Barion Pixel

Sanka Praksálana jógikus bél és gyomormosás, megtisztulás videós kurzus

Valter Éva kismama és babás jóga oktató

Csomagban:

6 lecke, 200 perc, 80% elmélet – 20% gyakorlat, + jegyzet, 9900 Ft

Egy telefonbeszélgetés a technika végrehajtás előtt, az esetleges kérdések kapcsán. (Az elmélet meghallgatása után!)

Leírás:

Kurzus a (tavaszi, őszi) tisztítókúrákról, SP bélmosás és/vagy VD gyomormosás végrehajtás. A SP kipucolja az egész béltraktust, beindítja a test méregtelenítő folyamatait, fiatalít, javítja az emésztés hatásfokát, erősíti az immunrendszert, visszaállítja az emésztőrendszer és a hasközpont intelligenciáját.

Jótékony a hasnyálmirigy működésére, a cukorbetegségre, segíti a máj munkáját, és tisztítja a vért. Hatékony továbbá indirekt módon allergiák és bőrbetegségek ellen, csökkenti a testszagokat, a bőr és főleg az arcbőr világos lesz, a tekintet fényessé és magnetikussá válik.

Enyhíti a tavaszi fáradtságot, javítja az alvásminőséget, csökkenti az alvásigényt, javítja a kedélyállapotot, szellemileg frissebbek leszünk, a memóriánk javul, érzékenyebbé válunk a környező energiákra, és az életenergia szabadabban áramlik át rajtunk, lelkileg segíti az elengedést, a terhek lerakását és így támogatja a megújulást és még számtalan áldásos hatása van.

A VD az SP-nél könnyebb, kevesebb megszorítással járó és gyorsabban (30-60p) végrehajtható gyakorlat. A VD során éhgyomorra 1-1,5 liter meleg, sós vizet iszunk, és néhány gyakorlatot végzünk utána, majd a vizet a gyomor átmosása után visszahányjuk. A rituálé egy relaxációval zárul.

A folyamat nem csak testi, hanem nagyon mély lelki megkönnyebbülést is eredményez. Viszolyogsz a hányástól? akkor itt az ideje felülírni a kellemetlen élményeidet, egészségesen és józanul hányni euforizáló élmény, a gyomorban csak víz van, ami könnyen ürül, a hányás aktusa nem csak fizikailag szabadít fel, hanem segít a zavaró érzelmek, blokkok és a felgyülemlett feszültség, a rossz közérzet oldásában is.

Továbbá megvéd a betegségektől, immunizál, javítja a felszívódást, testsúlyt harmonizál, masszírozza a májat, élénkíti a vérketingést, javul a bélperisztaltika, tehermentesedik a bélműködés, dolgoztatja a rekeszizmot így a vesékre, tűdőre, szívre is hatással van, tisztul a bőr, megszűnik a rossz lehellet, a nyákot/nyálkát oldja, kivezeti, a légutak tisztulnak, javul a légzésminőség, a nádikat is tisztítja, oldja az energetikai blokkokat, különösen a kapha (víz) pályán, mivel a kapha a gyomorban lakik.

Tematika:

előzetes felkészülés

– elmélet a tisztító kúrákról, SP és VD-ről

VD

SP

speciális ebéd

elmélet ájurvédikus alkatiságról

elmélet a kúra folytatásáról és a visszatérésről

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!

 

 

Ingyenes betekintő- ájurvédikus alkatmeghatározás elmélet és önmeghatározás gyakorlat

 

 

Ingyenes betekintő – hasjóga gyakorlat

 

Oktató:

Sápi Ádám – ÚjTest, a radikális TestTudat
jóga, tai chi, chi kung oktató, mozgásterapeuta, buddhista tanító

20 évnyi tapasztalat jógában, meditációban, ájurvédában és 15 évnyi chi kungban, tai chiban. Ennek gyümölcseit foglaltam tanfolyami keretbe mind gyakorlatban, mind elméletben és integrál szemléletben igyekeztem megvilágítani a gyakorlás testi, energetikai és tudati aspektusait is, mindegy, hogy jógáról vagy tai chiról van szó. Mozgásterapeutaként sok átfedést látok egymástól eltérő rendszerek közös alkalmazási területeit és céljait illetően: egészségmegőrzés, prevenció, terápia, stresszkezelés, testtudat fejlesztés és önismereti aspektusok megvilágítása. A tanfolyamok hosszabb képzések részeiként egy-egy témát ölelnek fel, amelyek kiegészítik egymást, de önmagukban is teljesek.

2001 óta foglalkozom jógával, tantrával és buddhizmussal, 2007 óta foglalkozom a tai chi szellemiséggel és harcművészettel.

2011 óta tanítok, jógát, tai chit, chi kungot, illetve vezetek önismereti csoportokat, tartok bodywork programokat, tisztítókúrákat, táborokat, elvonulásokat. Rendszeres tanfolyamaim, workshopjaim online is elérhetőek. Egyéni kezelések során integrál jóga terápiát végzek, amely magába foglal TestTudat(osság) fejlesztést, bodyworkot, illetve jóga-, chi kung-, légzés-, és mozgásterápiát.

Jóga kapcsán:  A jógámat többféle hatás formálta az elmúlt 20 évben (hatha, tantra, himalaya, kundalini, ashtanga, vinyasa, integral), nagyjából 10 éve tanítom és még mindig változik, mint az Élet. A címkékkel mindig is bajban voltam, mostanában Vinyásza vagy Integrál jógának hívom, amelyben a légzéstechnika és a test-tudati fókusz hangsúlyos. Mivel a rizskeksz látvány nem csillapítja az éhséget, legjobb ha kipróbálod. Az órákon lesz részed kihívásokban, erőfeszítésekben, belső hőben, dinamizmusban, áramlásban, izzadásban, nyújtásban, felszabadultságban, egyensúlybakerülésben és relaxban. Fejlődsz és jobb leszel stresszkezelésben, vitalitásban, jól-létben, egészségben, megtestesültségben, fókuszban, kreativitásban, jelenlétben, elégedettségben, belső Csendben.

Jógikus-ájurvédikus tisztító gyakorlatok 10 éve csinálok csoportban és egyéniben is, évente többször is, táborokban is.