Forrest yoga workshopok 

Szakrális szertartásokkal és táltosok közreműködésével

(Sólyomfi Nagy Zoltán, Fehérholló Öskü)

Please, click here for English: https://pest.aumjoga.hu/forrest-yoga-workshops-in-budapest/

 

Ana Forrest nemzetközileg elismert úttörő a jóga és az érzelmi gyógyítás területén. 40 év alatt rengeteg ember életét változtatta meg pozitív irányba. Saját traumáinak gyógyítása során, az összegyűlt tapasztalatok alapján hozta létre a Forrest Yoga-t, amely egy erőteljes, belső fókuszú gyakorlás, intenzív fizikai elemekkel. Különlegességét és transzformatív erejét a szakrális szertartások és az intuitív oktatás adják. 

A gyakorlás arra ösztönzi a tanítványokat, hogy megtalálják a módját, hogy egész lényükhöz hozzáférjenek és a Forrest Yoga-t eszközként használják ahhoz, hogy megtalálják és feloldják az érzelmi- és  mentális blokkokat, amelyek irányítják és korlátozzák életüket.

Workshop tematika

A Workshopokat Ana magyar tanítványa, Campbell-Bakos Szilvia tartja. Szilvi 17 éve él Los Angelesben. 2011-ben végezte el a Forrest Yoga alapozó tanárképzését, 2016-ban pedig a haladót. Örömmel hozza Budapestre a Forrest Yoga transzformatív- és gyógyító erejét.

Péntek este (április 26.) 18:00 – 21:00

“A Szív Terének tisztítása” –  Hátrahajlás-Szívnyitás-Tisztítás Forrest Yoga-val

Ez a workshopot akkor is látogathatod, ha gerinc problémád van, mert a Forrest Yoga hátrahajlások terápiásan lettek kidolgozva. Szilvi instrukciókkal szabja személyre a pózokat. A tanítványok igényeihez, képességeihez, esetleges sérüléseikhez, egyéb problémáikhoz igazítja az ászanákat. Mindenkire odafigyelünk 🙂

A szertartáshoz, zenéhez vendégünk: Kaan Luum music

Szombat reggel (április 27.) 10:00 – 13:00

“Munka a gyökereinkkel” 

Gondoskodj a gyökereidről, töltsd fel erővel, tisztítsd meg a láb csatornáit és kapcsolódj az őseiddel. Tapasztald meg, hogy két lábaddal stabilan, magadat kihúzva állni a talajon létfontosságú a spirituális úton járáshoz. Ezen az órán a csípőnyitás lesz fókuszban, ahol nagy hangsúly fektetünk a láb csatornáinak tisztítására is, és meleg, gyógyító életerővel töltjük a fel a csípőt.

A szertartáshoz, zenéhez vendégünk: Sólyomfi Zoltán, táltos

Szombat délután (április 27.) 16:00 – 19:00

 

“Felemelkedés az elengedésen keresztül”

A saját utunk személyes ügyünk, és a mi felelősségünk, hogy megtisztítsuk ezt az életutat.
Ezen az órán Szilvi felfedező útra invitál Téged, felkutatni, hogy a testedben hol tárolod a psziches ‘kötéseket’, korlátozó gondolatokat, mintázatokat. Feltárjuk, hogy mik azok a dolgok, amiket ideje elengedni vagy behívni, hogy szabadságra leljünk és szárnyakat kapjunk. Ez az óra “váll-, nyak-, és csipőnyitást” célozza – szinttől függően fordított vagy egyensúlyi pózok felé mozdulunk.

Vasárnap reggel (április 28.) 10:00 – 13:00

“A szivárvány, amely összeköti a Földet és az Eget”

Mit jelent kapcsolódni a lelkünkkel, megtestesíteni a lelkünket? Gyere, találkozz a lelkeddel, hívd a lelkedet, hogy otthonra leljen a testedben. Ezen az órán mindennek van helye. Lesz csípőnyitás, hátrahajlás és fordított pózok. Szilvia azt nézi, hogy mi a legjobb az adott csoportnak, a résztvevők szintjéhez alakítja a gyakorlatsort.

A szertartáshoz, zenéhez vendégünk: Fehérholló Öskü, táltos

A workshopok vezetője – Campbell-Bakos Szilvia

Forrest Yoga tanár, Masszázsterapeuta és Mozgásterápiás oktató

Szilvi 17 éve él Los Angelesben. 2011-ben végezte el a Forrest Yoga alapozó tanárképzését, 2016-ban pedig a haladót. Örömmel hozza Budapestre a Forrest Yoga transzformatív- és gyógyító erejét.

