Barion Pixel
Libel Noémi

Libel Noémi

Képzettsége:

  • Yoga Alliance RYT-200 Hatha jógaoktató képzés – Purnam Nemzetközi Jógaoktató Akadémia, Budapest, Magyarország
  • Továbbképzés az órafelépítés, készség,- és képességfejlesztő gyakorlatok témában – Purnam Nemzetközi Jógaoktató Akadémia

    Óratípusa: Hatha jóga

Kislánykoromtól kezdve a sport a mindennapjaim része volt. Nagyon szerettem lovagolni és a lovak közelében lenni, talán először ló hátán tapasztaltam meg az áramlat élményt.

Aztán jött a felnőtté válás, és ahogyan másokat, engem is beszippantott a stressz és a túlhajszoltság. A lovaglás helyét átvették a munkahelyi teendők és a hétköznapi rutinom. Majd elmentem egy jógaórára, és ugyanazt az érzést tapasztaltam meg, amit korábban a ló hátán éreztem. Újra kapcsolódtam önmagamhoz és elkezdtem megtapasztalni a testtudatosság érzését. A korábban stressz hatására beszürkült világom elkezdett újra kinyílni és megfigyeltem, ahogyan változom a jóga hatására, úgy változik a külvilág is. A folyamatos koncentráció és fókuszáltság gyakorlása során csend lett bennem és megtaláltam a belső menedéket, ahol harmónia és béke honol.

Ekkor kezdtem mélyebben beleásni magam a jóga tanításaiba és ekkor ismertem meg tanítómat, Bálint Jánost, akinek nagyon hálás vagyok tanításaiért és amiért elindított az úton legbelsőbb énem felé. Ugyanebben az évben elvégeztem a 200 órás hatha jógaoktató képzést a Purnam Nemzetközi Jógaoktató Akadémián. Továbbra is rendszeresen részt veszek a Purnam Stúdió által tartott tanároknak szóló, negyedévente megrendezésre kerülőt továbbképzéseken és táborokban.

Az óráimról:

Célom, hogy a jógázóimnak segítsek megtalálni azt a belső menedéket, ahová mindig visszatérhetnek és békére lelhetnek, még akkor is, amikor körülöttünk nagy a zaj.

Az óráim felépítése:

Ahogyan a neve is árulkodó: Hatha. Nap és Hold harmonikus váltakozásának az áramlata 90 percben, ahol aktív és passzív ászanák váltakoznak.

Ezalatt az idő alatt befelé figyelve szemléljük a testérzeteket és hagyjuk, hogy az elme elcsendesedjen. Koncentráció, tudatosság és relaxáció jellemzik ezt az órát.

Szeretettel várlak egy izgalmas utazásra, ahová nem kell mást hoznod, csak önmagadat!

 

Libel Noémi órái a héten: