női jóga oktatóképzés 

A 108 kontakt órás oktatói tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik mélyebben szeretnék megismerni saját nőiségüket és el tudnak köteleződni egy mély, 1 éves megismerési folyamat felé, amelyben a jóga, a táncterápia, a belsőkép terápia és a művészetterápia eszközeit használjuk.

Női Jóga oktatóként fontos, hogy először saját nőiséged különböző aspektusait ismerd meg és szelidítsd meg.


Ha a tó vize nyugodt, akkor visszatükrözi a körülötte lévő szépséget.”  

(B.K.S. Iyengar)

Iyengar szavait nőiségünkre fordítva: ha a nő lelke nyugodt, akkor visszatükrözi a körülötte lévő szépséget! Egy utazásra hívlak, melyben az erőközpontok mentén láncra fűzzük a női sorsfordulókat, melyeken át vezet  zarándoklatunk önMAGunk nőisége felé. Egy-egy hétvégén az adott csakra témái a vezérfonalunk, erre fűzzük fel az ászanákat, légzőgyakorlatokat, megerősítéseket, meditációt, relaxációt. A jóga ősi eszközei tökéletes támaszt nyújtanak utunkon.

A női jóga csoport egyben egy női tér, melyben lehetőség van megérezni a megtartó női erőt. Megtapasztalni, hogy kortól függetlenül mit adhat a többi nő. Nagy ajándék egy másik nő jelenléte, akár kislány részünkre emlékeztet, akár bölcs nagymamaságával mutat példát, akár asszonytársként megoszthatjuk könnyeinket, örömünket.

Várunk a képzésre, ha

 • szeretnél megalapozott tudással Női Jóga órákat tartani
 • női egészségügyi problémákkal küszködsz (pl. mióma)
 • menstruációs zavarok, klimaxos nehézségeid vannak
 • a férfiakkal való kapcsolatod gyógyítanád
 • harmonikus párkapcsolatra vágysz
 • gyermeket szeretnél
 • egyszerűen csak ki akarsz békülni nőiséged éppen aktuális kihívásaival
 • női körök tartását tervezed
 • már terapeuta vagy: jelenlegi terápiás eszközeidet kiegészítenéd

A képzés vezetője:

Csuday Dóri

 • Kismama-, Babás- és Gyermek Jóga oktató
 • Női Jóga oktató
 • Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
 • Reinkarnációs terapeuta
BEMUTATKOZÁS

Utam a jógához

18 éve jógázom, B.K.S. Iyengar jógakönyve keltette fel az érdeklődésemet, majd Magyar Lászlótól tanultam rengeteget. Három éves ázsiai tartózkodásom alatt Indiában Dharamsalában jártam Vijay Amar  óráira. Kismamaként és babával is rendszeresen jógáztam, ebben Fernezelyi Bori és Halmos Júlia sokat segítettek. Gyermekeim megszületése után felkeltette figyelmemet a gyermekjóga. Elvégeztem Csíki Mariann gyerekjóga oktatói tanfolyamát, akinek nagyon hálás vagyok szeretettel teli tanításáért. Gyermekeim egyben  mestereim, folyamatosan tanulok Tőlük!  Mindegyikük más és más leckéket tartogat a számomra… Később páros és akro-jógát tanultam, ahol a tradícionális jógát, az akorbatikát és a thai masszázst ötvözzük. Tanulmányaim alatt a csakrák felé fordult figyelmem, így rendszeresen tartottam csakra jóga órát is. Jelenleg a Body & Soul Wellness & Pilates Academy magán jógaoktatói (kismama, babás, gyermek, női) tanfolyamait vezetem. Emellett masszázzsal, egyéni jóga terápiával, belső kép terápiával és reinkarnációs utaztatással foglalkozom.

Utam a női jógához

Hoszzú út vezetett a női jógához a kismama, a babás, a gyermek és csakra jógán át. Végül megérkeztem … Úgy érzem  benne van minden, amit valaha kerestem, tapasztaltam,  átéltem  és tanultam. Öt gyermekes anyaként keresem a harmóniát az anyaság, a nőiség és a hivatásban való kiteljesedés hármassága között. A női jóga gyakorlatok sokat segítenek, hogy kapcsolatban legyek saját szükségleteimmel és erősítsem magamban a békét, elfogadást és bizalmat. Három kisebb gyermekem itthon született, ezek az élmények meghatározóak a nőiségről alkotott képeimben. Természetgyógyászként mélyen érdekel a test-érzelem-gondolat összefonódása, a jóga és a szabad tánc testen keresztül közelítő terápiás hatásai. Anyaként pedig az önzetlen szeretet végtelen forrását keresem szüntelenül. Nőként a fent említett összes kérdésben én is útkeresőként haladva hívlak, hogy egymás mellé állva keressük meg és szabadítsuk fel az akadályokat, amik  nőiségünk szabad megélésében gátolnak!

