Barion Pixel
Székely Tímea

Székely Tímea

Astanga jóga oktató

Képzettsége: Astanga jóga, Hatha, Kismama, és Baba-mama jógaoktató

Óratípusai: Astanga jóga, Kismama jóga

2011-ben találkoztam először a jógával, mindjárt egy kezdő Hatha-jóga tanfolyam keretein belül. Természetesen szerelem volt első látásra, – ami azóta is tart – így kerültem a Bhaktivédanta Hittudományi Főiskolára, ahol vaisnava jógamester szakon végeztem. Ezzel egy időben, 2012-ben Astanga jógát kezdtem el gyakorolni, ami a dinamizmusa, valamint a kötött sorrend miatt teljes mértékben passzol az én vérmérsékletemhez. Utóbbit elsősorban mysore stílusban gyakorlom, mivel számomra ez rejti magában a fejlődés lehetőségét a legintenzívebben.

A jóga gyakorlása nekem egyfajta stabilitást, biztonságérzetet ad, amikor kizárólag önmagammal és a belső történésekkel foglalkozhatok, ilyenkor minden egyéb lényegtelenné válik. A jógaórán megélteket – mint a türelem, tudatosság, koncentráció, békesség – pedig igyekszek beilleszteni a mindennapi életembe is.

A jógaoktatás számomra az az állapot, amikor magabiztos és kiteljesedett vagyok. A tanítás során érzem, hogy a természetemnek megfelelően cselekszem és boldoggá tesz a gondolat, hogy ezáltal mások fejlődését is segítem.

Képzések:

  • BHF – jógamester szak 2011-2014
  • Astanga-vinyásza jóga oktatói képzés – (Intrenational Yoga Alliance) 2013– 2014
  • Kismama és Baba-mama jógaoktatói képzés 2014

 

Székely Tímea órái: