Barion Pixel

OTP Simple – Biztonságos bankkártyás fizetés

OTP Simple Fizetési Tájékoztató

Kattintson ide a teljes leírásért

 

Biztonságos adattovábbítás

Minden tranzakcióval kapcsolatos adattovábbítás SSL (Secure Socket Layer) titkosított csatornán keresztül történik.

Aktív csalás-figyelés és megelőzés

Csalás-megelőzési szolgáltatásunk keretében minden tranzakció egyedi kivizsgálásban részesül. A funkció keretében a rendszer több tucat biztonsági szűrő segítségével egymás összefüggésében vizsgálja a vásárlói adatok, megrendelési és tranzakciós adatokat és jelez a gyanús esemény megtörténtekor.

PCI-DSS megfelelés

A kártyatársaságok által életre hívott közös biztonsági szabvány, amely informatikai és üzemeltetési követelményeket ír elő az azt alkalmazó szervezetek számára. Szolgáltatásunk informatikai rendszere a PCI-DSS legmagasabbb szintű tanúsítvánnyal rendelkezik.

Thawte tanúsítvány

A Thawte vezető hitelesítő szolgáltató (CA – Certification Authority), valamint a VeriSign cégcsoport része. A nemzetközileg ismert tanúsítvány kibocsátó cég, valamennyi internet böngésző program tanúsítványtárába egy beépített kommunikáció biztonságát tanúsító modul. Az oldal a Thawte SSL Web Server Certificate with Extended Validation 256-bites titkosítású tanúsítványával rendelkezik. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az adatok megadása védett, külső szereplő által nem megszerezhető.

Gyors, kényelmes vásárlás

Csak tegye a kosarába a kívánt terméket és válassza a OTP Simple bankkártyás fizetési lehetőséget.
A rendelés megerősítése után a OTP Simple fizetési oldalára lesz irányítva.
Töltse ki a szükséges mezőket (kártyaszám, lejárati dátum, tulajdonos neve, CVV kód).
Erősítse meg a fizetést.

A bankkártyás fizetés előnyei:
A vásárlás értéke pillanatokon belül megérkezik a OTP Simple-hoz, amiről a kereskedő is azonnali értesítést kap, így megkezdheti a rendelés teljesítését.
Nem kell órákat, vagy napokat várni, míg a banki átutalás megérkezik a kereskedőhöz.

Vásároljon online extra költségek nélkül

  • A kártyabirtokosok számára díjmentes a vásárlás az interneten, szemben az átutalással.
  • A kártyatársaságok szabályai védik a kártyatulajdonosokat.
  • A szabályok értelmében tilos a bankkártyával fizető vásárlókat bármilyen módon megkülönböztetni, a vásárlást nem lehet minimum vagy maximum értékhatárhoz kötni, illetve a kártyás tranzakció díját nem szabad a vásárlóra terhelni

Gyakori Kérdések a OTP Simple-val kapcsolatban

Mitől biztonságos a fizetőoldal, milyen biztonság van az oldalunkon?

A OTP Simple biztonsági rendszerei megvédik a Kereskedőket és a Vásárlókat is az online bankkártyás csalásoktól, visszaélésektől. Ez a megfelelően kialakított technikai rendszer többek között titkosított csatornák, kódolások, algoritmusok alkalmazását jelenti.
A OTP Simple által alkalmazott rendszer „Level 1 PSP for PCI DSS” audittal és minősítéssel rendelkezik. Ez a nemzetközi kártyatársaságok (Visa, MasterCard, stb.) által életre hívott közös biztonsági szabvány, amely a legszigorúbb informatikai és üzemeltetési követelményeket írja elő az azt alkalmazó szervezetek számára.

Szolgáltatásunk informatikai biztonságát, a PCI-DSS tanúsítvánnyal rendelkező GeCad ePayment International SRL biztosítja.

Mindezek mellett fizetőoldalunk kommunikációjának biztonságát a Thawte vezető hitelesítő szolgáltató végzi. A nemzetközileg ismert  tanúsítvány valamennyi internetes böngésző program tanúsítványtárába egy beépített kommunikáció biztonságát tanúsító modult biztosít.

A OTP Simple fizetőoldala a Thawte SSL Web Server Certificate with Extended Validation 256-bites titkosítású tanúsítványával rendelkezik. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az adatok megadása védett, külső szereplő által nem megszerezhető.

 

Milyen visszaélések/adathalászatok vannak?

