Barion Pixel

Meseterápiás női kör és jóga oktatóképzés

AZ ELSŐ ÉS EREDETI MESETERÁPIÁVAL KÍSÉRT NŐI JÓGA OKTATÓKÉPZÉS MAGYARORSZÁGON!

Fedezd fel a mesék és meseterápia által kísért nőijóga oktatóképzés és női kör varázsát, ahol a szakmaiság és az empátia egyesül a női erővel, hogy segítségedre legyen az élet minden kihívásában.

A képzés harmadik éve támogatja a nőket saját önismeretükben és a nőijóga oktatóvá válás útján.

A nőijóga oktatóvá válás útján a női ciklus, a női életszakaszok és az ezeket képviselő női archetípusok, népmesei hősnők és egyéb önismereti módszerek segítségével haladunk önmagunk, egy teljesebben megélt női élet felé.

A nőijóga gyakorlás során saját természetes ritmusunkhoz találunk vissza. Azáltal teljesedik ki az önmagunkkal jóban levés, az önszeretet, hogy gyakorlás közben nincsenek megugrandó dolgok, megfelelések, „kellek”, ehelyett megtanulunk saját testünkben jelen lenni, önmagunkban – teljesítménykényszerek nélkül is – rendben lenni. Ez az elfogadó, önegyüttérző hozzáállás női szerveinkre és egész életünkre is pozitív hatással van, hiszen nemcsak elkezdjük megengedni magunknak a pihenést, feltöltődést, de egyre inkább felismerjük, mire van szükségünk, tanulunk a határainkról, és lassanként újra odafigyelmünk testünk jelzéseire, bölcs üzeneteire.

Nőijóga oktatóként fontos, hogy először saját nőiséged különböző aspektusait, sokszínűségét ismerd meg és fogadd el.

A nőijóga csoport egyben női kör, közösség is, amelyben megtapasztalhatjuk nőtársaink megtartó erejét. Megélhetjük, hogy nem vagyunk magunkra hagyva, elszigetelve egymástól. A csoporttagok hozzásegítenek minket válaszainkhoz, akár kérdések megfogalmazásához, bátorságot adnak a megnyílásra, és együttérzést akár önmagunk felé is. A mesélés a közösségi élményt még inkább megerősíti, hiszen ilyenkor azokkal is kapcsolódunk, akik az adott mesét valaha már elmesélték.

A Teremtő úgy teremtette a nőt, hogy „összegyúrta a Hold kerekségét, a kígyó kecsességét, az inda ölelését, a fű remegését, a suháng karcsúságát, a virágok illatát, a levelek könnyed táncát, az őz pillantását, a napsugár nyájas ragyogását, a szél iramlását, a felhő könnyeit, a pihék finomságát, a madár rikoltozását, a méz édességét, a páva hiúságát, a fecske formaságát, a gyémánt pompázását meg a galamb turbékolását, összekeverte, összegyúrta mindezt, asszonyi alakot formált belőle, és megadta neki ezt a sok tulajdonságot, valamennyit. Megelevenedett az asszony, szebb volt, csábítóbb, kívánnivalóbb, mint bármi más a világon.” (Indonéz népmese)

A képzést egy meseterápiás erdőmerülés zárja az ébredező tavaszi természetben. Részleteket az IDŐBEOSZTÁS fül alatt találsz!

 

Minden nőben ott van egy vad teremtmény, egy ősi, ösztönökkel teli erő, kreativitás, szenvedély, és kor nélküli bölcsesség.

(Clarissa Pinkola Estés)

Kinek ajánljuk a képzést?