MIVEL FOGLALKOZUNK A KÉPZÉSEN?
 • A jógagyakorlatok közül nőiségünket kifejezetten erősítő ászanákat, tisztító légzőgyakorlatokat, mudrákat, megerősítéseket, vizualizációt gyakorlunk.
 • Energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait, tudatosítjuk női szerveinket és feladataikat.
 • Hormonrendszerünk működését harmonizáljuk és nem hagyjuk ki a csípőnyitó tartásokat sem. A csípőnyitó gyakorlatok helyre teszik ezt a minden nő számára fontos területet, segítik az itt felhalmozott emlékek, fájdalmak elengedését. A gyermekkorunk feszítő emlékeit lazíthatjuk. Testünk tárol minden korábbi élményünket, az elakadások, fájdalmak megmutatják, hol és mivel van dolgunk.
 • Tudatosítjuk ciklusunk ritmusát és rítusát. A ciklus 4 szakasza szerinti gyakorlást is átvesszük. Témái: “Holdciklusok” szerinti gyakorlás. A jóga ősi hagyományát mai tudással ötvözzük, például az intimtorna jótékony hatásaival.
 • Foglalkozunk a női test csodájával, átalakulásaival, beszélünk várandósságról, anyaságról. Szexualitásunkkal is kutatjuk természetes kapcsolatunkat.
 • Keressük a női betegségek jelentését, üzenetét és terápiáját. Egy-egy aktuális tünetre is találhatsz gyakorlatokat (pl. görcsoldás).
 • Megtudhatod, hogy az adott energiaközpont miért felelős, mire hat testileg, lelkileg, szellemileg és milyen ászanákkal harmonizálhatod működését. Energetizáljuk, tisztítjuk, töltjük.
 • Engedjük, hogy a felszínre áramoljanak azok a témák, melyek minket megérintenek. Teret adunk belső képeinknek, érzeteinknek, hogy felszínre jöhessen mindaz a kincs, amit az adott területen bedobozolva még magunk elől is elrejtettünk. Lehetőséget adunk magunknak, hogy elinduljunk a gyógyulás, kiteljesedés útján.

 

A KÉPZÉS TÉMÁI
 1. Nőiségünket érintő kérdések: nőijóga tartások, női anatómia,  hormonrendszer, menstruáció, méhtisztító gyakorlatok, női betegségek, hormonjóga, intimtorna,   holdciklusok,  női sorsfordulók/ életfeladatok, női archetípusok
 2. Jóga ismeretek:  filozófia, történet, mesterek,  jógafajták,  „jóga anatómia”- nádik, csakrák, koshák, elemek,  tartások, légzőgyakorlatok, tisztító gyakorlatok, koncentrációs gyakorlatok, meditáció alapjai, relaxáció, bandhák, mantrák, jantrák, mudrák, sankalpa- megerősítés
 3. Oktatási gyakorlat: órafelépítés, instrukciók, tartásjavítás, hatások, prevenció, javallatok/ ellenjavallatok, „management”, táborvezetési tapasztalatok, igény szerint angol óratartás alapok
 4. Kiegészítő terápiák: páros jóga, masszázs, erőszakmentes kommunikáció, bizalom játékok,  intuitív mozgás/ tánc, művészet terápia,  illóolajok, ásványok, gyógyteák

A képzés elején  kézhez kapod az oktatói jegyzetet képekkel, az ászanák leírásával, hatásokkal. Emellett a képzés folyamán minden hétvégén további jegyzetek, kiegészítő anyagok várnak Rád, így érdemes egy mappával készülnöd.

RÉSZLETES TEMATIKA

1. Hétvége: Ismerkedés- jóga alapok, története, fajták, a jóga fája
2. Hétvége: Gyökér csakra- fogantatás, születés, szülői minták, női anatómia, hormonrendszerünk, “A Kislány”
3. Hétvége: Szakrális csakra- női egészség, betegségek üzenetei, ciklusunk, méh tisztítás, intimtorna, szexualitás “A Szerető “
4. Hétvége: Napfonat csakra- önálló nő, karrier, bennünk élő férfi, női szerepek, női erő, bandhák, jóga ‘management’ “Az Amazon”
5. Hétvége: Szív csakra- várandósság, szülés, szeretet, gyógyítás, önelfogadás, légzőgyakorlatok “Az Anya”
6. Hétvége: Torok csakra- önkifejezés, önmegvalósítás, házasság, feleség, banya részünk elfogadása, sankalpa, mantra, koshák “A Varázslónő”
7. Hétvége: Homlok csakra- belső képek, intuíció, bölcsesség, változókor, nagymamaság, hormonjóga meditáció, kontempláció, jantrák “A Nagy Anya”
8. Hétvége: Korona csakra- felsőbb vezettetés, korrekciók, óra és táborvezetési technikák, relaxáció, sankalpa, “A Papnő”
9. Hétvége: Kérdések, összegzés, próba tanítások
10. Hétvége: Vizsga

A BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI

A tanfolyamot elvégezheted önismereti céllal vagy lehetőséged van magyar illetve nemzetközi oklevélre is igény szerint. Ezt a tanfolyam alatt, legkésőbb február 20-ig még eldöntheted, kifizetni is ráér akkor.

