Barion Pixel

iyengar-Jóga

Az Iyengar-módszer

Az Iyengar Jóga a 95 éves korában elhunyt B.K.S. Iyengar  (ejtsd „ájengár”) jógamester tanítására épül, aki 1936-ban, 18 évesen kezdett tanítani. A tanítás az egyvonalúságra helyezi a hangsúlyt: ha a test a pózokban bizonyos onalakat követ, akkor biztonságosan tudsz maximális eredményt elérni a hajlékonyság, az erőnlét és a jó közérzet terén. Annak érdekében, hogy erőnléttől és hajlékonyságtól függetlenül is eredményesen és biztonságosan tudj gyakorolni, bizonyos esetekben eszközöket is használunk (pl. fal, tégla, heveder). Haladóbb szinten ezeket a különböző akciók elmélyítésére, a pózok hosszabb fenntartására is használjuk.

A pózok alapja a precizitás, a biztonság és a mélység. Kivitelezésükben tapasztalt és magasan képzett oktatók segítenek, akik felkészültek arra, hogy különböző testfelépítésű és egészségi állapotú embereket megfelelően igazítsanak. Egy másik fontos aspektus a szekvenciálás – azaz a gyakorlatsorok összeállítása, mely változatosságával garantálja a szisztematikus, biztonságos és egyenletes fejlődést. Az órákon keményen kell dolgozni, de távozáskor könnyűnek és nyugodtnak fogod érezni magad. A jóga azonnali jótékony hatása a hajlékonyság és az erőnlét növekedése, valamint az egészségi állapot javulása. Ahogyan haladsz előre a gyakorlásban, lelki és spirituális hatását is érezni fogod.

Az Iyengar védjegy

Minden okleveles Iyengar jóga oktató magas színvonalú képzésben részesül minimum 5 évig – ez az egyik oka annak, hogy az Iyengar Jóga az egyik legelterjedtebb módszer a világon. Amikor ezzel a védjeggyel találkozol, azt jelenti, hogy egy kezdő okleveles oktató minimum három évig járt rendszeresen Iyengar Jóga órákra, amit egy kétéves oktatóképzés és két szigorú vizsga követett. A védjegy használatához minden okleveles Iyengar Jóga oktatónak kötelessége fenntartani saját szakmai fejlődését. Az Iyengar Jóga védjegy a kiválóságot, a jóga világos és mély megértését garantálja.

Iyengar Jóga oktatóink

Gluscevic Hajnal

Iyengar jóga

Iyengar jóga órák héten

Aktuális Iyengar tanfolyamok / műhelyek

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.