Barion Pixel
Péter-Szabó Katalin

Péter-Szabó Katalin

Hatha jóga oktató

Végzettségek: 200 órás hatha jóga oktató, 200 órás női jóga oktató, 200 órás fasciális alapú flow jóga oktató (mindegyik Samadhi Jógastúdió), 40 órás Yin és resztoratív jóga oktató továbbképzés (Jóga A-Z), Okleveles hangterapeuta alap és haladó képzés (Balla hangterápia) .

Óratípus: hatha jóga, fasciális alapú flow jóga, yin jóga és női jóga, hangfürdő, hangterápia

A jóga fokozatosan került egyre közelebb hozzám, egy meditációs tanfolyamon ismerkedtem meg vele tizenéves koromban, majd következtek a légzőgyakorlatok, ászanák, amíg mára ez a rendszer a mindennapjaim részévé vált. Azt szeretem a legjobban a jógában, hogy teljes mértékben tapasztalati út. Számtalan eszközt ad a kezünkbe, amelyeket kipróbálva, megtapasztalva bármikor harmóniát teremthetünk az életünkben.

Az oktató képzéseimet a Samadhi Jógastúdióban végeztem, Diószegi Ádám, Czvikli Zsuzsanna, Kósa Zoé, Kiss Ádám Hortobágyi Andrea és Egyed Brigi vezetésével. Több éve aktívan tanítok, valamennyi általam megtanult irányzat szerint tartottam már órákat.

Az órákon a tudatos figyelem, illetve a légzés segítségével dolgozunk. Az által, hogy elcsendesítjük az elménket, jótékony távolság jön létre a gondolatainktól, mindennapjainktól, testünk, lelkünk felfrissül, beindulnak a regenerációs folyamataink, oldódik a stressz, és nem utolsó sorban alaposan át is mozgatjuk a fizikai test minden részét.

Az óráimon megengedő, biztonságos közegben gyakorlunk, a lassú haladás híve vagyok. Fontosnak tartom a folyamatos önképzést, tanulást, az aktuális ismeretekből behozok az órákra új gyakorlatokat, ászana variációkat, sorozatokat, ami otthoni gyakorlásként is tovább vihető, vagy életmóddal kapcsolatos kérdéseket. Az a célom, hogy az óra végi relaxáció után a gyakorlók feltöltődve távozzanak, kicsit letegyenek abból amivel érkeztek.

Hiszek abban, hogy mindenki meg tudja találni azt az irányzatot, amin el tud indulni a jóga útján, és szeretném közelebb vinni ezt a több ezer éves tudást a hozzám érkező gyakorlókhoz.

 

Kata órái