Puskás Anikó

Puskás Anikó

Képzettsége: Hatha Jóga Oktató (RYT 200), Női Jóga Oktató (Body ‘n’ Soul Wellness Academy)

Óratípus: Női jóga

Sok éven át a jóga jelentette a vigaszt nehéz élethelyzeteimben, magánéleti viharaimban, fizikai testem fájdalmaira, mígnem eljutottam oda, hogy a gyakorlás már nem pusztán testi-lelki enyhet adó aktus, hanem segít hozzáférni a bennem lévő belső erőhöz és stabilitáshoz, melyek a tengelyemben tartanak. Több mint egy évtizednyi jógagyakorlás után aztán a női jógával érkezett meg életembe a felismerés, az is megkerülhetetlen, hogy női testben és női testtel gyakorlunk. Bár a női jógát a hatha jóga alkalmazott területének vallják, miközben csak a természetes állapotunkkal dolgozik: a női testtel.

Az óráimon nem vezető vagyok. Kísérő és segítő. Egy nő, aki szintén úton van. A női testterek (méhtér, szívtér, toroktér) mobilizálásával kiváltott lágy belső hullámzásnak és áramlásnak köszönhetően a gyakorló kapcsolódhat legbelsőbb önvalójával és megélheti nőiességének ezerarcúságát. Gyöngéd figyelemmel simítjuk végig a női szerveket a tudatos jelenlét csöndességében időzve.

Minthogy női identitásunk fontos alapját képzik a megfelelően erős medencealapi izmok, fejlesztésük kulcsfontosságú mind fizikai, mind pedig lelki síkon. Célzott gyakorlatokkal segítjük ezen rejtett izmok rugalmasságának és erejének növelését, segítve ezzel az önbecsülés és az önbizalom erősödését is. 

Akiktől sokat tanultam: Dr. Timcsák Géza, Schubert Andrea, Márk Tamás, Malik Tóth István, Juhász Sarolta, Csuday Dóra

További képzettségeim:

  • Himalája Jógatradíció alapképzés ( 50 óra – 2016, 2019)
  • Professzionális Intimtorna Tréning (10 óra – 2021)
  • Ayurveda és jóga alapképzés ( 50 óra – 2021)

 

Fotók: Somlyai Nikolett, TheLittlePhotoLab

 

Puskás Anikó órái a héten: