A Nap- és a Holdüdvözlet sorozatai

2018. március 11. | VASÁRNAP 14:00-18:00 

Oktató: Czeizler Krisztina

Létszám: max 15 fő

A műhely díja: 5.900 Ft

Kezdés: 2018. márcuis 11. vasárnap 14:00

Helyszín: AUM Jóga BLAHA,  Shakti terem (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

Életünk minden területén jelen van a kettősség, a polaritás. A két véglet, amely nem létezik egymás nélkül, akárcsak: az éjjel és a nappal, a pihenés és aktivitás, a megtartás és elengedés, a tél és a nyár, vagy a belégzés és a kilégzés folytonos változása. Mindent áthat ez a lágy (vagy olykor igen erősen tapasztalható) kettősség, maga az élet áramlása.

Ez az áramlás jelenik meg a hatha jógában is, ahogyan a “ha” jelenti a Nap minőségét, a “tha” pedig a Holdét. Mindkét pólushoz kapcsolódik egy-egy fizikai gyakorlatsor, amelyek amellett, hogy tökéletesen megedzik és karbantartják a testet-elmét, lecsillapítják a háborgó gondolatokat, oldják a stresszt és a feszültséget. Ápolják-vitalizálják szervezetünket és kis gyakorlással is könnyen megtanulható, egyénileg otthon is gyakorolható mindkét sorozat. A foglalkozás célja pedig pontosan ez: a sorozatok megismerése és biztonságos elsajátítása.

A workshopon a Nap és a Holdüdvözlet (legáltalánosabb) sorozataival foglalkozunk. Mindkét sorozat tökéletesen alkalmas arra, hogy megtapasztald az erőt és a lágyságot. A nap aktív, feltöltő erejét és a Hold passzív befogadó lágy hatását.

Részletesen átbeszéljük mindkét sorozat elméleti és gyakorlati részét, eredetét, különbségeit és hasonlóságát, hatásait.
Szó lesz arról, miként illeszd be ezeket a gyakorlatok a mindennapi életedbe, mikor és hogyan gyakorold őket, mit is szimbolizálnak, miként támogatnak.

Főbb témák:
– milyen gyakorlatokból áll a két sorozat
– milyen módosításai (könnyítései) lehetnek
– honnan erednek és mit szimbolizálnak a sorozatok
– mit is jelentenek pontosan a Nap és a Hold minőségek
– hogyan kapcsolódik mindez hozzánk
– miként segít a két gyakorlatsorozat egy kiegyensúlyozottabb élet felé
– mikor és hogyan gyakorlojuk őket

A foglalkozás elméleti és gyakorlati részekből, majd egy hosszabb pihentető relaxációból épül fel. A workshop anyagáról írásos jegyzetet adunk, így a Nap- és a Holdüdvözlet sorozatai otthon is gyakorlohatóak!


CLOSE
CLOSE