női jóga oktatóképzés

A 120 kontakt órás, összesen 200 órás oktatói tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik mélyebben szeretnék megismerni saját nőiségüket és el tudnak köteleződni egy mély, 1 éves megismerési folyamat felé, amelyben a jóga, a táncterápia, a belsőkép terápia és a művészetterápia eszközeit használjuk.

COVID tájékoztató: A járványhelyzet miatti esetleges lezárások esetén ONLINE folytatjuk a programot.

Női Jóga oktatóként fontos, hogy először saját nőiséged különböző aspektusait ismerd meg és szelidítsd meg.


Ha a tó vize nyugodt, akkor visszatükrözi a körülötte lévő szépséget.”  

(B.K.S. Iyengar)

Iyengar szavait nőiségünkre fordítva: ha a nő lelke nyugodt, akkor visszatükrözi a körülötte lévő szépséget! Egy utazásra hívlak, melyben az erőközpontok mentén láncra fűzzük a női sorsfordulókat, melyeken át vezet  zarándoklatunk önMAGunk nőisége felé. Egy-egy hétvégén az adott csakra témái a vezérfonalunk, erre fűzzük fel az ászanákat, légzőgyakorlatokat, megerősítéseket, meditációt, relaxációt. A jóga ősi eszközei tökéletes támaszt nyújtanak utunkon.

A női jóga csoport egyben egy női tér, melyben lehetőség van megérezni a megtartó női erőt. Megtapasztalni, hogy kortól függetlenül mit adhat a többi nő. Nagy ajándék egy másik nő jelenléte, akár kislány részünkre emlékeztet, akár bölcs nagymamaságával mutat példát, akár asszonytársként megoszthatjuk könnyeinket, örömünket.

Várunk a képzésre, ha

 • szeretnél megalapozott tudással Női Jóga órákat tartani
 • női egészségügyi problémákkal küszködsz (pl. mióma)
 • menstruációs zavarok, klimaxos nehézségeid vannak
 • a férfiakkal való kapcsolatod gyógyítanád
 • harmonikus párkapcsolatra vágysz
 • gyermeket szeretnél
 • egyszerűen csak ki akarsz békülni nőiséged éppen aktuális kihívásaival
 • női körök tartását tervezed
 • már terapeuta vagy: jelenlegi terápiás eszközeidet kiegészítenéd

200 órás tanfolyam

 • 120 kontakt óra- 10 hétvége
 • 14 óra Csakra jóga videó
 • 12 óra Ciklus jóga videó
 • 15 óra tematikus női jóga videó

+ Életmód tábor- az utolsó hétvégét az Őrségben töltjük, mely az étkezéshez való hozzájáruláson kívül nem jár plusz költséggel.

(A lejutás telekocsival megoldott. Ha szükséges tudsz gyermekkel/ párral jönni. Ha nem tudsz részt venni, az órákról készült videót megkapod.)

 • 10 alkalom hospitálás- Dóránál online végezve nem jelent plusz költséget.

Ajánljuk más oktatók órájának látogatását is, hogy minél inkább megtaláld a saját stílusod, ezeknek díjáról az adott oktató tájékoztat.

Az együttműködő oktatók listáját megkapod.

A képzés vezetője:

Csuday Dóri

 • Kismama-, Babás- és Gyermek Jóga oktató
 • Női Jóga oktató
 • Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
 • Reinkarnációs terapeuta
BEMUTATKOZÁS

Utam a jógához

20 éve jógázom, B.K.S. Iyengar jógakönyve keltette fel az érdeklődésemet, majd Magyar Lászlótól tanultam rengeteget. Három éves ázsiai tartózkodásom alatt Indiában Dharamsalában jártam Vijay Amar  óráira. Kismamaként és babával is rendszeresen jógáztam, ebben Fernezelyi Bori és Halmos Júlia sokat segítettek. Gyermekeim megszületése után felkeltette figyelmemet a gyermekjóga. Elvégeztem Csíki Mariann gyerekjóga oktatói tanfolyamát, akinek nagyon hálás vagyok szeretettel teli tanításáért. Gyermekeim egyben  mestereim, folyamatosan tanulok Tőlük!  Mindegyikük más és más leckéket tartogat a számomra… Később páros és akro-jógát tanultam, ahol a tradícionális jógát, az akorbatikát és a thai masszázst ötvözzük. Tanulmányaim alatt a csakrák felé fordult figyelmem, így rendszeresen tartottam csakra jóga órát is. Jelenleg a Body & Soul Wellness & Pilates Academy magán jógaoktatói (kismama, babás, gyermek, női) tanfolyamait vezetem. Emellett masszázzsal, egyéni jóga terápiával, belső kép terápiával és reinkarnációs utaztatással foglalkozom.