 • szeretnél megalapozott tudással nőijóga órákat tartani

 • női egészségügyi problémáid vannak

 • gyermekre vágysz és valamiért nem érkezett még meg

 • megismernéd nőiséged számos aspektusát, minőségét

 • szeretnéd hatékonyan kezelni a stresszt

 • szeretnél kedvesebb, együttérzőbb lenni magadhoz

 • saját terápiás eszközeidet bővítenéd

 • saját női kört vezetnél

 • elkötelezett és kitartó vagy saját önismeretedben

A képzés vezetői

 

Bánosi Eszter

Női- és intimjóga oktató, alkotó-fejlesztő mese-szakpedagógus, holisztikus női coach

Puskás Anikó

Női- és kismamajóga oktatató

ESZTER BEMUTATKOZÁSA

Rólam

Már kamasz koromban érdekeltek az olyan integráltegész testre ható mozgásformák, mint például a PilatesA hathajógával és a jóga filozófiájával az egyetemen találkoztam először 2004-ben, ahol az ászanák gyakorlása mellett jógafilozófiai előadásokat is hallgattam. A hathajóga egyik alkalmazott irányához, a nőijógához egy, a saját nőiségemmel kapcsolatos magánéleti krízis, a válásom, női értékeim megkérdőjelezése, a nőiségemtől való elidegenedés meggyógyítása iránti vágy vezetett el 2016-ban. A női gyakorlás fokozatosan rávezetett a saját határaim megismerésére, a saját ütememre, hangomra és az önmagam iránti együttérzésre. Arra hívott, hogy feltegyem magamnak a kérdést: hogyan viszonyulok nőiségemhez, mi a dolgom ezzel, illetve hogyan tudnám a legkiteljesedettebben megélni magamban ezt a minőséget. 2017-ben elvégeztem a nőijóga oktatóképzést Juhász Sarolta vezetésével, akit azóta is mesteremnek tartok. 2019 és 20 között magam is tartottam nőijóga órákat a Mandala Jógastúdiókban.

A rendszeres nőijóga-gyakorlás egyik meglepő mellékhatása volt a letapadt emlékképek-gondolatok-érzések felszínre hozása is, amely még mélyebb önismereti útra terelt. 2019 és 2020 között elvégeztem Oravecz Andrea test-alapú önismereti oktató, test-alapú meditációs oktató és trauma tanár féléves Testbelakás Iskolája nevű tanfolyamát, amely hatalmas, átfogó és gyakorlati tudásanyagot adott a testtudatosság, a trauma- és idegrendszer-informált testbelakás, az önkapcsolódás, a test vele született bölcsességének megismerése és a stresszkezelés terén. Ezek az ismeretek mind a jógagyakorlásomat, mint az életemet is áthatják. A nőijógában való utam fontos állomásának tartom Gáborjáni Réka női jóga és ajurvéda tanár és konzulens női nidra tanfolyamainak elvégzését, a Swami Satyananda-féle mélyrelaxáció rendszeres gyakorlását.

A jógához 2019-ben érkeztek a népmesék; az Eszterházy Egyetemen elvégeztem Boldizsár Ildikó alkotó-fejlesztő meseterápiás képzését, 2022 elejétől tartok önismereti mesecsoportokat.

Önképzési utam legújabb állomása a holisztikus női coaching módszertanának elsajátítása Nádas Anna vezetésével, hogy egyéni folyamataiban is ítélkezésmentesen kísérhessem a hozzám fordulókat ezerszínű női útjukon.

ANIKÓ BEMUTATKOZÁSA

Rólam

A jóga az önismereti utam egyik megingathatatlan alappillére. A kezdeti fizikai gyakorlás az évek alatt belsővé vált, választ és vigaszt adott a legnehezebb
időkben, és egyre elköteleztebbé tett az úton. Ez idő alatt sok csodás tanítóval
találkoztam, akik pont akkor és pont azt adták, amire éppen szükségem volt.

Életem első csendes elvonulása 2017-ben pedig visszavonhatatlan iránymutatást adott a
mélyebb belső munkára. Több mint egy évtizednyi hathajóga-gyakorlás után aztán
2020-ban megérkezett életembe a felismerés, egyszerűen megkerülhetetlen, hogy női testben és női testtel gyakorlok.