“A Forrest yoga egy szakrális szertartás, méregtelenít, sokszor igazi izzasztókunyhó élmény. Az én tanításomban az Erőbe Lépésnek fontos helye van. Nagy hangsúly helyezek arra, hogy tanítványaim megtalálják, hol szivárog el életerejük, erővel töltődjenek. A sámán-gyógyításhoz hasonlatosan visszahívjuk leszakadt lélekrészeinket is.

Nagyon várom már a budapesti órákat, nemcsak azért, hogy bemutassam a klassz terápiás vonásokat és végigvezesselek benneteket ForrestYoga-s gyakorlatsorokon, hanem azért is, mert magyar táltos barátaimmal  fogunk vezetni szertartásokat, pénteken pedig a Kaan Luum zenekar is támogat minket csodálatos zenéjével.”

SZILVIA TÖRTÉNETE

A Workshopokat Ana magyar tanítványa, Campbell-Bakos Szilvia tartja. Szilvi 17 éve él Los Angelesben. 2011-ben végezte el a Forrest Yoga alapozó tanárképzését, 2016-ban pedig a haladót. Örömmel hozza Budapestre a Forrest Yoga transzformatív- és gyógyító erejét.

Szilvi története

Magyarországon születtem. Még odahaza 20 évesen Sólyomfi által kezdtem megismerkedni a magyar ősi úttal és ezzel párhuzamosan az ezoterikus kereszténységgel Váradi Tiboron keresztül. Egy Naptánc szertartásra kaptam meghívást dobos/énekesként.  Az élmény nagyon mélyen megérintett, és mint később rájöttem, a földelés volt az, amire szükségem volt ahhoz, hogy repüljek. A visszatérést a természethez vallási élményként fogtam fel, és ez az ősi út felé hívott. Mindig is azt gondoltam, hogy utunk egyedi és nekünk kell járnunk és megismernünk. Később még tisztábbá vált a jógán keresztül, hogy testünket meg kell tisztítanunk, fel kell készítenünk a szellem befogadására.

Ezek után 21 évesen érkeztem Los Angelesbe egy virágzó kapcsolatot követve egy kívül-belül csodaszép fiatalemberrel. Itt egy Shiatsu Masszázs Iskola diákjaként tanulmányoztam az emberi energetikát és a benne rejlő potenciálokat. Ekkor még nem tudtam, hogy Los Angeles az alternatív gyógymódok és a nyugati jóga Mekkája. 22 évesen várandós lettem és egy 15 éven keresztül tartó házasság tapasztalatával ajándékozott meg a sors.

20 évesen, a férjemen keresztül ismerkedtem meg a Forrest Yoga-val, melynek szülőanyja Ana Forrest (Aki masszázs mentorunk szerint ugyanazt csinálja, mint mi a masszázzsal, azaz nyitjuk az energetikai rendszereinket). Nagyon tetszettek a Forrest Yogában az ősi szertartásos elemek és a tiszta erő/kapcsolat, amelyeket Ana 4 irány szertartásaiban megéreztem.

2011-ben, amikor a kisebb gyermekem iskolaérett lett, egy tanárképzés jóga szertartásának savasana részénél odajött hozzám Ana, és ezt súgta a fülembe: “Sámán lánya, ideje jönnöd”. Két hónappal később Texasban voltam, elkezdtem az Alapozó Képzést és úgy döntöttem, hozzájárulok a Szivárvány Kör gyógyításához tanárként. 2 évvel később az Haladó Képzést is elvégeztem Ana Forrest-tel. Azóta megnyitottam a stúdiómat Los Angelesben és világszerte tanítom a Forrest Yoga-t és terápiás variációit, amelyeket egy francia kolleganőmmel és a Forrest Yoga más tapasztalt oktatóival dolgozunk ki.

Fehérholló Öskü dalaival a youtube-on keresztül ismerkedtem meg és azt mondtam magamnak, “ez a férfi ott van, tudja mi újság”. Pár évvel később pedig találkoztam is vele dobkörein Budapesten, majd a tanyáján izzasztókunyhós szertartásokon. Látva dobkészítő mestermunkáját, kértem, készítse el saját dobomat.

