Forrest Jóga – szakrális gyógyító utazás

Szerző: 2019. 04 19.

Az utóbbi pár évtizedben több jógairányzat, jógastílus jelent meg. Ezek a jóga hatalmas eszközrendszerén belül bizonyos aspektusukra helyezik a hangsúlyt. Minden ember más, ezért különböző módszerek, eszközök fognak hatékonyan működni életünk előremozdításában. Ami egyikünkben hatalmas változásokat idéz elő, az maradhat szinte hatástalan valaki másnál.  Ha még nem találtad meg a módszert, ami (legalábbis ezen az életszakaszon) hatékonyan kísér, érdemes olyan dolgokkal kísérletezni, amik hívnak, felkeltik az érdeklődésedet.

A Forrest Jógáról, mint szakrális gyógyító utazásról ír Campbell-Bakos Szilvi, Forrest Jóga oktató.

A szakrális gyógyítás során a sámánok és gyógyítók végigvezetik a résztvevőket egy önmegismerő utazáson. A Forrest Jóga egy szakrális gyógyító utazás, melynek alapja az Iyengar rendszerből, Ana Forrest látomáskereséséből és felfedezéséből származik. A Forrest Jóga egy folyamatosan fejlődő rendszer, célja a megismerés és transzformáció. A mozgással felrázzuk a megszokottat, a kényelmeset és új izgalmas erővel haladunk előre életutunkon.

Az ászana ereje és a jelenlevők illetve tanár ereje és jelenléte alakítják az élmény erejét.  A nyitó zene és ima pedig fokozzák, emelik és elősegítik a folyamatot. A Forrest Jóga aszánák testünket erővel és gyógyító melegséggel töltik fel, megmutatják, hogy hol kell dolgoznunk és hova kell irányítanunk figyelmünket fizikailag és energetikailag, hogy életünkben előre tudjunk lépni és fejlődjünk. Egy csoportos órán a tanár figyeli a résztvevőket, és vezeti őket a testi, szellemi integritás, mélyebb tapasztalás és tanulás felé.

Az én vezetésemben (guideance) az érdekem és szándékom az, hogy az embereknek segítsek megismerni, hogy hogyan apad el az energiájuk, és segítek nekik az erejüket visszaszerezni, hogy meglássák és  megtapasztalják, hogy mi mivel van kapcsolatban szervezetükön belül és kívül, hogy jólétük a saját kezükben van, én csak eszközöket adok kezükben, vezetem őket és láthatatlan gyógyító erőket hívok meg.

Élettapasztalataink (pl. egy kiábrándultság), szokásaink tompíthatják szennyezhetik a láthatatlan hálónkat . Ugyanakkor élettapasztalataink emelhetik is  rezgésszintünket. A fizikai mozgás során a lélek jelenlétet a lélegzet segíti és a fényhálónkat tisztítjuk. Természetesen figyelembe vesszük az izom-, csont-, ideg- és ínrendszert és optimális mozgást alakítunk ki a gyakorlat sorokkal.

A mozgás ima, a lélegzet ima. A Forrest Jógát már sok éve igaz gyógyulási szándékkal sok ezer ember eredményesen használja.

Hogy jönnek képbe az Ősök?

Pár hónappal ezelőtt kezdtem úgy igazán foglalkozni az Ősökkel és rájöttem, hogy csak előnyünkre válhat, ha velük dolgozunk (dolgozom). Egy DNS teszt inspirált igazán, mert bizonyítékot adott arra, amit már több mint húsz éve kutatnak magyar és külföldi antropológusok-kutatók, miszerint DNS-ünk Közép Ázsiához kapcsolnak bennünket. Különleges érzés volt látni, hogy genetikám 84 százaléka szépen mutatja az őseim vándorlási útvonalait a Kárpát-medencétől egészen a mai Kazahsztán területéig és a Mongóliától északra eső területekig. A szertartás ereimben van, izgalommal és csodával tölt fel. Mindig is vonzott a természetközpontú nomád népek életmódja, útja és vallása. Ezekbe belekóstolhattam egy kicsit, amikor Magyarországon laktam 18 éve és Sólyomfi által szervezett Naptánc szertartáson lehettem énekes és dobos. A természettel való kapcsolat megérintett és a közös élmény és  erős benyomást tett rám.  Azóta Magyarországon, Németországban vettem részt izzasztókunyhó szertartásokon és Kaliforniában havonta járok Lakota izzasztókunyhó szertartásokra. A jóga gyakorlatoaim is szertartássá váltak. Az izzasztókunyhó élmény ima, ugyanúgy ahogy a jóga mozgás is ima.

Genetika ide vagy oda, mindannyian kapcsolatban vagyunk egymással. Ahogyan Sólyomfi -Nagy Zoltán, magyar táltos is mondta,  az emberiség egy nagy család, támogatnunk kellene egymást és tanulnunk egymástól. Az amerikai indián vörös útnak van egy közismert szólása, “Minden a Rokonom”. Aho Mitákuye Oyás’in ! Járj szépségben !

Campbell-Bakos Szilvi,

Los Angelesben élő magyar Forrest Jóga tanár

2019. április 26-28-án tart Forrest Jóga workshopokat Budapesten.

Bővebb információért és jelentkezéshez <KATTINTS IDE>>

Szerző: Campbell-Bakos Szilvia, Forrest jóga tanár, mozgásterapeuta, masszázsterapeuta

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!