Barion Pixel
Valter Éva

Valter Éva

Kismama Jóga, Babás Női Jóga, Szülésfelkészítés, Kismama Masszázs

Képzettsége: Természetgyógyász, Gyógymasszőr, Okleveles Hatha Jóga Oktató, Okleveles Kismama és Babás Jóga oktató

Óratípusai: Kismama Jóga, Babás Női Jóga, Szülésfelkészítés, Kismama Masszázs

 

14 éves koromban kezdtem el Hatha jógát gyakorolni. 7 évig nagyon intenzíven, napi több alkalommal, több órát gyakoroltam. Ez az időszak meghatározta egész életemre a mozgáshoz és a jógához való viszonyomat. Később többféle mozgásformával megismerkedtem, tánccal, harcművészetekkel, de a jóga mindig az életem részét képezte. Kislányom megszületése után elvégeztem a Hatha jóga alaptanfolyam után a Kismama jóga oktatói, majd a Babás jóga oktatói képzéseket. Budapesten több helyszínen vezetek jóga foglalkozásokat várandós kismamáknak, és a szülés után babáikkal visszatérő anyukáknak, pároknak szülésfelkészítő programokat vezetek.

Természetgyógyászként – holisztikus szemléletben – az asztrológia, a kineziológia és az életmódtanácsadás ötvözésével tudok hatékonyan segíteni a hozzám fordulóknak.

gyógymasszőri képzéssel az utolsó álmom is valóra vált: már nem csak lelki és szellemi szinten tudok adni az embereknek, hanem közvetlenül a testi fájdalmak, diszharmóniák azonnali oldásában is közre tudok működni.

Mivel nagyon sokat mozgok a kismamák és anyukák körében, gyorsan megszületett az igény, hogy gyógymasszőrként, svédmasszázs alapokon a kismamáknak segítsek édes terhük könnyedebb viselésében. A Kismama masszázs nagyon sok kismamámat segítette hozzá, hogy várandósságuk harmonikusabb és örömtelibb legyen. Nem sokkal később jöttek az anyukák is hozzám, és kiderült, a friss anyukáknak az első egy-két évben hihetetlen szükségük van a masszázsra, mert a baba cipelése, dajkálása óriási fizikai igénybevételt jelent.

Nagyon nagy elhivatottságot érzek aziránt, hogy a kismamák, anyukák és babáik minél boldogabb, harmonikusabb és teljesebb életet élhessenek, és ezáltal a felnövekvő új generációk kevesebb teherrel, több bölcsességgel juthassanak tovább. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen sok hasznos eszközt adott a kezembe, amivel a gyermeket váró és gyermeket nevelő nők segítségére tudok lenni.

Vélemények Éva Kismama jóga és Baba-mama óráiról

A babavárással kapcsolatban kevés dologban voltam biztos, de egy valamiben nem kételkedtem, abban hogy az első pillanattól szeretnék kismamajógára járni. Nekem ez jelentette az igazi felkészülést mind testileg és leginkább lelkileg. A hetem fénypontja volt a másfél órás foglalkozás, aminek több elemét a napi rutimonba is beépítettem. Éva olyan finoman hangolt rá minket a szülés élményére, ami észrevétlenül kúszott be a tudatunkba és remélem, válik, ösztönössé mikor eljön a nagy nap, mert még előtte állok. Mindenesetre meglepődtem magamon miután a komplex szülésfelkészítőről úgy jöttem haza, hogy nem kétségeket, hanem magabiztosságot éreztem, mert több hónap munkája érett össze bennem akkor. Rengeteg hasznos tudást kaptam és figyelmet, ami végtelen jóleső érzés egy kismamának és lenyűgözött, az a gondoskodás, amit Éva minden egyes tanítványa felé fordít. Hálás vagyok!

A jógázás nem volt újdonság számomra, mert már előtte is jártam ezért tudtam, hogy kismamaként is szeretném folytatni. Az már csak egy plusz hozadék volt, hogy a meditáció és a gátizom torna is bele van építve az órába ami miatt tudtam az első óra után, hogy Te leszel az, aki ezen az úton fog vezetni és most már tudom, hogy utána is a baba jogával. 

Az óra felépítése, a lágy és kedves hangod, a magyarázatod a gyakorlatokhoz, a lelki megközelítés, mintha egy kéz vezetne végig és segíteni ezen az úton. Amíg home office volt a covid alatt, számomra ez a heti kétszer másfél óra volt mikor biztosan tudtam hogy babámmal jó kezekben vagyunk. Bármilyen kérdésben, problémával fordultam hozzád, mindig segítettél megoldani, több mint egy általános joga oktató!

Részemről úgy érzem a legjobb döntés volt, hogy a kismama jogát beépítettem a hétköznapokban, és hálás vagyok a sorsnak, hogy Téged vezetett el hozzám vagy fordítva 🙂 

Én csak hálás tudok lenni!?

 

Januárban, akkor 5 hónapos terhesen kezdtem Évához járni kismama jógára.

