Barion Pixel

Meseterápiás női kör és jóga oktatóképzés

AZ ELSŐ ÉS EREDETI MESETERÁPIÁVAL KÍSÉRT NŐI JÓGA OKTATÓKÉPZÉS MAGYARORSZÁGON!

Fedezd fel a mesék által vezérelt női jóga oktatóképzés varázsát – ahol a szakmaiság és az empátia egyesül a női erővel, hogy segítségedre legyen az élet minden kihívásában.

A nőijóga oktatóvá válás útján a női ciklus, a női életszakaszok és az ezeket képviselő női archetípusok, népmesei hősnők és önismereti segítségével haladunk önmagunk, egy teljesebben megélt női élet felé.

A nőijóga gyakorlatai során a fejünkből „visszaköltözünk” a testünkbe, és újra elkezdjük „belakni” magunkat.

Figyelmünkkel testünk női tereiben járva nemcsak tudatosabbak leszünk ezekre, de elindul egyfajta egyensúlyba kerülés, és konkrét megélésünk lesz a jóllétről, a létörömről; a csinálás helyett újra megélhetjük a létezést.

Ez a fajta elmélyülő kapcsolatfelvétel önmagunkkal saját, belső válaszokat is eredményezni fog, és visszaszerezzük elvesztett kompetenciaélményüket saját nőiségüket illetően. A nőijóga során egyre inkább elsajátítjuk az önmagunk iránt való ítéletmentességet, elfogadást és kedvességet és megélhetjük, hogy úgy vagyunk jók, ahogyan vagyunk. Mindez szükségszerű, vágyott változásainknak is teret enged a maga idejében.

Nőijóga oktatóként fontos, hogy először saját nőiséged különböző aspektusait ismerd meg és szelidítsd meg.

A nőijóga csoport egyben női kör, közösség is, amelyben megtapasztalhatjuk nőtársaink megtartó erejét. Megélhetjük, hogy nem vagyunk magunkra hagyva, elszigetelve egymástól. A csoporttagok hozzásegítenek minket válaszainkhoz, akár kérdések megfogalmazásához, bátorságot adnak a megnyílásra, és együttérzést akár önmagunk felé is. A mesélés a közösségi élményt még inkább megerősíti, hiszen ilyenkor azokkal is kapcsolódunk, akik az adott mesét valaha már elmesélték.

200 órás képzésünkön a női életkör a vezetőnk. Adottságaink, szerepeink, kihívásaink támogatására keressük a női jóga eszközeit. A tradícionális jógatechnikák mellett alkotó-fejlesztő meseterápiás és más testalapú önismereti eszközök is a segítségünkre lesznek a folyamatban.

A képzést egy meseterápiás erdőmerülés zárja az ébredező tavaszi természetben. Részleteket az IDŐBEOSZTÁS fül alatt találsz!

 

Minden nőben ott van egy vad teremtmény, egy ősi, ösztönökkel teli erő, kreativitás, szenvedély, és kor nélküli bölcsesség.

(Clarissa Pinkola Estés)

Női életünkre ciklusaink és az azokat képviselő női archetípusok, mesei hősnők tükrében nézünk rá vendégelőadóink segítségével.

Több mint 200 oldalas jegyzet ászanákkal, részletesen kidolgozott témakörökkel, önismereti feladatokkal, praktikákkal.

A képzés elején kézhez kapod a 60 oldalas oktatói jegyzetet képekkel, az ászanák leírásával, hatásaikkal. Emellett a képzés folyamán minden hétvégén további kiegészítő jegyzetek várnak rád.

Kinek ajánljuk a képzést?

 • szeretnél megalapozott tudással nőijóga órákat tartani
 • női egészségügyi problémáid vannak
 • gyermekre vágysz és valamiért nem érkezett még meg
 • megismernéd nőiséged számos aspektusát, minőségét
 • szeretnéd hatékonyan kezelni a stresszt
 • szeretnél kedvesebb, együttérzőbb lenni magadhoz
 • saját terápiás eszközeidet bővítenéd
 • saját női kört vezetnél

  A képzés vezetője:

  Bánosi Eszter

  • női- és intimjóga oktató
  • alkotó-fejlesztő meseszakpedagógus

  Puskás Anikó

  • nőijóga oktató

  Juhász Sarolta vendégoktató

   