Magyarországnak fontos helye van a létezésemben. Visszatérni ide mindazzal, amit tanultam és tapasztaltam az elmúlt 16 évben Kaliforniában és a világ számos pontján, igazi öröm. Szeretnék visszaadni az országnak, ahonnan jöttem, ahonnan származom, ahol a gyökereim és őseim vannak. Összeszőni a kultúrákat és kiterjeszteni a határokat, belső (egyén) és külső (közösség) szinten egyaránt, hogy együtt tanuljunk, nevessünk, sírjunk és emelkedjünk – az Áldás.

Hálát adok Váradi Tibor keresztény ezoterikus tanításának, Sólyomfi Zoltán elhivatottságának, táltos tanításainak és nemzetközi közösségeinek. Általa, általuk nagyon fiatalon megismerkedhettem az ősi úttal, az útra lépéssel, a Naptánc szertartás erejével. A szertartás énekek sejtjeimbe áradása segített visszatérni a természet erőihez, ezek pedig magasabb megtapasztalásokhoz vezettek.

Hálás vagyok Fehérholló Öskü vidám, buddha tanító minőségének és az énekeknek, amelyek gyógyító rezgésük miatt ajándékok az emberiségnek. Amikor Holló énekel, a mosoly minőségét teremti. Hálás vagyok a dobomért, és számos egyedi dobért, amelyeket Holló készített nekem, a gyermekeim apjának és tanár társaimnak. Ezek a dobok bejárták a földet, az Egyesült Államokból Európán keresztül egészen Ázsiáig. Tanáraim, Ana Forrest és kedvese, Jose Calarco (belső tanáraim és a hozzám közel álló emberek mellett) arra buzdítanak, hogy a magyar énekeket terjesszem tanításaim során a világban. Hálás vagyok és tettre kész, hogya jó gyógy-szer rezgéseket terjesszem a Forrest Yoga segítségével és saját életbölcsességem támogatásával. Hao! Áláds! Minden a Rokonom.

További információ az oktatóról:

https://www.yogawithszilvia.com/
https://www.facebook.com/SzilviaForrestYoga/ 
https://www.instagram.com/szilviaforrestyoga/ 
https://www.yogawithszilvia.com/new-blog/

SZILVIA ÍRÁSA A FORREST YOGA-RÓL

Mi a Forrest yoga?

Ana Forrest 32 évvel ezelőtt, egy látomáskeresés szertartáson kapott megbízást az „Égiektől” (Sacred Ones), hogy az Emberiség Szivárvány Körét (Hoop of the People) gyógyítsa, egyesítse. Jóga rendszerünk egy szépen kidolgozott mozgás-terápia, mozgás-pedagógia, amely átdolgozza az izom, – csont és – kollektív testrendszert. Erőt ad oda, ahova kell és Elengedni tanít ott, ahol erre van szükség. A Forrest Yoga információt ad a gyakorlónak a testben tárolt feldolgozott és fel nem dolgozott tapasztalatairól. Ha például egy sérülésed volt, pl. 6 évesen leestél az erkélyről vagy két hónapja ínszalag szakadást szenvedtél síelés közben, akkor mindenféle
nyoma maradhat a balesetnek testedben (limitált mozgástartomány, hegesedés, stb.). 

Élet tapasztalataink pedig ugyancsak eltárolódnak szervezetünkben. Ha például szívünk összetört vagy valaki becsapott minket és nem dolgozzuk fel a történést, érzelmi erők tárolódhatnak, torlódhatnak különböző testtájékainkon, melyek akadályozzák kibontakozásunkat, továbblépésünket. Mint fájdalomkezelő mechanizmus (mert más eszközünk általában nincsen), sokszor eltompítjuk érzékelésünket.  A Forrest Yoga-n keresztül jó szándékkal magunk felé fordulunk, hogy érezzünk és találkozzunk Önmagunkkal, történeteinkkel. Egy olyan kapcsolatot alakítunk ki magunkkal, amely hatására a gyógyító folyamat beindul és új történetek írására invitál.

Célom, hogy nemcsak megismertessem tanítványaimat (akiktől en isrengeteget tanulok a tanítás folyamán) a “belső szituációval”’, hanem az is, hogy kiteljesedjenek es életüket teljességben, örömben, integritásban és erőben éljék.

