HANGFÜRDŐ

Jóga Relaxáció Hangfürdővel

Egy nehéz hét után pihenésre vágysz? Vár rád a hétvége, de fáradtan ébredsz szombat reggel is? A relaxációs hangfürdő péntek este ellazít, felfrissít, stresszmentesít, segít letenni a hét terheit, hogy a hétvége tényleg a pihenésé lehessen. A relaxációs hangfürdőn a jóga terápiás technikáit ötvözzük a tibeti hangtálak és a tao-hárfa ellazító hangjaival.

A relaxáció a jógában bevett gyakorlat a stressz, a testi és a mentális feszültségek oldására. Stresszhelyzetben állandó feszültségben és aktivitásban vannak az izmok és az idegrendszer.  Ez a feszült állapot rengeteg energiát használ el, amelyben elfáradunk, és amelyet egyébként sok más mindenre is használhatnánk. A relaxáció lágy, szelíd, ám hatékony módszere segít elengedni a test (izmok) és lélek (elme) állandó aktivitását. Egy ilyen megpihenés után, amikor valóban szükségünk van az aktivitásukra, sokkal hatékonyabban vehetjük hasznát elménknek és testünknek.

A test teljes ellazítását követően szólalnak meg a tibeti hangtálak, a gongok és tao-hárfa hosszan rezgő, tisztító, lágy és szférikus hangjai. A relaxációs hangélményen fekvő helyzetben, akár hétköznapi, vagy jóga-öltözékben lehet részt venni. A hangoknak nagyon erőteljes gyógyító és rezgésszint emelő hatása van.  A hangfürdő egy élő hangkoncert, egy csodálatos hangélmény, mely során zavartalanul élvezheted a hangok áradását és távol kerülhetsz a mindennapok feszültségeitől.

A hangfürdő során terápiás Peter-Hess hangtálakat és gongokat használunk. Mindegyikük kézi munkával készül, 7-12 fém ötvözetéből kézi kovácsolással. Fair trade kereskedelem útján jutnak el Európába és a kézművesek számára biztos megélhetést jelent ez a nehéz fizikai munka.

A hangtálak készítéséhez 7 bolygó féméhez: arany (Nap), ezüst (Hold), higany (Merkúr), vörösréz (Vénusz), vas (Mars), ón (Jupiter), ólom (Szaturnusz) még további ötöt használnak fel,  melyek: cink (feszült állapotok ellen jótékonyan hat), meteorfém (fokozza az általános aktivitást), bizmut (az emésztőrendszer működését erősíti), galenit (ízületi gyulladások ellen jótékony), és pirit (erősíti a tüdőt.)

Peter Hess-féle tibeti hangtálakkal folytatott munka jól harmonizálható a tao hárfával. A tao-hárfa egy vibroakusztikus hangszer, melyre 48 hang van felfűzve: a „H, A, E, D” hangok 4 oktáv terjedelemben. A hangszer 432-re van hangolva. Szférikus hangjai a magasba emelik testet, lelket, érzelmeinket és gondolatainkat.

A relaxációs hangfürdő időtartam 60 perc és igény szerint záróbeszélgetés, élmények megosztása, és kérdések zárják a foglalkozást.

Ár: 2400 Ft/alkalom, vagy 1 alkalom a jógabérletről

 

A Hangfürdőket vezetik

 

Balogh Orsolya

Hangterápiás oktató

Pócza Barbara

Jógaterapeuta

Hangfürdők a héten

<< Előző hétKövetkező hét >>2018. szeptember 17. hétfő -- 2018. szeptember 23. vasárnap
<< Előző hétKövetkező hét >>2018. szeptember 17. hétfő -- 2018. szeptember 23. vasárnap

CLOSE
CLOSE