Barion Pixel

Gerinc és core, mozgás- és tartásjavítás videós tanfolyam

Valter Éva kismama és babás jóga oktató

Csomagban:

4 lecke, 4×120 perc, 25% elmélet – 75% gyakorlat, + jegyzet, 14.900Ft

Leírás:

A modul célja, hogy test huzalozását áttekintse, kitérve a gerinc és mozgásszervi problémákra preventív és terápiás fókusszal.

Hogyan tudunk tartásunkon javítani, milyen alapelvek mentén kell a struktúránknak rendeződnie é a mozgásban részt vennie. Foglalkozunk a gerinc ferdüléseivel, a tartás egyenetlenségeivel, az ízületi struktúra terheltségének harmonizálásával, az ízületek helyes és helytelen használatával, a fej, a vállak, a derék, a térd problémáival, ezek összefüggéseivel, a csontok, inak, izmok és a fascia kötőszöveti háló szerepével.

Megvizsgáljuk a jóga és hétköznapi pozíciókat, a meditációs üléseket, a tartást és a mozgást. Foglalkozunk ezek testi, energetikai és önismereti oldalával is, a betegség és fájdalom jelentésével és jelentőségével. A test és mozgás keleti és nyugati, valamint kortárs test-tudati megközelítéseivel.

Tematika:

tengely és struktúra (gerinc, fej, nyak, vállak)

középpont és mozgás (derék, medence, csípők, horpasz, térdek)

kp – tengelyek és mozgás alapelvek

tenszegritás a testben, fascia háló, horpasz

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!

 

 

 Gerinc és tartásjavítás tanfolyami bevezető:

 

 

Ingyenes betekintő – horpasz a lélek izma – elmélet

 

 

 Ingyenes betekintő – tartásjavítás a gerinc deréktáji és felsőháti gyakorlatai, prevenció és terápia és a derékbarát lazítás

 

Oktató:

Sápi Ádám – ÚjTest, a radikális TestTudat
jóga, tai chi, chi kung oktató, mozgásterapeuta, buddhista tanító

20 évnyi tapasztalat jógában, meditációban, ájurvédában és 15 évnyi chi kungban, tai chiban. Ennek gyümölcseit foglaltam tanfolyami keretbe mind gyakorlatban, mind elméletben és integrál szemléletben igyekeztem megvilágítani a gyakorlás testi, energetikai és tudati aspektusait is, mindegy, hogy jógáról vagy tai chiról van szó. Mozgásterapeutaként sok átfedést látok egymástól eltérő rendszerek közös alkalmazási területeit és céljait illetően: egészségmegőrzés, prevenció, terápia, stresszkezelés, testtudat fejlesztés és önismereti aspektusok megvilágítása. A tanfolyamok hosszabb képzések részeiként egy-egy témát ölelnek fel, amelyek kiegészítik egymást, de önmagukban is teljesek.

2001 óta foglalkozom jógával, tantrával és buddhizmussal, 2007 óta foglalkozom a tai chi szellemiséggel és harcművészettel.

2011 óta tanítok, jógát, tai chit, chi kungot, illetve vezetek önismereti csoportokat, tartok bodywork programokat, tisztítókúrákat, táborokat, elvonulásokat. Rendszeres tanfolyamaim, workshopjaim online is elérhetőek. Egyéni kezelések során integrál jóga terápiát végzek, amely magába foglal TestTudat(osság) fejlesztést, bodyworkot, illetve jóga-, chi kung-, légzés-, és mozgásterápiát.

Jóga kapcsán:  A jógámat többféle hatás formálta az elmúlt 20 évben (hatha, tantra, himalaya, kundalini, ashtanga, vinyasa, integral), nagyjából 10 éve tanítom és még mindig változik, mint az Élet. A címkékkel mindig is bajban voltam, mostanában Vinyásza vagy Integrál jógának hívom, amelyben a légzéstechnika és a test-tudati fókusz hangsúlyos. Mivel a rizskeksz látvány nem csillapítja az éhséget, legjobb ha kipróbálod. Az órákon lesz részed kihívásokban, erőfeszítésekben, belső hőben, dinamizmusban, áramlásban, izzadásban, nyújtásban, felszabadultságban, egyensúlybakerülésben és relaxban. Fejlődsz és jobb leszel stresszkezelésben, vitalitásban, jól-létben, egészségben, megtestesültségben, fókuszban, kreativitásban, jelenlétben, elégedettségben, belső Csendben.