Egy Forrest Yoga óra felépítése

A Forrest Yoga órákat mindig ráhangolódással kezdjük, hogy a paraszimpatikus idegrendszer aktiválódjon. Ebben a pranayama segít. Megfogalmazunk egy szándékot is (célt tűzünk ki) a gyakorlásra. Amint a figyelmünket a lélegzetünk és belső érzékelések felé fordítjuk, tudatos kapcsolat alakul ki közöttünk és a pszichénk/magasabb énünk/figyelmünk között. Ezután bemelegítjük a szervezetet; például ha csípőnyitó órát tartunk, akkor a csípőt is elkezdjük lassan, fokozatosan bemelegíteni, vagy ha hátrahajló órát tanítunk, akkor ‘tüzet csiholó’ pranayamaval bemelegíthetjük a hasizom területeit.

Ez a belső melegség és a core-aktivizáció előkészíti a hátat a sérülésmentes gyógyító/terápiás-, és mélyebb hátrahajlásra. A hasizom gyakorlatok tartást adnak a gyakorlónak! Egy Forrest yoga óra nem lenne Forrest yoga hasizom gyakorlatok nélkül! 🙂 Bemelegítés után jön a „tetőpont”, melynek intenzitás szintje a tanítványok szintjétől függ. Hogy elkerüljük a sérüléseket és a testi-lelki gyógyulást szorgalmazzuk,es a gyakorlat során szerzett élmények integrálódjanak, nemcsak a bemelegítés fontos, hanem az apex fokozatos lassulás, átmenet, amely a savasanahoz vezet.

A Forrest Yoga egy nagyon kifinomult és intelligens yoga rendszer, ami soha nem unalmas. Tanártól és tapasztalattól függően nincs két ugyanolyan forrest yoga óra.

A Zene szerepe a Forrest Yoga-ban

Jóga-rendszerünket támogatja a Zene. Az ászana gyakorlás maga ugyan zene nélkül folyik, hogy tökéletesen belül tudjuk tartani a fókuszt, de a zenének/előnyös rezgéseknek nagyon fontos helye van a Forrest Yoga szertartásokban. A zene átrendezi az ember finom testeit, megnyitja a szent teret, tisztítja a rezgéseket, szabályozza, harmonizálja az idegrendszert. A gyógyuláshoz, az egészség élethez,  és kiteljesedéshez pedig nagyon fontos az idegrendszert helyre tenni, hogy önszabályzóan működjön. A fel nem dolgozott élet-élmények pl. akadályozhatják az idegrendszer kifinomult, egészséges működését. A Forrest yoga ebben is segít.

A gyógyulás akkor tud igazán beindulni amikor az idegrendszer át tud váltani a paraszimpatikus üzemmódba és ellazulunk, kitisztulunk, és ennek
eredményeként tisztán látunk. A mindennapi stressz (mint pl. munkahelyi stressz), élethelyzetből adódó stressz (pl. egy problémás kapcsolatban élünk) és az akár generációkon keresztül hordozott traumák rögök életutunkon.

Erőbe lépés

A Forrest yoga egy szakrális szertartás, méregtelenít, sokszor igazi „izzasztókunyhó” élmény. Az én tanításomban az Erőbe Lépésnek fontos helye van. Nagy hangsúly helyezek arra, hogy tanítványaim megtalálják, hol szivárog el életerejük, erővel töltődjenek. A sámán-gyógyításhoz hasonlatosan visszahívjuk leszakadt lélekrészeinket is.

Nagyon várom már a budapesti órákat, nemcsak azért, hogy bemutassam a klassz terápiás vonásokat és végigvezesselek benneteket Forrest
Yoga-s gyakorlatsorokon, hanem azért is, mert magyar táltos barátaimmal  fogunk vezetni szertartásokat, pénteken pedig a Kaan Luum zenekar is támogat minket csodálatos zenéjével.

Gyertek, gyertek !

 

Vélemények Szilviáról oktatásáról

„Szilviának különleges képessége van finoman és játékosan bátorítani a tanítványait a jóga gyakorlásukban. A tanítása finom, mégis meglepően erős. Tiszta instrukciói az ászanákhoz és a támogató irányítása abban, hogy a légzés segítségével felvegyem ezeket a pózokat, segítettek mélyülni a gyakorlásomban, ami csodálatos nyitottsághoz vezetett. Hálás vagy a lehetőségért, hogy Szilviától tanulhattam – a hitelessége és a tudása ajándék.” “Szilvia has a special ability to gently and playfully encourage her students in their yoga practice. Her teaching is gentle but surprisingly strong! With her clear instruction of the asanas and nurturing guidance to move into these postures through the doorway of our breath, I was able to move deeper into my practice which resulted in a beautiful openness. I am grateful for the opportunity to learn from Szilvia—her authenticity and knowledge are a gift!”