Noha addig is ösztönösen azokat a
gyakorlatokat végeztem, melyek a medencetér energiájára hatnak, a Csuday Dóri vezetette nőijóga oktatóképzéssel aztán tudatosan kezdtem ezzel a fontos testterülettel foglalkozni. Számomra a nőijóga a testbe vetett hit, a biztonságérzet és a szabadság kifejeződése, mely nem a test és az elme uralásával valósul meg, hanem azok felszabadításával.

Oktatóként az óráimon nem vezető vagyok, sokkal inkább kísérő és segítő. Egy nő, aki maga is úton van. Hiszem, hogy a női testterek (méhtér, szívtér, toroktér) mobilizálásával kiváltott lágy belső hullámzásnak és áramlásnak köszönhetően a gyakorló kapcsolódhat legbelsőbb önvalójával és megélheti nőiességének ezerarcúságát.

Juhász Sarolta, Csuday Dóri, Schubert Andrea, Márk Tamás, Malik-Tóth István,
Timcsák Géza – az eddigi  legfontosabb tanítók a jógautamon.

2019 óta oktatok és vezetek különféle tematikus workshopokat, főleg nőknek. Sokat foglalkozom a ciklustudatos gyakorlással, a női test anatómiájával és a női szexualitással, valamint nehezített gyermekáldással küzdő nőknek tartok segítő női köröket. Az ösvény, amin járok, szép lassan rajzolódott ki, ugyanakkor mostanra teljesen letisztult lett.

A női jógáról

A nőijóga gyakorlatai során a fejünkből „visszaköltözünk” a testünkbe, és újra elkezdjük „belakni” magunkat. Figyelmünkkel testünk női tereiben járva nemcsak tudatosabbak leszünk ezekre, de elindul egyfajta egyensúlyba kerülés, és konkrét megélésünk lesz a jóllétről, a létörömről; a csinálás helyett újra megélhetjük a létezést. Ez a fajta elmélyülő kapcsolatfelvétel önmagunkkal saját, belső válaszokat is eredményezni fog, és visszaszerezzük elvesztett kompetenciaélményüket saját nőiségüket illetően.

A nőijóga során egyre inkább elsajátítjuk az önmagunk iránt való ítéletmentességet, elfogadást és kedvességet és megélhetjük, hogy úgy vagyunk jók, ahogyan vagyunk. Mindez szükségszerű, vágyott változásainknak is teret enged a maga idejében. A nőijóga csoport egyben női kör, közösség is, amelyben megtapasztalhatjuk nőtársaink megtartó erejét. Megélhetjük, hogy nem vagyunk magunkra hagyva, elszigetelve egymástól. A csoporttagok hozzásegítenek minket válaszainkhoz, akár kérdések megfogalmazásához, bátorságot adnak a megnyílásra, és együttérzést akár önmagunk felé is.

A meseterápiáról

„Minden élethelyzetnek megvan a mesei párja” – állítja Boldizsár Ildikó író, mesekutató és tanár. A népmesék nemcsak választ adnak személyes kérdéseinkre, de képesek megszüntetni a problémákból keletkező káoszt, és segíteni élethelyzeteink újrarendezésében.

A Metamorphoses Meseterápiás Módszer segítségével a történetbe lépünk, és ott látjuk meg magunkat, ahol személyes elakadásunk, érintettségünk van. A mese által megmutatott forgatókönyv belsővé tétele segít elmozdulni, továbblépni nemcsak a mesei helyről, hanem életünk elakadásából is.

Mindezt egy adott forgatókönyv szerint, önismereti feladatokkal, az élőszavas mese erejével, a belső képalkotást támogató gyakorlatokkal segítjük. A hatást tovább erősíti a csoport megtartó ereje. A mese és a vele való munka hetekkel, hónapokkal később is dolgozik, kristályosodik bennünk; úgynevezett „raktárhatásának” köszönhetően a mese tanulságai automatikusan előhívódnak a tudatalattinkból szükség esetén, valóságos élethelyzeteinkben is.

MIVEL FOGLALKOZUNK A KÉPZÉSEN?