Az internetes csalások legsűrűbb esetei a különböző megtévesztő e-mailek, honlapok, kiegészítő programok:

1. Trójai program
Sokszor előfordul, hogy a csalók e-mailben arra kérnek bennünket, hogy a küldött linkre kattintva bizonyos – ártó szándékú szoftvereket, vírusokat – dolgokat töltsünk le vagy telepítsünk a számítógépre. Ezek megjelenésben sokszor hasonlítanak banki alkalmazásra, illetve bizalmat megnyerő grafikákat, logókat, képeket tartalmaznak; azonban megpróbálják leállítani a víruskereső- és tűzfalprogramokat.

Ezek után a trójai programok már észrevétlenül települnek a számítógépekre, megszerezve ezzel a fontos információkat (ügyfél-azonosítók adatokat és jelszavakat). A megszerzett információkat közvetlenül a csalóknak küldik el, akik ezekkel követik el a csalásokat, visszaéléseket.

Azonban a megfelelő vírusvédelemmel, naprakész tűzfal és kémelhárító programok használatával képesek lehetünk a kártékony programok behatolását megakadályozni.

A manapság nagyon népszerű, új generációs mobil készülékek (pl.: okostelefonok, táblagépek) a számítógépekhez hasonlóan célpontot jelentenek az online bűnözők számára.

2. Adathalász üzenetek (data phishing)
Az egyik legjellemzőbb bűncselekmény, az „adathalászat”. A csalók cégek/intézmények nevében különböző eszközökkel (telefonhívás, e-mail) veszik rá a gyanútlan kártyabirtokosokat, hogy adják meg személyes, valamint bankkártyára vonatkozó adataikat.
A bankkártyás tranzakció indításához szükséges bizalmas kártyaadatok: bankkártya száma, lejárati dátum, CVC/CVV2 kód. Kérjük, ezen adatok bizalmas kezelésére különösen fordítson figyelmet!

A kártyatársaságok (Visa, MasterCard, stb.) sem e-mailben, sem telefonon nem keresik meg közvetlenül a kártyabirtokosokat! Amennyiben kártyatársaságok nevében olyan e-mailt vagy telefonhívást kap, melyben arról tájékoztatják, hogy bankkártyájának adatait illetéktelenek szerezték meg kérjük, ne adja meg az adatait, illetve haladéktalanul értesítse a kártyakibocsátó bankját!
Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy a OTP Simple sem kér Öntől bizalmas adatokat sem e-mail, sem telefonhívás formájában!

 

3. Megtévesztő honlapok (pharming)
Gyakran előfordul, különösen a már említett „adathalász” visszaélések esetében, hogy megtévesztő e-mailek segítségével az ügyfeleket hamis intézményi, internetbanki oldalakra irányítják. Ezek nagyon hasonlítanak a számlavezető/bankkártya elfogadó intézmény internetes oldalára, így az ügyfél könnyen kiadja titkos adatait (például egy bankkártyás fizetőfelületre hasonlító oldalon bekérik az ügyfél tranzakció indításához szükséges bankkártya adatait).

Fontos tudni, hogy a valós intézményi honlapok esetén a böngésző alsó sávján/felső címsorában szerepel a biztonságos kapcsolat meglétét jelző kis lakat ikon, továbbá az ilyen oldalak elérésekor és használatakor a normál „http://” helyett „https://” védett kapcsolat épül fel az ügyfél gépe és az intézmény webszervere között.

A csaló weboldalak, illetve a megtévesztő szándékú e-mailek általános ismertetőjegye a nyelvtanilag helytelen megfogalmazás és írásmód. Ezek az oldalak/üzenetek gyakran sürgős adatmegadásra, aktualizálásra szólítanak fel, esetleg valamilyen fenyegetést is megfogalmaznak (feljelentés, számlazárolás).

Kérjük, kártyaadatait kizárólag a biztonságos és titkosított OTP Simple fizetőoldalon adja meg. Abban az esetben, ha számítógépe kémprogrammal fertőzött előfordulhat, hogy a fizetési folyamat során egy felugró ablak újra bekéri a kártyaadatokat adatszerzés céljából. Kártyaadatait az ilyen ablakokban soha ne adja meg! A számítógép vírusokkal és kémprogramokkal történő megfertőződése elkerülhető az operációs rendszerhez és az internet böngészőhöz tartozó biztonsági frissítések naprakészen tartásával és vírusirtó program használatával.