Magyar oklevél és vizsga díja: 35.000 Ft
Nemzetközi oklevél és vizsga díja: 65.000 Ft

Ha okleveles női jóga oktató szeretnél lenni, a következőknek kell teljesülnie:

 • részvétel az órák legalább 80%-án  (az órák pótlása egyénileg lehetséges az oktatóval való egyeztetés után. Ennek díját a képzés díja nem tartalmazza).
 • 10 igazolt női jóga óra hospitálás (bármely igazolt női jóga oktatónál elvégezheted)
 • sikeres záróvizsga
IDŐBEOSZTÁS

10 hétvége, 10:00 – 17:00

2020. Szeptember 19-20.
2020. Október 17-18.
2020. November 14-15.
2020. December 19-20.
2021. Január 23-24.
2021. Február 20-21.
2021. Március 20-21.
2021. Április 17-18.
2021. Május 15-16.
2021. Június 5-6.
RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

Részvételi díj

A képzésen való részvétel díja:

Early bird ár: 195.000 Ft
Normál ár: 210.000 Ft
Részletfizetéssel: 240.000 Ft

Részletfizetés ütemezése:

Regisztrációs díj: 50.000Ft –  2020. szeptember 14-ig
1. részlet: 95.000 Ft – 2020. szeptember 19-ig.
2. részlet: 95.000 Ft – 2020. december 19-ig.

A tanfolyamot elvégezheted önismereti céllal vagy lehetőséged van magyar illetve nemzetközi oklevélre is igény szerint. Ezt a tanfolyam alatt, legkésőbb februárig még eldöntheted, kifizetni is ráér akkor.

Magyar oklevél díja: 35.000 Ft
Nemzetközi oklevél díja: 65.000 Ft

A képzésre a helyedet 50.000Ft regisztrációs díj ellenében tudod biztosítani. Kártyás befizetésre kizárólag online van lehetőség. Személyesen készpénzben tudod a díjat fizetni.

A fennmaradó összeget normál befizetés esetén szeptember 20-ig, személyesen, készpénzben fizetheted be, a Károly krt. 1. sz. alatt lévő irodánkban, hétköznaponként, 12-19h között.

Jelentkezési határidő

2020. szeptember 14.

A tanfolyam minimum 10, maximum 14 fővel indul.

Vélemények Csuday Dóri előző képzéseiről

Segített egységben látni, megtölteni a jógát valódi tartalmával, hogy a tanult ászanákon, légzőgyakorlatokon, meditációkon túl annak lényegét élhessük és érthessük meg: az önmagunkhoz vezető utat, ennek számtalan lehetőségét, kiterjesztve a jóga fogalmát “bármire”, ami  ezt szolgálja.  Volt öröm, volt sírás, fantasztikus női közösség és megtartó erő, játék és munka ….  összességében mind-mind TAPASZTALÁS: női minőségeink és általában belső lényegünk világában. “Csudás” volt :-)!
Práger Anna 

A képzésben nagyon hasznos volt, hogy többféle jógairányzatba is belekóstolhattunk, illetve az önismereti munka is sok felismerést hozott, de a legtöbbet Dóri elfogadó támogatása adta nekem, ami rengeteg kétséget feloldott bennem, és amiért mindig hálás leszek, mert így a képzést követően megerősítve/ megerősödve és jóval magabiztosabban lépdeltem tovább az utamon – amiről így már biztosan tudtam, hogy az enyém, és hogy jól van ez így. Azóta létrehoztam a saját teremet, a “Pipitér”-t, melynek keretében (egyrészt tyúkokat tartok ? másrészt) női jógafoglalkozásokon igyekszem átadni a tapasztalataimat heti jógaórák, meditációs workshopok és női jógatáborok formájában.  Köszönöm!
Bartis Borbála

“Kedves Dóri, mielőtt elkezdtem a tanfolyamot, egy zárt ajtó mögött jógáztam és Te segítettél ezt az ajtót kinyitni. Megmutattad, hogy az ajtón túl kezdődik igazán az út – a belső út.
Példát mutatsz, hogy a jógát és (az életet) nyitott szívvel és alázattal éljük.
Örülök, hogy megismertelek és köszönöm az erőt, melyhez mindig visszatérhetek.”
Namaste
Melinda Molnar
“Egy rendkívül bensőséges, családias hangulatú tanfolyam. Az alaptudásomat, mint szellemi, mint fizikai  szinten erősen fejleszti, megtaláltam az egységet, a középpontomat.
A megtanult aszanakat finomítottuk, elsajátítottuk a pranayama gyakorlatokat, meditáltunk, relaxáltunk. Az utóbbi számomra igen nagy jelentőséggel bír, mivel elmémet lecsendesíteni igen csak nehéz volt számomra. Tetszik a könnyedség, amellyel Dóra viszi  a csoportot és széleskörű tudásával komplexé, érdekessé teszi az órákat.
Végezetül a jóga számomra, olyan mint egy ékszer, szépít kívül, belül, fényesít; úgy gondolom ezt a tudást átadni másnak megtisztelő.”
Köszönettel Nektek! Namaste.
Pintér Ibolya