Első modul

 • A nőijóga és a női kör-tartás alapjai, eszközei, nőijóga alapgyakorlat
 • Ciklustudatos nőijóga gyakorlás, ciklus és önismeret
 • Idegrendszerünk működése, a női lét és a stressz
 • Női mélyrelaxáció, a jóga nidra, meditáció az órán és a mindennapokban
 • A női test és a női szervek anatómiája és szimbolikája, a női hormonrendszer, a női egyensúlyvesztés okai és kezelése

Második modul

 • Transzgenerációs örökségünk, mintáink és feloldási lehetőségeik
 • Kislány életszakasz: kötődés, öröm, első menstruáció
 • Szerető életszakasz: a női intimitás, szexualitás, párkapcsolat és önmegvalósítás
 • Anya életszakasz: termékenység, anyaság, anyaseb, belső anya-gyermek munka, önegyüttérzés
 • Bölcs nő életszakasz: transzformáció, változókor, elengedés és gyász
 • Tanításmódszertan, órafelépítés

A képzés célja

Célunk olyan női segítők képzése, akik végighaladtak saját női önismereti folyamatukon, ezért nem csupán nőijóga oktatókká válnak, de saját megéléseik, leszűrt és megérlelt tapasztalataik segítik őket abban, hogy együttérzéssel támogassanak más nőket is ezen az úton.

A nőijóga oktatóvá válás útján a női ciklus, a női életszakaszok és az ezeket képviselő női archetípusok, népmesei hősnők és minőségek segítségével haladunk önmagunk, egy teljesebben megélt női élet felé.

A képzés magas szakmai színvonalon adja át a nőijóga, illetve a női segítés alapjait annak érdekében, hogy olyan nőijóga oktatóvá válj, aki nemcsak magas szakmai kompetenciákkal rendelkezik, de elkötelezett saját önismereti folyamatai iránt is.

Az önismeret mélyítéséhez a mesék, Boldizsár Ildikó metamorphoses meseterápiás módszere, különféle testalapú önismereti eszközök, női szertartások és rítusok, a női kör ereje, valamint a dúlai és a holisztikus női coaching személete nyújtja képzésünk módszertanát.

Fontos infók

Ezen a képzésen női jóga oktatókat és nem meseterapeutákat képzünk!  A tradícionális jógatechnikák mellett alkotó-fejlesztő meseterápiás és más testalapú önismereti eszközök segítik önismereti folyamatunkat.

Ezen a képzésen nem a klasszikus ászana-elemzésen és a kivitelezés mélységein lesz a fő fókusz, mivel ez leginkább egy női kör és jógaoktatói továbbképzés, ezért – bár nem feltétele a képzés elvégzésének és a bizonyítvány kiadásának – ha teljesen kezdő vagy a jógában javasoljuk, hogy a képzés után végezz el egy alapozó hatha- vagy gerincoktató képzést.

Természetesen várjuk a jelentkezésed akkor is, ha nem szeretnél jógát oktatni, de érdekelnek a női jóga mélységei, a mesék világa és fejlődnél önismeretedben.

De mit mondanak a tavalyi képzés résztvevői?

„A jóga évtizedek óta megtartó erőt, a középpontomhoz való visszatalálást jelenti. Augusztusban talált rám Eszter és Anikó meseterápiás workshopja, majd a nőijóga oktatóképzésük és a megérzés, hogy most ezen keresztül vezet az utam. A mesék tapasztalata, az általuk feltett kérdések és a jóga lágyabb, intuitívabb változata együtt segítettek az önegyüttérzésben, új lehetőségeket, nézőpontokat hoztak. Különleges volt megélni a kapcsolódást női körben. Mit viszek magammal az elmúlt félévből? Hogy néha elég csak várni és megengedni, hogy a fény újra betöltsön mindent.”