Félve mentem, mert korábban egy gerincjóga alkalmával (másik oktatónál, másik jóga központban) úgy meghúztam a derekamat, hogy utána hónapokig fájdalmaim voltak.

Ezt mindenképp szerettem volna elkerülni a terhesség alatt, ezért az első alkalom előtt szóltam Évának, hogy volt ilyen problémám és hogy segítsen, ha olyan gyakorlat van, ami jobban terheli a gerinc alsó részét, akkor szóljon nekem.

Nagyon jó volt, hogy Éva a kismama jógázásom elején mindig szólt, ha olyan gyakorlat következett, de egyébként az egész óra úgy volt összerakva, hogy megmozgasson, de kímélje mind a kismamákat mind a babákat.

Heti 2szer jártam és én maximálisan ennek tudom be, hogy a terhességem fájdalom mentes volt és végig fitt maradtam. Éva segített abban, hogy ráébredjek mennyire fontos gyakran megmozgatni a kezeket, lábakat, nyakat mind kismamaként mind friss anyukaként, elkerülve ezzel az esetleges fájdalmakat. Korábban hajlamos voltam arra, hogy ezeket a dolgokat lespóroljam, semmibe nézzem és csak a gyors eredményt hozó intenzív mozgást részesítsem előnyben, akár jóga akár más mozgásformák esetében. De most nagyon nem ennek volt itt az ideje kismamaként és utána és nagyon köszönöm Évának, hogy erre rávezetett.

Azzal, hogy jártam a kismamajógára, gyakoroltuk mindig a légzést, a vajúdó pozíciókat és a gátizomtornát, úgy éreztem, hogy nagyon sokat teszek annak érdekében, hogy jól felkészülten érkezzek a szülőszobára, és mivel Éva rengeteg extra információt adott magáról a szülésről, ez adott nekem egy jóadag magabiztosságot annak ellenére, hogy még sohasem szültem.

 Mivel koronavírus idején szültem, nem lehetett apás szülés a kórházban, de a sok készülés eredményeként 4 óra otthoni, férjem által támogatott vajúdás után a kórházban alig 2 óra alatt megszületett a kisbabánk, Sári.

 Az utolsó kismamajógákon online vettem részt. Egyrészt fantasztikus, hogy van ez az online lehetőség, mert kismamaként vannak olyan szakaszok amikor ez óriási könnyebbség, a vírus miatt meg egyébként is sokkal óvatosabb ez a két csoport.

Nagyon köszönöm Éva az eddigieket és remélem még sokáig jógázunk együtt.

 

2015 második felében estem teherbe a lányommal, mivel korábban is gyakran jártam jógázni, így úgy döntöttem, hogy kismamaként is mindenképpen folytatni szeretném ezt a mozgásformát, ellenben nem ismertem megfelelő oktatót, aki számomra azt a légkört és energiaáramlást tudja nyújtani, ami magabiztossá és kiegyensúlyozottá tehet áldott állapotban is. Az interneten találtam rá az Aum jógaközpontra, ahol több oktató óráján is részt vettem többször is, amíg rá nem leltem Évára a központban 2015 telén. Már az óra közben éreztem, hogy nem kell tovább keresgélnem, és az óra után is egész héten úgy éreztem magamat, mintha kicseréltek volna. Nem fájt semmim, ha valamelyik órán említett probléma felmerült, azonnal orvosolni tudtam, végig kiegyensúlyozott voltam, és valahogy könnyebbnek éreztem a terhességet. Amikor nem tudtam órára jönni vizsgálat vagy egyéb elfoglaltság miatt, mindig éreztem, hogy hiányzik a jógaóra. Rengeteg tanácsot kapunk Évától az órák során, és bármikor bizalommal fordulhatunk hozzá, ez számomra pótolhatatlan érték. 

A szülésnél igyekeztem alkalmazni a tanultakat, de sajnos elsőre nem sikerült kellőképpen mindent elsajátítanom, így oxitocin infúziót kaptam, ellenben ezt hamar el tudtam fogadni, ahogyan ezt órán Éva tanácsolta is, és azonnal jól reagáltam rá, a gátvédelem is sikerült, így rövid vajúdás után problémamentesen természetes hüvelyi úton világra hozhattam az egészséges kisbabámat, amit mantráztam is előtte sokszor.

Biztos vagyok benne, hogy a 3. gyermekemnél is ugyanezt az utat szeretném végigjárni. Mert Éva segített, hogy kapcsolatot teremthessek a gyermekeimmel már magzatkorukban is, ezáltal javítva és megkönnyítve a későbbi kapcsolódásunkat. Jelen tudtam lenni teljes szellememmel a szüléseknél, és a gyermekeimre és magamra tudtam koncentrálni, ezen az úton Éva segített végig mindkét alkalommal. Magabiztos lehettem a gyermekellátásban is, illetve a fizikai és lelki nevelésükben is. Rendkívül hálás vagyok minden segítségnyújtásáért, a lelkiismeretes munkájáért, és azért, hogy ezáltal olyan légkört teremthetek a családomnak és a gyermekeimnek, ami magabiztosságot, kiegyensúlyozottságot, és szeretetet nyújt mindannyiunknak. 

