Astanga Jóga

Az Astanga jóga ma is gyakorolt formája T. Krishnamacharya egyik tanítványának, Sri K. Pattabhi Jois-nak köszönhetően vált ismertté az egész világon.

A hatha jógának e speciális irányzata, több kötött gyakorlatsorból áll, melyek kitartó, rendszeres gyakorlása helyreállítja a fizikai test egészségét, egyensúlyát, tisztítja, méregteleníti a testet és az idegrendszert.

A gyakorlás főbb princípiumai a speciális, mély légzéssel összehangolt mozgás (vinyásza) az energetikai zárak (bandha) és a fókuszpontok (dristi). Mindezek együttes használata az ászanák kötött sorrendjének gyakorlása során beindítják a test tisztulási folyamatait és segítenek lecsendesíteni az elmét. Dinamikus, erőteljes, ugyanakkor lágy gyakorlás is, egyfajta mozgásos meditáció, életkortól, fizikai képességektől függetlenül bárki számára gyakorolható.

Mysore Astanga

Az astanga jógát tradicionálisan mysore stílusban oktatják. Ez a legideálisabb módja az Astanga Vinyásza jóga gyakorlásának, ami bár csoportban zalik, mégis a leginkább személyre szabott módja a fejlődésnek. Kezdők és haladók egy teremben vannak, mindenki egyénileg gyakorol, saját tempója és légzésritmusa szerint. 

Kezdőknek is ajánljuk, nem baj, ha még sohasem jógáztál. Saját ritmusodban, az oktató segítségével tudsz majd haladni. Részletes instrukciókra, tanácsokra, sok igazításra számíthatsz.

Astanga Jóga oktatóink 

Aktuális Astanga tanfolyamok / műhelyek

Astanga Jóga órák a héten