Rita

Ez nem egy tanfolyam volt, nemcsak egy újabb papír, hanem egy kalandos, izgalmas, néha könnyekkel teli, csodálatos utazás, ahol sokat tanulhattam magamról, a nőiségemről. Egy biztonságos és szeretetteli teret kaptam, ahol bátran vállalhattam önmagam, ahol együtt könnyíthettük a terhek súlyát, ahol megnyugvást hozott a mesebeli segítők támogatása, és ahonnan más emberként léphetek tovább. Sokkal inkább önmagamként, egy sokkal magabiztosabb nőként. Eszter és Anikó harmonikus összekapcsolódása, tudása és tapasztalata olyan vezetést adott, ami mentén könnyűnek bizonyult kiteljesedni, és a legmélyebben megélni azt a rengeteg élményt, amit ez az életembe hozott. Nem mellékesen, a férjem szerint is ez volt a legjobb befektetés, amire valaha igent mondott.

Judit

A képzés ideje alatt jutottam el oda, hogy elindítsam a Láthatatlan háló projektet és kaptam elég muníciót ahhoz, hogy női körvezetőként egyre magabiztosabban és érzékenyebben tudjam megtartani a teret. Abban is nagy lendületet adott Eszter és Anikó szuggesztív és szeretetteljes csoportvezetése, hogy merjek a gyengeségeimből erőt meríteni, hogy mások felemelése előtt önmagamat is egyensúlyba tudjam hozni újra meg újra; hogy ne higgyem, hogy a megérkezés pontszerű és végleges, hogy bátran billenjek ki és találjak vissza újra meg újra legbelsőbb magamhoz. A jóga évtizedes szeretetét pedig tovább erősítette bennem a női jóga elveinek és logikájának megismerése – egyúttal elkötelezett az oktatás útján, még ennek a képzésnek a lezárása előtt beiratkoztam továbbtanulni kismama jógaoktatónak. Nagy tudással és nagy szeretettel a batyumban megyek tovább!

Dia

Hálásan köszönöm ezt a kört, a biztonságos, inspiráló, tápláló közeget, a közös folyamatot. Eszter es Anikó – köszönöm nektek a teret, a témákat, a gyakorlatokat, a kedves személyisegetek ajándékát, a szenvedélyetek gyümölcsét, eme képzést, a mesés keretet (a mesék csodás világát es annak önfejlesztő hullámait), a szemléletmódot az adott témákban, az útmutatást, a példamutatást, a szertartásokat, a csodás gyakorlásokat, a női minőségekhez való kapcsolódást Szerettem, hogy beszéltetve vagyok a megosztó körök alkalmával, merthogy nekem ez egy nehézségem, s úgy érzem, hogy kivirágoztatott ez a közös szép időszak, továbbformálva a jelenlét tudatosságom.

Zita

Hogy mit adott nekem ez a képzés? Megtanultam újra élvezni az Életet,  kapcsolódni önmagamhoz. Nekem a bizalommal sokszor nehézségeim vannak, és jó volt megtapasztalni, hogy jó érzés bízni bennetek, a nőtársaimban. Hogy van egy hely, ahol megoszthatok kételyeket, csalódásokat, évek óta cipelt fájdalmakat, de az apró örömöket, előrelépéseket is. Változtatott, formált és formál az együtt töltött 6 hónap. Hogy mit viszek magammal? Hogy éljek, hogy lehet könnyedebben, hogy nem kell mindig mindent olyan komolyan venni. És, hogy egyáltalán nem baj, ha nem vagyok tökéletes. Már most hiányoztok!

Adri

Nagyon hálás vagyok ezért a csoportért, folyamatért, és szeretettel ajánlom mindenkinek, akit hívnak a mesék, a jóga vagy csak szeretne női témákkal dolgozni. Én a mesék miatt jöttem, de a női jógát is megszerettem a kurzus által. Eszter és Anikó biztos kézzel vezették, tartották a csoportot, nem megúszós gyakorlatokkal készülve. Azoknak ajánlom, akik biztonságos keretek között, mélyre menve szeretnének dolgozni magukon. Nekem sokat segített a nőiségem örömtelibb megélésében, és a hétvégék, a csoport önmagukban is sok örömet adtak.