Utam a női jógához

Hosszú út vezetett a női jógához a kismama, a babás, a gyermek és csakra jógán át. Végül megérkeztem … Úgy érzem  benne van minden, amit valaha kerestem, tapasztaltam,  átéltem  és tanultam. Öt gyermekes anyaként keresem a harmóniát az anyaság, a nőiség és a hivatásban való kiteljesedés hármassága között. A női jóga gyakorlatok sokat segítenek, hogy kapcsolatban legyek saját szükségleteimmel és erősítsem magamban a békét, elfogadást és bizalmat. Négy kisebb gyermekem itthon született, ezek az élmények meghatározóak a nőiségről alkotott képeimben. Természetgyógyászként mélyen érdekel a test-érzelem-gondolat összefonódása, a jóga és a szabad tánc testen keresztül közelítő terápiás hatásai. Anyaként pedig az önzetlen szeretet végtelen forrását keresem szüntelenül. Nőként a fent említett összes kérdésben én is útkeresőként haladva hívlak, hogy egymás mellé állva keressük meg és szabadítsuk fel az akadályokat, amik  nőiségünk szabad megélésében gátolnak!

Az Őrségbe költözésünkkel nagy álmom teljesült. Férjemmel létrehoztunk egy elvonuló helyet, a Garuda Jurta Tanyát, ahol jóga táborok, családi táborok, tánc táborok, művészeti táborok, izzasztó kunyhózás, parázson járás és egyéb önismereti elvonulások is otthonra találhatnak. 

MIVEL FOGLALKOZUNK A KÉPZÉSEN?
 • A jógagyakorlatok közül nőiségünket kifejezetten erősítő ászanákat, tisztító légzőgyakorlatokat, mudrákat, megerősítéseket, vizualizációt gyakorlunk.
 • Energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait, tudatosítjuk női szerveinket és feladataikat.
 • Hormonrendszerünk működését harmonizáljuk és nem hagyjuk ki a csípőnyitó tartásokat sem.
 • A csípőnyitó gyakorlatok helyre teszik ezt a minden nő számára fontos területet, segítik az itt felhalmozott emlékek, fájdalmak elengedését. A gyermekkorunk feszítő emlékeit lazíthatjuk. Testünk tárol minden korábbi élményünket, az elakadások, fájdalmak megmutatják, hol és mivel van dolgunk.
 • Tudatosítjuk ciklusunk ritmusát és rítusát. A ciklus 4 szakasza szerinti gyakorlást is átvesszük. Témái: “Holdciklusok” szerinti gyakorlás.
 • A jóga ősi hagyományát mai tudással ötvözzük, például az gátizomtorna jótékony hatásaival.
 • Foglalkozunk a női test csodájával, átalakulásaival, beszélünk várandósságról, anyaságról.
 • Szexualitásunkkal is kutatjuk természetes kapcsolatunkat.
 • Keressük a női betegségek jelentését, üzenetét és terápiáját. Egy-egy aktuális tünetre is találhatsz gyakorlatokat (pl. görcsoldás).
 • Megtudhatod, hogy az adott energiaközpont miért felelős, mire hat testileg, lelkileg, szellemileg és milyen ászanákkal harmonizálhatod működését. Energetizáljuk, tisztítjuk, töltjük.
 • Engedjük, hogy a felszínre áramoljanak azok a témák, melyek minket megérintenek. Teret adunk belső képeinknek, érzeteinknek, hogy felszínre jöhessen mindaz a kincs, amit az adott területen bedobozolva még magunk elől is elrejtettünk. Lehetőséget adunk magunknak, hogy elinduljunk a gyógyulás, kiteljesedés útján.

 

