszín: AUM Corvin és AUM Astoria vagy ONLINE

Időtartam: 10:00 – 12:00

A tanfolyam díja: 7.500Ft

 

Következő időpontok:


Szervezés alatt!

A számodra megfelelő időpontot az oldal aláján lévő jelentkezési lapon tudod kiválsztani.

COVID tájékoztató: A járványhelyzet miatti esetleges lezárások esetén a programot ONLINE tartjuk.

Tematika:

A szülőpozíciós jógaóra – a Birthlight Kismama Jóga része – egy mozgásközpontú szülésfekészítés. Lehet, sőt, ajánlott segítővel, párral érkezni – aki ott lesz a vajúdásnál: barát, édesanya, stb. Azonban egyedül is nagyon hasznos résztvenni az órán. Ezen az alkalmon egy jógaóra keretein belül sok hasznos tanácsot, ötletet hall a kismama arról, hogy hogyan vajúdjon, hogyan élje meg az egyes eseményeket a szülés alkalmával és hogyan lélegezzen annak különböző szakaszaiban.

  • Az óra rövid ráhangolódással kezdődik, majd bemelegítés következik, hogy senki ne sérüljön meg a mozgás során. Utána a vajúdást segítő pózokat vesszük végig. Sok apró testhelyzet, mozdulat van, ami megkönnyíti majd ezeket az órákat. Már itt több kiegészítő trükköt kipróbálunk, amit a segítő tehet a vajúdóval, és a kismama ki tudja választani, mi esik neki jól, mi az a simítás, masszírozás, amit a nagy napon is szívesen fogad majd.
  • Ezután a szülőpozíciókat nézzük át. Ez is jó alkalom arra, hogy kiderüljön, melyik helyzet kényelmes éppen a mamának.
  • Majd egy hosszabb légzőgyakorlás következik, hogy ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is átélje az ember, hogyan lélegezzen helyesen, milyen módon befolyásolja a fájdalmat a légzés által és hogyan lélegezzen a szülés egyes szakaszaiban.
  • Gyakorlati tanácsokat kapnak a résztvevők a várandósság végefelé szedhető homeopátiás szerekről, vagy éppen gyógyteákról. Átbeszéljük a gátmasszázs módszerét és a felmerülő kérdéseket is tisztázzuk.
  • Az óra vége egy jóga nidra relaxációval zárul, amiben a személyes célok megerősítése és a babával való kapcsolatfelvétel a legfontosabb momentum a kismama és segítője számára.

Az órán sok eszközt – szék, labda, nagy kendő stb. – használunk. Célszerű papírt és ceruzát hozni, hogy a sok információból a legfontosabbak lejegyezhetőek legyenek. Az órához jár még egy rövid leírás a kiegészítő szerekről és képek a szülőpozíciókról.

Mindenkit szeretettel várok!

 

A TANFOLYAMOT VEZETI - HORVÁTH FLÓRA

2007-ben találkoztam először a jógával. Életem egyik legszebb időszakában történt, hiszen éppen fiammal voltam várandós. Elvarázsolt a kismama jóga áramlása, lágy, dinamikus, nőies mozdulatai, a relaxációban folytatott kapcsolatfelvétel a babámmal. Jógával készültem fel a szülésre testileg, lelkileg és mentálisan.

Egy év elteltével újra jógatanárt kerestem. Nem sokkal később már Bálint János alaptanfolyamára jártam a Padma Jógastúdióba. Ekkor már megérett bennem az elhatározás: jógát szeretnék oktatni! Addigi életemet –hegedűművész-tanárként – a zenélés töltötte ki. Érdekes felfedezés volt megtapasztalni, hogyan egészíti ki egymást a jóga és a művészet. Végsősoron a zene is meditáció…

2010-ben sikeresen befejeztem az alaptanfolyamot, és elvégeztem a Birthlight Kismama jógaoktató képzést szintén a Padma Jógastúdióban, Bálint Gyöngyi és Kapisinszky Judit irányításával. A kismama jóga különösen fontos számomra, mert a várandósok közelében az ember egy kicsit újraéli azt a spirituális állapotot, ami a szülés élményével zárul-kezdődik… Ezután következett a Hatha jógainstruktori képzés szintén Bálint János vezetésével -akit Mesteremnek tekintek – a Purnam Nemzetközi Jógaoktató Akadémián.

Évekig tanítottam a Padma Jógastúdióban, és zárt csoportjaim melett 2011 óta vagyok tagja az AUM csapatának. Mivel érdeklődésem a dinamikus jogairányzatok felé fordult, 2017-ben elvégeztem a Vinyasa flow jógaoktatói képzést Radics Klaudia vezetésével.

Rengeteget tanultam az előttem jaróktól, családomtól, tanítványaimtól és kollégáimtól. Köszönettel tartozom nekik!