Kriszta

A női jóga, a mese és mindaz, ami ezek segítségével és ezeken keresztül érkezett, egy újabb lépéssel vitt befelé, a valódi ÖnMAGam felé.  Külön áldás, hogy ezt az utat most Eszter és Anikó értő kíséretével tehettem meg. Nekem mindig is fontosabb volt a “szakmaiságnál” az emberi oldal, de a legcsodásabb, amikor e kettő együtt jár. Kettőjük nyugodt, harmonikus párosa segítségével érett össze, alakult egymást támogató női közösséggé a csapat. Segítségükkel életem meghatározó élményei közé nőtte be magát ez a nyolc hónap. Hiányozni fog!

Zsuzsi

Időbeosztás

Össz óraszám: 200 óra

Képzési napok:

2024. szeptember 14, 15, 28

2024. október 12, 26

2024. november 9, 23

2025. január 4, 18

2025. február 1, 15

2025. március 1, 22, 23

A képzési napokat 09:00 kezdjük az oktatás és általában 17:00-ig tart.
A képzést egy 1 napos meseterápiás erdőmerülés zárja a Dunakanyarban április 5-én.

Jelentkezési határidő

2024. szeptember 12.

Az EARLY BIRD határideje: 2024.08.05.!

A képzés helyszíne

AUM Jóga Astoria, Budapest, Károly krt. 3/a. II. emelet

Amit kapsz még tőlünk

 • A képzés elején kézhez kapod a 60 oldalas oktatói jegyzetet képekkel, az ászanák leírásával, hatásaikkal.
 • Emellett a képzés folyamán minden hétvégén további kiegészítő jegyzetek várnak rád. Összesen több mint 200 oldalas jegyzetet adunk át Neked ászanákkal, részletesen kidolgozott témakörökkel, önismereti feladatokkal, praktikákkal.
 • Egy alkalommal igénybe vehető, 60 perces személyes egyéni támogatás, coaching, melyet a képzés ára tartalmaz.

SZEMÉLYES BESZÉLGETÉS A KÉPZÉS ELŐTT

Mivel a tanfolyamnak szerves részét képezi az önismeret, ezért a csoport indulását egyéni, személyes beszélgetés előzi meg, hogy jobban megismerjük egymást, és megnézzük, hogyan illeszthető be a képzés saját önismereti folyamataidba. A jelentkezésed után nem sokkal felvesszük veled a kapcsolatot. Kérdés esetén, keress minket bizalommal a [email protected] e-mail címen.

 

A BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI

A tanfolyamot elvégezheted önismereti céllal vagy lehetőséged van magyar oklevél megszerzésére is igény szerint.

Ha okleveles nőijóga oktató szeretnél lenni, a következőknek kell teljesülnie:

 • teljes tandíj kifizetése
 • részvétel az órák legalább 90%-án
  (Amennyiben ennél többet hiányzol, az órák pótlása egyénileg lehetséges az oktatókkal való egyeztetés után. Ennek díját a képzés díja nem tartalmazza)
 • az erdőmerülésen való részvétel
 • 10 igazolt női jóga óra hospitálás/óralátogatás, melyet bármely igazolt női jóga oktatónál teljesítheted.
 • sikeres záróvizsga

Maradt még kérdésed? Küldd el nekünk és válaszolunk!

Részvételi díj

EARLY BIRD (08.05-ig jelentkezve és befizetve): 285.000 Ft
Normál ár (09.15-ig jelentkezve és befizetve): 310.000 Ft
RÉSZLETFIZETÉSSEL (50e+4×72,5e Ft): 340.000 Ft

Vizsga és oklevél díja (opcionális): 25.000 Ft

A képzésre a helyedet a lenti űrlapon történő jelentkezéssel és az 50.000 Ft regisztrációs díj befizetése ellenében tudod biztosítani.

A fennmaradó összeget személyesen, készpénzben fizetheted be
az AUM jógastúdióban (Károly krt. 3/A 1/10.) H-Cs 17-20 óra között vagy az AUM Irodában (Károly krt. 1. 2/4) H-P 15-19 óra között.