  ESZTER BEMUTATKOZÁSA

  Rólam

  Már kamasz koromban érdekeltek az olyan integrált, egész testre ható mozgásformák, mint például a Pilates. A hathajógával és a jóga filozófiájával az egyetemen találkoztam először 2004-ben, ahol az ászanák gyakorlása mellett jógafilozófiai előadásokat is hallgattam. A hathajóga egyik alkalmazott irányához, a nőijógához egy, a saját nőiségemmel kapcsolatos magánéleti krízis, a válásom, női értékeim megkérdőjelezése, a nőiségemtől való elidegenedés meggyógyítása iránti vágy vezetett el 2016-ban. A női gyakorlás fokozatosan rávezetett a saját határaim megismerésére, a saját ütememre, hangomra és az önmagam iránti együttérzésre. Arra hívott, hogy feltegyem magamnak a kérdést: hogyan viszonyulok nőiségemhez, mi a dolgom ezzel, illetve hogyan tudnám a legkiteljesedettebben megélni magamban ezt a minőséget. 2017-ben elvégeztem a nőijóga oktatóképzést Juhász Sarolta vezetésével, akit azóta is mesteremnek tartok. 2019 és 20 között magam is tartottam nőijóga órákat a Mandala Jógastúdiókban.

  A rendszeres nőijóga-gyakorlás egyik meglepő mellékhatása volt a letapadt emlékképek-gondolatok-érzések felszínre hozása is, amely még mélyebb önismereti útra terelt. 2019 és 2020 között elvégeztem Oravecz Andrea test-alapú önismereti oktató, test-alapú meditációs oktató és trauma tanár féléves Testbelakás Iskolája nevű tanfolyamát, amely hatalmas, átfogó és gyakorlati tudásanyagot adott a testtudatosság, a trauma- és idegrendszer-informált testbelakás, az önkapcsolódás, a test vele született bölcsességének megismerése és a stresszkezelés terén. Ezek az ismeretek mind a jógagyakorlásomat, mint az életemet is áthatják. A nőijógában való utam fontos állomásának tartom Gáborjáni Réka női jóga és ajurvéda tanár és konzulens női nidra tanfolyamainak elvégzését, a Swami Satyananda-féle mélyrelaxáció rendszeres gyakorlását.   

  A jógához 2019-ben érkeztek a népmesék; az Eszterházy Egyetemen elvégeztem Boldizsár Ildikó alkotó-fejlesztő meseterápiás képzését, 2022 elejétől tartok önismereti mesecsoportokat. A jógában és a népmesékben rengeteg a közös vonás, hiszen mindkettő alkalmas arra, hogy elvezessen és összekapcsoljon bennünket legbelsőbb terünkkel, bölcsességünkkel, saját rejtett erőforrásainkkal és kreativitásunkkal, ahonnan hatékony választ tudunk adni problémáinkra, életünk elakadásaira. A jóga és a mese is képes rendet teremteni, általuk tudatosan helyreállíthatjuk – ahogy Yeshudian írta – megakadályozhatjuk a test és elme felborulását, megelőzhetjük a betegségeket.

  ANIKÓ BEMUTATKOZÁSA

  Rólam

  A jóga az önismereti utam egyik megingathatatlan alappillére. A kezdeti fizikai gyakorlás az évek alatt belsővé vált, választ és vigaszt adott a legnehezebb
  időkben, és egyre elköteleztebbé tett az úton. Ez idő alatt sok csodás tanítóval
  találkoztam, akik pont akkor és pont azt adták, amire éppen szükségem volt.

  Életem első csendes elvonulása 2017-ben pedig visszavonhatatlan iránymutatást adott a
  mélyebb belső munkára. Több mint egy évtizednyi hathajóga-gyakorlás után aztán
  2020-ban megérkezett életembe a felismerés, egyszerűen megkerülhetetlen, hogy női testben és női testtel gyakorlok.

  Noha addig is ösztönösen azokat a
  gyakorlatokat végeztem, melyek a medencetér energiájára hatnak, a Csuday Dóri vezetette nőijóga oktatóképzéssel aztán tudatosan kezdtem ezzel a fontos testterülettel foglalkozni. Számomra a nőijóga a testbe vetett hit, a biztonságérzet és a szabadság kifejeződése, mely nem a test és az elme uralásával valósul meg, hanem azok felszabadításával.

