Barion Pixel
Kőrösi Gábor

Kőrösi Gábor

Képzettsége:  hangterapeuta, zenész

Óratípusa: Sirius hangfürdő

Ötéves korom óta aktívan zenélek. Húros, ütős és fúvós hangszereken is játszom. Többféle zenei stílusban is kipróbáltam magam az eltelt évtizedek alatt, minden esetben az igényesség, valamint a zene, a zenésztársak és a közönség iránti alázat volt a legfontosabb érték számomra. Eddig megjelent lemezeim: Szívhang (2015), Szemed tükrében (2017).

Mindig is foglalkoztattak az emberi lélek és test rejtelmei, és ma már meg tudom fogalmazni, hogy az útkereséseim során a belső harmónia megteremtésének lehetséges módjait kutattam.

Kezdetben elsősorban az emberi kapcsolatok pszichológiája érdekelt, személyiségfejlesztő és önismereti tréningeken kerestem választ a kérdéseimre (Gordon-módszer, pozitív nevelés, agykontroll, NLP, tranzakcióanalízis, emberi játszmák). Később egyre közelebb kerültem az alternatív segítő módszerek egyes területeihez, ezen belül elkezdtem foglalkozni – a segítő tevékenységbe integrálva zenészi tapasztalataimat is – hang- és zeneterápiával, valamint energiagyógyászattal, masszázsokkal, érintésterápiával.

A hangterápiámban tibeti hangtálakat és más egzotikus hangszereket (handpan, afrikai hárfa, kínai bambuszfuvola, indián fuvola, gong, óceándob, cső xilofon, fa nyelvesdob, sansula, koshi, stb.) használok. Az egyéni hangterápiás kezelések és csoportos hangmeditációk egy szelíd eszközt biztosíthatnak számunkra, hogy kibillent testi-lelki egyensúlyunkat helyreállítsuk, segítik az öngyógyító folyamatok beindítását, a korábbi traumák által okozott blokkok elengedését. A különböző frekvencián megszólaló különleges hangszerek testünk különböző sejtjeit érintik meg, felszabadítva belőlük az elraktározott és mélyen őrzött érzéseket, érzelmeket. Külön érdekesség, hogy a hangtálak nem a megszokott módon, hanem hangszerként, vagyis harmóniák és ritmusképletek segítségével szólalnak meg.

Több éve havi rendszerességgel tartok zeneterápiás foglalkozást egy kórház pszichiátria, illetve addiktológia osztályán, ahol az élő zene hallgatása, egyszerűbb ütőhangszerekkel közös ritmikus gyakorlatok kipróbálása és a közös éneklés élménye segíti a rászoruló emberek gyógyulását.

Mind egészséges, mind sérült gyerekek részére tartok speciálisan az ő igényeik szerint testre szabott interaktív hangszerbemutató és „hangszersimogató” foglalkozást, hangtálakkal és egzotikus ütőhangszerekkel.

Hangterápiás tevékenységem különösen izgalmas területe beteg állatok (ló, kutya) gyógyulásának segítése harmonizáló rezgések, dallamok segítségével.

 

 

Kőrösi Gábor hangfürdői: