Barion Pixel
Tóth Kitti

Tóth Kitti

Képzettsége:  Hatha Jóga oktató (200 HR YAI)

Óratípusa: Stresszoldó jóga

A jóga pontosan akkor lépett be az életembe, amikor a legnagyobb szükségem volt a tanításaira. A rendszeres gyakorlással megtanultam hogyan fejlődjek úgy, hogy közben elfogadom és tiszteletben tartom a saját határaimat. Segített megtapasztalni azt, hogy milyen érzés elvárások és ítéletek nélkül jelen lenni a saját testemben és a saját elmémben. Megtanított arra, hogy hogyan fókuszáljam a figyelmemet, ezáltal pedig megadta annak a lehetőségét is, hogy eldönthessem minek engedek teret az életemben. Mert ahova a figyelem irányul, oda irányul az energia is, és aminek energiát adunk, az fejlődésnek indul.

A meditáció megtanított arra, hogy megfigyeljem azt, ami bennem zajlik anélkül, hogy hagynám, hogy magával ragadjanak az érzelmeim. Ez az objektív megfigyelés teret adott arra, hogy más nézőpontból lássam belső világom történéseit, és pontosan erre a térre volt szükségem ahhoz, hogy az automatikus, szokásszerű reakciók helyett új lehetőségeket lássak meg. Olyan lehetőségeket, amik új, a megszokottól eltérő döntésekhez és tapasztalatokhoz vezetnek és ezáltal alapvetően meghatározzák azt, ahogyan érzem magam. Mindez olyan szabadságot adott, amit korábban még soha nem tapasztaltam.

A jóga és a meditáció gyakorlása elindított egy önismereti úton. Egy úton, ami hazavezet, haza önmagamhoz. Mint mindennek, ennek az útnak is megvannak a maga nehézségei és akadályai, mégis minden gyakorlás megadja annak a lehetőségét, hogy a határaimat tiszteletben tartva, elfogadóan álljak a matracomra, büszkén arra, hogy meddig jutottam ezen az úton, és végtelenül kíváncsian arra, hogy mi áll még előttem.

Amennyire nehéz tud lenni az út önmagunk felé, annyira szép is a maga valójában. Ezen az úton szeretnék segíteni másoknak is, mert hiszem, hogy ugyan mindannyian más és más úton járunk, de mind ugyanoda vezetnek.

A Stresszoldó jógáról:

Óráimon abban szeretnélek segíteni, hogy megtapasztalhasd a tudatos jelenlétet és azt a harmóniát, ami akkor jön létre, amikor a mozgás, a légzés és a figyelem együtt áramlik. Ennek a szabad áramlásnak a jegyében építem fel az óráimat, nagy hangsúlyt fordítva a kitartott ászanák közti átmenetre, arra, ahogyan elindulunk és ahogyan megérkezünk egy-egy testhelyzetbe a légzésünk vezetésével.

Várlak szeretettel!

 

 

Tóth Kitti órái a héten: