Barion Pixel
Önismereti tanácsadás - Ócsai Zoltán

Önismereti tanácsadás - Ócsai Zoltán

Szolgáltatások: Egyéni és csoportos önismereti tanácsadás, Üzleti vagy családi mediáció ill. coaching, Egyéni és csoportos hatha jóga foglalkozás

Képzettsége: Mentálhigiénés szakember, Analtikus csoportvezető (folyamatban), Hatha jóga oktató, Integrál szemléletű önismereti tanácsadó, Mediátor és Coach

Rövid bemutatkozás

Alapképzettségemet tekintve mérnök-közgazdász végzettséggel rendelkezem, de már a karrierem kezdetétől fogva elsősorban emberek irányítását, motiválását és vezetését tartottam legfontosabb hivatásomnak, mely kapcsán tengernyi lehetőség és helyzet adódott az emberi természet jellegzetességeinek megfigyelésére. Harmincas éveim közepétől fokozatosan lépett az életembe a jóga, melynek során 2009-ben végeztem el az Ashram Jóga Hatha jóga oktatóképzését, majd utána évekig tanítottam is azt. 2012-ben végeztem az Integrál Akadémián, ahol 3 évig integrál pszichológiát tanultam, záródolgozatom témája a Légzés integrál szemléletű elemzése köré épült fel. Tanultam üzleti és párkapcsolati Mediációt (Umathum Mediátor Akadémia), egyéni és üzleti Coach szemléletet is (Pro Bona), mely jócskán tovább finomították és árnyalták a segítő munkám során használt eszközöket. 2018-tól a Csoportanalitikusoknál (CSAKIT) képződöm, mint analitikus szemléletű csoportvezető (jelenleg szupervíziós résznél tartok), 2022-ben pedig  a BGE mentálhigiénés szakember mesterképzésén szereztem oklevelet. A diplomamunkám témája a Krízis, Trauma és a Légzés kapcsolata volt

Terápiás alapvetéseim

Egy dolgot tartok rendkívül fontosnak, amit én is gyakorlok minden nap: nem akarni elérni a válaszokat, hanem elcsendesedve megengedni, hogy a felszínre jöjjenek. Ehhez igyekszem eszközöket, irányokat, nézőpontokat és kereteket adni a segítő munkám során is.

A másik ilyen alapelv: mégha időnként meg is kll haladnunk a vélt vagy valós határainkat, Önmagad és mások elfogadása a legtermékenyebb táptalaj és legbiztosabb alap a változáshoz. Bár a tapasztalatom az, hogy ez az elfogadást időnként kitartó, következetes munka kiművelni önmagunkban, azonban az együttérzéshez hasonlóan kikerülhetetlen szakasza az önismereti útnak.

Miben tudok segíteni?

Ha szükségét érzed, hogy visszajelzést, tükröt kapj önmagadról vagy ha szeretnéd, hogy egy önismereti szakember ránézzen a jelenlegi élethelyzetedre és a számodra pillanatnyilag legnagyobb kihívást jelentő szituáció(k)ra és visszajelezzen Róla(d).

Kapcsolati problémák, Konfliktuskezelés, Krízisfeldolgozás, Önbizalom, Önismeret, Önértékelés és önelfogadás, Pályamódosítás, Stressz, Szorongás, Destruktív kapcsolati minták, életközepi válság,  Tiszta ill. Asszertív kommunikáció, Kiégés, Lelki egészség megőrzése, Megbocsátás és elengedés, Nehéz döntési helyzetek, Reziliencia (lelki ellenállóképesség) fejlesztése, Stresszkezelés, Szülő-gyermek kapcsolat, Változáskezelés, Vezetői hatékonyság növelése.

Mi fog történni?

Első körben egy 20-30 perces online találkozóra, ismerkedésre hívlak, mely után közösen eldöntjük, hogy hogyan és milyen keretekben tudunk együttműködni. Utána rendszeres időközönként, közösen meghatározott alkalommal találkozunk, melyhez együtt keresünk egy irányt vagy egy életterületet, amire szeretnél ránézni és amin esetleg régóta szeretnél változtatni. 

Tegyél egy próbát!
Jelentkezz be hozzám a +36309303945 telefonszámon
vagy az alábbi űrlapon keresztül.