  Oktatóként az óráimon nem vezető vagyok, sokkal inkább kísérő és segítő. Egy nő, aki maga is úton van. Hiszem, hogy a női testterek (méhtér, szívtér, toroktér) mobilizálásával kiváltott lágy belső hullámzásnak és áramlásnak köszönhetően a gyakorló kapcsolódhat legbelsőbb önvalójával és megélheti nőiességének ezerarcúságát.

  Juhász Sarolta, Csuday Dóri, Schubert Andrea, Márk Tamás, Malik-Tóth István,
  Timcsák Géza – az eddigi  legfontosabb tanítók a jógautamon.

  2019 óta oktatok és vezetek különféle tematikus workshopokat, főleg nőknek. Sokat foglalkozom a ciklustudatos gyakorlással, a női test anatómiájával és a női szexualitással, valamint nehezített gyermekáldással küzdő nőknek tartok segítő női köröket. Az ösvény, amin járok, szép lassan rajzolódott ki, ugyanakkor mostanra teljesen letisztult lett.

  SZEMÉLYES BESZÉLGETÉS A KÉPZÉS ELŐTT

  Személyes beszélgetés a képzés előtt

  Mivel a tanfolyamnak szerves részét képezi az önismeret, ezért a csoport indulását egyéni, személyes beszélgetés előzi meg, hogy jobban megismerjük egymást, és megnézzük, hogyan illeszthető be a képzés saját önismereti folyamataidba. A jelentkezésed után nem sokkal felvesszük veled a kapcsolatot. Kérdés esetén, keress minket bizalommal a [email protected] e-mail címen.

   

  Vélemények az előző képzésről

  Hívott a mese, mert már rég eltávolodtam tőle. Mindig valami kötelező programként éltem meg, amit meg kell hallgatni, amikor mások felolvasnak nekem. Ezen a képzésen teljesen átalakult a kapcsolatom a mesékkel. Érdeklődni kezdtem a történet és a jelentés iránt is, mert Eszter ráébresztett, hogy ezek a mesék rólunk szólnak, bennünk vannak. Emellett a nőiségem megélése is megkapta a bátorítást a női közösség által. A folyamat közben megerősödött bennem, hogy nem vagyok egyedül és biztonságban vagyok. Gyógyító figyelem, egy-egy támogató mosoly és szó egymáshoz, megtartó érintések, ölelések. Ez a képzés olyan számomra, mint egy útjelző tábla a női lényegem megismerésében. Szakmailag is izgalmas betekintést, vezetést kaptunk, ami nagyon inspirált a gyakorlásban és a tanításban egyaránt. A lányok hatalmas lelkesedéssel osztották meg velünk azt, amit a női jógáról, mint önismereti módszer érezni, tudni érdemes. A rendszeres közös gyakorlása a tanfolyami napokon, az együtt lélegzés és végül a vizsgatanítás megerősítette bennem, hogy rábízhatom magam az intuíciómra és a többi nő szeretetére, bölcsességére.”

  Nagyon megörültem, amikor ráakadtam a képzésre. Éreztem, hogy pontosan erre van szükségem és bizony így is lett! A jóga stabil, megtartó keretében a mesék egy csodálatos, új dimenzióba repítettek. Segítettek, hogy a legnagyobb elakadásaimat határozottan, mégis gyengéden megdolgozzam. A képzés intenzív 4 hónapja alatt hatalmas változásokon mentem keresztül. Végig éreztem a két csoportvezető és az egész csoport megtartó erejét és támogatását. Így biztonságos kereteket kaptam az újjászületésemhez. Végre ünnepelni tudom, hogy NŐ vagyok és másoknak is megmutathatom az utat a valódi Nőiségük felé! Szeretettel ajánlom ezt a képzést mindenkinek, aki magát és nőtársait szeretné gyógyítani a mesék és a női jóga transzformáló varázserejével!

  Nem azt kaptam ettől a képzéstől, amit vártam. Tömény szakmai jegyzetelések, agy-zsibbadás és izomláz helyett, mély beszélgetéseket, lélek-zsibbadást és a testem szeretetteljességét. A közös tanulás alatt elindultam egy úton, a fejemből a lelkembe vezető úton. Hálás vagyok az elhangzott mesékért, és amiket általuk tanultam magamról.