MIRE SZÁMÍTHATSZ A KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉVEL?
 • A megszerzett tudás minden eszközt a rendelkezésedre bocsát, hogy felkészülten vezethess rendszeres női jóga órákat
 • Tematikus női jóga órák megtartására is képessé válsz
 • A női ciklus szakaszaihoz és a hold fázisaihoz igazodó női műhelyek megtartását is bátran vállalhatod
 • Csakra tematikus órákat, tanfolyamokat is tudsz majd vezetni
 • Kezedben lesz a lehetőség egyéni női jóga terápiák tartására
 • Hormonális és menstruációs problémákban is tudsz segíteni
 • Női betegségek lelki okainak feltárásával hatékonyan tudsz nő társaidnak segíteni
 • A női sorsfordulókban is támasza lehetsz a hozzád forduló nőknek
 • Női körök vezetésére is rengeteg témát és eszközt sajátítasz el a tanfolyam alatt
 • Női táborok és elvonulások megszervezéséhez is szerzel tapasztalatokat
A KÉPZÉS TÉMÁI
 1. Nőiségünket érintő kérdések: nőijóga tartások, női anatómia,  hormonrendszer, menstruáció, méhtisztító gyakorlatok, női betegségek, hormonjóga, intimtorna,   holdciklusok,  női sorsfordulók/ életfeladatok, női archetípusok
 2. Jóga ismeretek:  filozófia, történet, mesterek,  jógafajták,  „jóga anatómia”- nádik, csakrák, koshák, elemek,  tartások, légzőgyakorlatok, tisztító gyakorlatok, koncentrációs gyakorlatok, meditáció alapjai, relaxáció, bandhák, mantrák, jantrák, mudrák, sankalpa- megerősítés
 3. Oktatási gyakorlat: órafelépítés, instrukciók, tartásjavítás, hatások, prevenció, javallatok/ ellenjavallatok, „management”, táborvezetési tapasztalatok, igény szerint angol óratartás alapok
 4. Kiegészítő terápiák: páros jóga, masszázs, erőszakmentes kommunikáció, bizalom játékok,  intuitív mozgás/ tánc, művészet terápia,  illóolajok, ásványok, gyógyteák

 

RÉSZLETES TEMATIKA

1. Hétvége: Ismerkedés- jóga alapok, története, fajták, a jóga fája
2. Hétvége: Gyökér csakra- fogantatás, születés, szülői minták, női anatómia, hormonrendszerünk, “A Kislány”
3. Hétvége: Szakrális csakra- női egészség, betegségek üzenetei, ciklusunk, méh tisztítás, intimtorna, szexualitás “A Szerető “
4. Hétvége: Napfonat csakra- önálló nő, karrier, bennünk élő férfi, női szerepek, női erő, bandhák, jóga ‘management’ “Az Amazon”
5. Hétvége: Szív csakra- várandósság, szülés, szeretet, gyógyítás, önelfogadás, légzőgyakorlatok “Az Anya”
6. Hétvége: Torok csakra- önkifejezés, önmegvalósítás, házasság, feleség, banya részünk elfogadása, sankalpa, mantra, koshák “A Varázslónő”
7. Hétvége: Homlok csakra- belső képek, intuíció, bölcsesség, változókor, nagymamaság, hormonjóga meditáció, kontempláció, jantrák “A Nagy Anya”
8. Hétvége: Korona csakra- felsőbb vezettetés, korrekciók, óra és táborvezetési technikák, relaxáció, sankalpa, “A Papnő”
9. Hétvége: Kérdések, összegzés, próba tanítások
10. Hétvége: Életmód tábor és vizsgák az Őrségben 

(Ha bármi oknál fogva nem tudsz részt venni, egyénileg egyeztetünk vizsgaidőpontot.)

JEGYZET

120 oldalas női jóga oktatói jegyzet

+ További online jegyzetek alkalmanként:

-Női betegségek jógaterápiája 30 oldal

-Csakra jóga jegyzetek 20 oldal

-Ciklus jóga jegyzetek 8 oldal

-Mantrák jelentéséről jegyzetek 8 oldal

-Női archetípusok jegyzetek 10 oldal

-Tematikus óravázlatok 10 oldal

-Cikkek, gondolatébresztők, önismereti kérdések 25 oldal

A BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI

A tanfolyamot elvégezheted önismereti céllal vagy lehetőséged van magyar illetve nemzetközi oklevélre is igény szerint. Ezt a tanfolyam alatt, legkésőbb február 20-ig még eldöntheted, kifizetni is ráér akkor.

Magyar oklevél és vizsga díja: 35.000 Ft
Nemzetközi oklevél és vizsga díja: 65.000 Ft

Ha okleveles női jóga oktató szeretnél lenni, a következőknek kell teljesülnie:

 • A tanfolyam min 80%-án való részvétel

 • 10 alkalom hospitálás

 • Házidolgozat kidolgozása

 • Vizsga óra elkészítése

 • Gyakorlati vizsga

IDŐBEOSZTÁS

10 hétvége, 10:00 – 17:00

2021. Szeptember 18-19..
2021. Október 16-17.
2021. November 13-14.
2021. December 4-5.
2022. Január 15-16.
2022. Február 12-13.
2022. Március 5-6 és 26-27.
2022. Április 23-24.
2022. Május 28-29.
Helyszín: AUM Jóga Corvin
RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

Részvételi díj

A képzésen való részvétel díja:

Early bird ár 2021. augusztus 18-ig : 195.000 Ft
Normál ár: 220.000 Ft
Részletfizetéssel: 240.000 Ft

Részletfizetés ütemezése:

Regisztrációs díj: 50.000Ft –  2021. szeptember 17-ig
1. részlet: 95.000 Ft – 2021. szeptember 18-ig.
2. részlet: 95.000 Ft – 2021. december 4-ig.