„20 éves jóga gyakorlás után kezdtem el tanulni Szilviától a Forrest yoga-t. A nyakam, a vállaim, a csípőm mintha kőből lettek volna. A mai gyakorlás után úgy érzem, mint a kő széttöredezett volna, és saját egészséges vállaim kerültek volna elő alóla. Szilvia tanítása visszahozza a jógát a testbe, a testbe, ahol a gyógyulás igazán történik.” -Alyssa (L.A.)

“After 20 years of yoga, I have started learning the practice of Forrest yoga with Szilvia. My neck,
shoulder, and hips have felt like they were made of rock. After todays practice, I felt as if the rock
had been shattered and my very own healthy shoulders have started to emerge! Szilvia’s teaching
is bringing the yoga back inside the body where the healing really happens..” – Alyssa (L.A.)

“Szilvia elképesztő empatikus és rászánja az időt, hogy minden feltérképezze a tanítványai egyedi igényeit. A jógát gyógyító és holisztikus gyakorlásnak fogja fel, nagy odafigyeléssel mondja el az órák témáját és azt, hogy mi várható fizikai kihívások és érzések szintjén. Mindezt úgy, hogy a biztonságot, egészséget folyamatosan prioritásba teszi. Szilvia volt az első jóga tanárom és az első naptól kezdve otthon éreztem magam. Bárki, aki vele jógázik, igazi odafigyelésre és szakértelemre számíthat.” — Libby (L.A.)

“Szilvia is amazingly empathetic and takes the time to check in and discover each client’s personal needs. She treats yoga as a healing and holistic practice, carefully communicating the theme of each session and describing what experiences to expect in terms of physical challenges and feelings, all while prioritizing health. Szilvia was my first experience getting into yoga and I felt welcomed and compatible from day one. Anyone who takes a class with her is in for a real treat!”
— Libby (L.A.)

“Szilvia fenomenális oktató – megváltoztatta az életem. A heti egyszeri egyéni gyakorlás Szilviával lehetővé tette, hogy sokkal többet profitáljak a csoportos órákból, amelyeken szintén részt vettem. 1 év alatt valakiből, aki félt a mozgástól és fájdalmaktól szenvedett, magabiztos jógássá váltam, aki még egy 1 hetes kemény elvonuláson is részt vett. Minden közös gyakorlásunk alkalmával voltak áttörést jelentő pillanatok, amelyek magasabb szintre emeltek – új meglátásokat vagy képességeket hoztak fizikailag, érzelmileg és mentálisan. Nem tudom eléggé ajánlani Szilviát.” — Sara S.L. (L.A.)

“Szilvia is a phenomenal teacher who has changed my life! Working with Szilvia privately once a week allowed me to gain so much more from the group classes I also attended. Within a year, I transformed from someone fearful of movement and suffering disc pain, to a confident yogini, even attending a rigorous weeklong yoga retreat. I found that I regularly experienced “breakthrough” moments in my sessions with her that brought me to a new level of ability or insight physically, emotionally, or pyschologically. I cannot recommend Szilvia highly enough.” — Sara S.L. (L.A.)

Ana Forrest angol nyelvű videoi

Forrest Yoga Now – A Montage with Ana Forrest and Jose Calarco

Inversion Forrest Yoga Class with Ana

The beauty of ceremony

Részvételi díj

Teljes program (péntek+szombat+vasárnap) 45.000Ft

Péntek este (április 26.) 18:00 – 21:00  13.000Ft

Szombat reggel + délután (április 27.) 10:00 – 13:00 + 16:00 – 19:00 28.000 Ft

Vasárnap reggel (április 28.) 10:00 – 13:00  14.000Ft

Regisztrációs díj

A helyedet jelentkezssel és a regisztrációs díj befizetésével tudod biztosítani, amit az alábbi űrlapon online vagy személyesen irodánkban tehetsz meg, hétköznapokon 12-19h között.
A regisztrációs díjon felüli összeget személyesen készpénzben fizetheted be az irodánkban. (1075 Budapest, Károly krt. 3/a., 2. em.)

Lemondási feltételek

A regisztrációs díjat lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni. Két héttel a kurzus kezdete előtti időpontig történő lemondás esetén a regisztráción felül befizetett részvételi díj 100%-a, 1 héten belül az 50%-kerül visszafizetésre, míg a kurzus indulása előtti 48 órával történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a befizetett összeget. Amennyiben a kurzus a szervező, illetve a stúdió által kerül lemondásra, a kurzus teljes összege visszafizetésre kerül.