  Egyszer volt hol nem volt. Volt hat nővér, akik elindultak egy csodálatos közös úton. Hívta őket a testük, szólította őket a lelkük, terelte őket a szellemük. Egy csodálatos tapasztalásra a női kör gyógyító energia terébe. Várta ott őket két tanító. Együtt gyakoroltak, sírtak és nevettek nagyokat, és mint egy varázsvirág csak nyílt és nyílt a tér együtt önmagukért, egymásért és minden női társukért. Tizenkétszer gyűltek ők össze. Tizenkét alkalom a mesék és a női jóga világában. Aztán egy nap az Őrség gyönyörű erdőjéhez értek ahol kilencedik segítőjükkel találkoztak. Így történt kilenc asszony varázslatos találkozása…. S aki nem hiszi, járjon utána. Én szeretettel ajánlom. Egy vagyok közülük.

  Őszintén nagyon köszönöm Nektek ezt a mesés utazást. Csodás tapasztalásokkal, ismeretekkel és élményekkel lettem gazdagabb egy támogató női közösségben.

  MIVEL FOGLALKOZUNK A KÉPZÉSEN?
  • női alapgyakorlatsor, a nőijóga helye a jógában
  • a női test és a női szervek anatómiája és szimbolikája
  • a női hormonrendszer és ciklus
  • a természet és a női ciklus
  • ciklushoz és holdhoz igazított nőijóga gyakorlás
  • idegrendszerünk működése, a női lét és a stressz
  • női mélyrelaxáció, a jóga nidra
  • meditáció az órán és a mindennapokban
  • ciklushoz igazított légzőgyakorlatok, mantrák
  • szexualitás és jóga
  • termékenység, várandósság
  • a változókor és a jóga
  • gátizom torna
  • az önegyüttérzés, női öngondoskodás rítusai
  • női archetípusok, mesei hősnők és a női lét fázisai, életfeladatai
  • elakadások a női úton, egyensúlyvesztés, női szervek megbetegedései
  • segítségnyújtás és korrekciók a gyakorlásban, kontraindikációk (ellenjavallatok)
  • órafelépítés, oktatásmódszertan
  • önismereti kérdések a meseterápia támogatásával
  IDŐBEOSZTÁS

  Össz óraszám: 200 óra 

  Időpontok:

  • 2023. szeptember 16, 17, 30
  • 2023. október 14, 28
  • 2023. november 11, 25
  • 2024. január 6, 20
  • 2024. február 3, 17
  • 2024. március 3, 23, 24

  A képzési napokon 09:00 kezdjük az oktatás és általában 17:00-ig tart.

  A képzést egy 1 napos meseterápiás erdőmerülés zárja a Dunakanyarban április 6-án.

   

  HELYSZÍN

  Képzés: AUM Jóga Astoria, Budapest, Károly krt. 3/a. II. emelet

  A képzést erdőmerülés zárja.

  A BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI

  A tanfolyamot elvégezheted önismereti céllal vagy lehetőséged van magyar oklevél megszerzésére is igény szerint.

  Ha okleveles nőijóga oktató szeretnél lenni, a következőknek kell teljesülnie:

  • részvétel az órák legalább 90%-án  (az órák pótlása egyénileg lehetséges az oktatóval való egyeztetés után. Ennek díját a képzés díja nem tartalmazza).
  • az erdőmerülésen való részvétel
  • teljes tandíj kifizetése
  • 10 igazolt női jóga óra hospitálás (bármely igazolt női jóga oktatónál elvégezheted)
  • sikeres záróvizsga
  RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

  EARLY BIRD (08.15-ig): 260.000 Ft
  Normál ár (09.15-ig): 280.000 Ft
  RÉSZLETFIZETÉSSEL (50e+4x65e Ft): 310.000 Ft

  Vizsga és oklevél díja (opcionális): 20.000 Ft 

  A képzésre a helyedet a lenti űrlapon történő jelentkezéssel és az 50.000 Ft regisztrációs díj befizetése ellenében tudod biztosítani.

  A fennmaradó összeget személyesen, készpénzben fizetheted be
  az AUM jógastúdióban (Károly krt. 3/A 1/10.) H-Cs 17-20 óra között vagy
  az AUM Irodában (Károly krt. 1. 2/4) H-P 12-19 óra között.

  Jelentkezési határidő

  2023. szeptember 15.

  Az EARLY BIRD határideje: 2023.08.15.!