A tanfolyamot elvégezheted önismereti céllal vagy lehetőséged van magyar illetve nemzetközi oklevélre is igény szerint. Ezt a tanfolyam alatt, legkésőbb februárig még eldöntheted, kifizetni is ráér akkor.

Magyar oklevél díja: 35.000 Ft
Nemzetközi oklevél díja: 65.000 Ft

A képzésre a helyedet 50.000Ft regisztrációs díj ellenében tudod biztosítani. Kártyás befizetésre kizárólag online van lehetőség. Személyesen készpénzben tudod a díjat fizetni.

A fennmaradó összeget normál befizetés esetén szeptember 18-ig, személyesen, készpénzben fizetheted be, a Károly krt. 1. sz. alatt lévő irodánkban, hétköznaponként, 12-19h között.

HELYSZÍN

Helyszín

AUM Jóga Corvin

Budapest, József krt. 78, 1085.

Jelentkezési határidő

2021. szeptember 17.

A tanfolyam minimum 10 fővel indul.

Vélemények Csuday Dóri előző képzéseiről

Segített egységben látni, megtölteni a jógát valódi tartalmával, hogy a tanult ászanákon, légzőgyakorlatokon, meditációkon túl annak lényegét élhessük és érthessük meg: az önmagunkhoz vezető utat, ennek számtalan lehetőségét, kiterjesztve a jóga fogalmát “bármire”, ami  ezt szolgálja.  Volt öröm, volt sírás, fantasztikus női közösség és megtartó erő, játék és munka ….  összességében mind-mind TAPASZTALÁS: női minőségeink és általában belső lényegünk világában. “Csudás” volt :-)!
Práger Anna 

A képzésben nagyon hasznos volt, hogy többféle jógairányzatba is belekóstolhattunk, illetve az önismereti munka is sok felismerést hozott, de a legtöbbet Dóri elfogadó támogatása adta nekem, ami rengeteg kétséget feloldott bennem, és amiért mindig hálás leszek, mert így a képzést követően megerősítve/ megerősödve és jóval magabiztosabban lépdeltem tovább az utamon – amiről így már biztosan tudtam, hogy az enyém, és hogy jól van ez így. Azóta létrehoztam a saját teremet, a “Pipitér”-t, melynek keretében (egyrészt tyúkokat tartok ? másrészt) női jógafoglalkozásokon igyekszem átadni a tapasztalataimat heti jógaórák, meditációs workshopok és női jógatáborok formájában.  Köszönöm!
Bartis Borbála

“Kedves Dóri, mielőtt elkezdtem a tanfolyamot, egy zárt ajtó mögött jógáztam és Te segítettél ezt az ajtót kinyitni. Megmutattad, hogy az ajtón túl kezdődik igazán az út – a belső út.
Példát mutatsz, hogy a jógát és (az életet) nyitott szívvel és alázattal éljük.
Örülök, hogy megismertelek és köszönöm az erőt, melyhez mindig visszatérhetek.”
Namaste
Melinda Molnar
“Egy rendkívül bensőséges, családias hangulatú tanfolyam. Az alaptudásomat, mint szellemi, mint fizikai  szinten erősen fejleszti, megtaláltam az egységet, a középpontomat.
A megtanult aszanakat finomítottuk, elsajátítottuk a pranayama gyakorlatokat, meditáltunk, relaxáltunk. Az utóbbi számomra igen nagy jelentőséggel bír, mivel elmémet lecsendesíteni igen csak nehéz volt számomra. Tetszik a könnyedség, amellyel Dóra viszi  a csoportot és széleskörű tudásával komplexé, érdekessé teszi az órákat.
Végezetül a jóga számomra, olyan mint egy ékszer, szépít kívül, belül, fényesít; úgy gondolom ezt a tudást átadni másnak megtisztelő.”
Köszönettel Nektek! Namaste.
Pintér Ibolya

Köszönöm szépen Dórinak az elkötelezettséget, strukturáltságot, lágyságot, a többszintű nőiességet és tudást, a hitelességet amit mintaként mutatott és átadott.