Véleményem szerint hozzájárul egy jobb világrend létrejöttéhez, hiszen az emberi élet kezdete adja meg azt a lökést, ami elindítja a megfelelő úton a gyermekeinket, és jó lenne, ha mások is elsajátíthatnák, megismerhetnék, amit képvisel, mert úgy vélem követendő példa a hivatásában.

 

Sári születése óta online járok babás jógára. Egyrészt fantasztikus, hogy van ez az online lehetőség, mert kisbabával vannak olyan szakaszok, amikor ez óriási könnyebbség, a vírus miatt meg egyébként is sokkal óvatosabb ez a két csoport. Másrészt szerintem a babás jógán maximálisan látszik Éva hihetetlen türelme is, ami szerintem az egész foglalkozás sikerének a kulcsa.

 Nagyon köszönöm Éva az eddigieket és remélem még sokáig jógázunk együtt

 

Évához jártam mindkét terhességem alatt kismama jógára és babás jógára is.

A babás jógára Elza lányommal 2 hónapos korától kezdve jártunk. Minden alkalommal masszíroztuk a babákat és mondókákkal, dalokkal kísért mozgatásokkal fejlesztettük őket- koruknak megfelelően. A kisbabás jóga az anyáknak inkább egyszerűbb ászanákból állt, segítve a nyújtást és a megváltozott tartásom javítását, melyet a sok görnyedező szoptatás és gyerekcipelés okozott. A nagybabás jóga már sokkal aktívabb. A gyerekek is rohangálnak, játszanak, énekelnek és utánoznak és mi anyukák is jókat mozogtunk. Kislányom kívülről fújja az összes jógás mondókát és dalt és nagyon sok ászanát csinál magától -a Jógakaland könyvek neki egyáltalán nem jelentenek kihívást, hisz már a pocakomban is jógázott és később 2 éves és 1,5 éves kora között minden héten csinálta velem a mozgást.

 Éva kisugárzása és sok éves tapasztalata olyan közeget teremt az órák során, ahova az ember szívesen jár kicsit relaxálni, tanulni és kérdezni. Bármilyen várandóssághoz, babához kapcsolódó problémával fordulhattunk hozzá. Tájékozott és ha nem tud valamire teljes magabiztossággal megoldást javasolni, akkor a megfelelő a szakemberhez vagy szakirodalomhoz irányított minket. Az órákon, a többi anyukával is sokat beszélgettünk, és ennek köszönhetően szuper barátságok születtek, mind közöttünk, mind a gyerekeink között. Sokat segítettek az itt kialakult kapcsolatok az elmúlt pár év kissé „magányos” időszakában. 

 

A kislányomat, Cirit, 3 hónaposan kezdtem el Éva kisbaba jógájára vinni. Éva rögtön felfedezte, hogy a kislányom nem tartja stabilan a fejét, illetve nem szeret hason lenni, ami problémát jelenthet a mozgásfejlődésben. Az Ő javaslatára kezdtem el gyógytornászhoz vinni, ami jó döntésnek bizonyult.

A kisbabás órákon gyermekemet masszírozva elsajátítottam a babamasszázst, miközben játszva mondókákat, énekeket tanultam. A kisbabám nagyon élvezte a közös mozgást, a mondókákat, énekeket, mozdulatokat – azóta is gyakorlom. Ciri is mosolyog, mert ismeri őket. Nagyon változatosak az órák. Éva nyugodtságával jó légkört biztosított, minden babára és mamára figyelt óra közben, korrigálta és szólt a mama helytelen tartásáért, megnézte, hogy a hasizmunk mennyire nyílt szét a szüléskor, így szükségünk van-e gyógytornára. A kisbabám figyelte, lekötötte az óra, így baba és mama is tornázott. A nagybabás jóga órái alatt az izmaim átmozgatásra kerültek, jót tettek a nyújtó gyakorlatok miközben a babámat lekötötték az ottani játékok, és a többi baba, ami a babám szocializálódását és fejlődését támogatta. Éva rugalmasan állt hozzánk a jóga időpontjának megválasztásában, az órát mindig pontosan kezdtük. Nekem sokat adtak az órái, egy közösséget kovácsolt személyesen, illetve online óráin keresztül, ahol volt alkalmunk óra után kérdezni egymástól, az Ő tapasztalataiból merítve szintén sok tanácsot kaphattunk. Örülök, hogy hozzá járhattam, járhatok.

 

Évi kismama jóga órája fantasztikus. Átmozgat, ráhangol önmagamra és a babára, segít ellazulni és energiát nyerni. Van benne masszázs, tánc, megélem a nőiség erejét és szépségét, mindezt profi és lendületes módon vezényli Évi. Jó hangulatú az óra, biztonságosan és hatékonyan van felépítve.

Csodás!

Valter Éva órái