A képzés túlmutatott a klasszikus női jóga oktatói képzés keretein: a csakrák mentén tudatosan és megélt tapasztalatokból felépített jóga-meditácó gyakorlatok és az ahhoz kapcsolt tiszta figyelem olyan biztonságos teret hozott létre, ami a képzéshez önkéntelenül kapcsolódó önismereti utat – és így a tudás átadhatóságát ezen keresztül is – egy kiemelt, magas és egyedi minőségbe hozta.

 

Nagyon élménydús volt a tanfolyam Dórival!

Sok olyan új információval gazdagodtam, sok olyan téma került  új megvilágítás alá Dóri által, amiknek segítségével innentől tudok segíteni másoknak és ön magamnak is a nőiességünk mélységeinek és magasságának megélésében! Először kicsit féltem a tanfolyamtól, mert 50 feletti vagyok. De tanulás közben jöttem rá, hogy pont ezért, mivel már sok mindent átéltem tudok hitelessé válni!

Köszönöm azt, hogy segítettetek ezen az úton elindulni!

Nagyon örülök, hogy Dórinál végeztem el a női jóga oktató kurzust! Sokkal többet kaptam, mint amire számítottam! 

Nagyon tetszett a tanfolyam felépítése, a témák amikre kitértünk! Örülök annak is, hogy online formában ilyen gördülékenyen ment minden és mindenkire jutott idő!

Mindenkinek ajánlani tudom Dóri tanfolyamát, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a jóga gyakorlása és oktatása terén egyaránt.

Annak is ajánlom, aki egyelőre saját maga miatt végezné el a kurzust, hiszen Dóri széles körű ismereteivel és türelmével segít megtalálni az öngyógyuláshoz vezető utat.

Köszönet nektek Csodálatos Nők! Mérhetetlen hálát érzek, amiért befogadhatom tündöklésetek és fájdalmatok, ezerféle arcotok, utatok, megnyilvánulásotok! Mérhetetlen hálát érzek a ti befogadó ölelésetekért is, amelyben én is bárhogyan lehetek, bárhogyan jó lehetek. Színpompás virágok vagytok nekem, melyek az önmagamhoz vezető ösvényt szegélyezik. Ez életem eddigi leggyönyörűbb tanulása – köszönet és hála mindannyiótoknak!!!”

Egy nőnek ezer oldala van, a testünk, pedig egy összetett rendszer. Ennek a rendszernek a megismerésében segített a női jóga tanfolyam, ami út volt nemcsak a lelkemhez, hanem a testem működésének titkaihoz is. Dóri szakmai tudása, és az a rengeteg tapasztalat, amivel rendelkezik, egy olyan tudásanyagot képez, amit mindenkinek hallania érdemes. Hálás vagyok, hogy megismerhettem őt, segítségével egy olyan ajtó nyílt ki előttem, ami fontos a nőiségem megéléséhez.

Dóri képzésén tavaly vettem részt, fő motivációm az egyensúly, a középpontom, önmagam megtalálása volt, mert szerettünk volna babát, de csak nem jött. A gyökércsakrával való foglalkozás során sok mindent sikerült helyre tenni, megérteni és láss csodát, mostanra itt szuszog mellettem a kisfiam. Lehet, hogy véletlen, de mi van, ha nem? Te kihagynál egy ilyen lehetőséget?
A képzést persze azoknak is ajánlom, akik nem vagy nem most szeretnének babát, Dóri lágyan, támogatva vezet végig a női életúton, a nőiség misztériumain, a saját belső utadon, miközben magabiztos oktatót farag belőled. Csodálatos lehetőség női közösség építésre, megtapasztalni a női kör erejét. És még jógázunk is… kell ennél több?

Csudálatos volt Dórival a képzés. Igazán nőiesen, megengedően, változatosan, mégis strukturáltan haladtunk végig. Ez egy elmélyülés, belső utazás a méhünkbe, a csípőnkbe, lelki takarítás is egyben, ahogy nyílik a csípő, nyílik a szív, felbukkanhatnak rejtett múltbéli nehézségek, magunk előtt is titkolt, elakadást okozó apróságok, amik a felszínen már tudatosítva könnyebben elengedhetőek, legalábbis ez a törekvés. Minden alkalommal átmegyünk egy kapun és minden alkalommal különböző oldalról közelítjük a női teljességet. Megismerjük a Hold arcait, különböző mitológiák archetípusait, az elemeket és ezek összefüggéseit, megjelenésüket a női ciklikusságban. Ajánlom, ha szeretnél teljesebben kapcsolódni magadhoz és harmóniába kerülni, megérteni, hogy miért kívánod a takaróba burkolózást egyik héten és a piros tűsarkút a másikon, elfogadni, hogy mindkettő természetes és megtanulni használni ezt az állandó változást.