Kezdő Jóga tanfolyam

 

2021. november 3-tól SZERDÁNKÉNT (17:30-19:00)

4 alkalmas

Oktató: Tolner Mária, okleveles Iyengar Jóga oktató

Kezdő tanfolyam – fókuszban a hát és a gerinc – ülőmunkát végzőknek

A tanfolyam díja: 13.000 Ft / 4 alkalom

Kezdés: 2021. november 3, szerda 17:30-19:00

Helyszín: AUM Jóga Astoria.

(1075, Budapest, Károly krt. 3/a.)

A hát és gerinc fókuszú kezdő jóga tanfolyamot elsősorban azoknak ajánljuk, akik ülő munkát végeznek, sok időt töltenek számítógép előtt, fáj a hátuk, vagy csak szeretnék megelőzni a hát-, és tartásproblémák kialakulását és a jógapózokkal átmozgatni a testüket.

A tanfolyam fókuszában a hát és a vállak izmainak erősítése, a feszült izmok ellazítása, a gerincoszlop rugalmassá tétele, a helyes tartás kialakítása áll.

A gyakorlás hatására a feszült, merevebb testrészek, így a hát izmai is erősek, rugalmasak és egészségesek lesznek. Az órák relaxációval zárulnak.

Kinek szól a tanfolyam?

A tanfolyam tökéletes teljesen kezdőknek, de várunk akkor is, ha már elvégeztél egy kezdő tanfolyamot vagy eddig más jógametódust gyakoroltál, esetleg hosszabb-rövidebb kihagyás után térnél vissza a jógamatracra. Az alapokról indulunk és részletes instrukciókkal segítjük a biztos alapok megszerzését.

Mire lesz szükséged?

Csak egy kényelmes gyakorlóruhát hozz magaddal – cipő nem fog kelleni. Ha szeretnéd, hozhatod a saját matracodat, vagy egy jógatörölközőt.

  Mi az az Iyengar-jóga?

  Az Iyengar-módszer

  Az Iyengar Jóga a 95 éves korában elhunyt B.K.S. Iyengar  (ejtsd „ájengár”) jógamester tanítására épül, aki 1936-ban, 18 évesen kezdett tanítani. A tanítás az egyvonalúságra helyezi a hangsúlyt: ha a test a pózokban bizonyos onalakat követ, akkor biztonságosan tudsz maximális eredményt elérni a hajlékonyság, az erőnlét és a jó közérzet terén. Annak érdekében, hogy erőnléttől és hajlékonyságtól függetlenül is eredményesen és biztonságosan tudj gyakorolni, bizonyos esetekben eszközöket is használunk (pl. fal, tégla, heveder). Haladóbb szinten ezeket a különböző akciók elmélyítésére, a pózok hosszabb fenntartására is használjuk.

  A pózok alapja a precizitás, a biztonság és a mélység. Kivitelezésükben tapasztalt és magasan képzett oktatók segítenek, akik felkészültek arra, hogy különböző testfelépítésű és egészségi állapotú embereket megfelelően igazítsanak. Egy másik fontos aspektus a szekvenciálás – azaz a gyakorlatsorok összeállítása, mely változatosságával garantálja a szisztematikus, biztonságos és egyenletes fejlődést. Az órákon keményen kell dolgozni, de távozáskor könnyűnek és nyugodtnak fogod érezni magad. A jóga azonnali jótékony hatása a hajlékonyság és az erőnlét növekedése, valamint az egészségi állapot javulása. Ahogyan haladsz előre a gyakorlásban, lelki és spirituális hatását is érezni fogod.

  Az Iyengar védjegy

  Minden okleveles Iyengar jóga oktató magas színvonalú képzésben részesül minimum 5 évig – ez az egyik oka annak, hogy az Iyengar Jóga az egyik legelterjedtebb módszer a világon. Amikor ezzel a védjeggyel találkozol, azt jelenti, hogy egy kezdő okleveles oktató minimum három évig járt rendszeresen Iyengar Jóga órákra, amit egy kétéves oktatóképzés és két szigorú vizsga követett. A védjegy használatához minden okleveles Iyengar Jóga oktatónak kötelessége fenntartani saját szakmai fejlődését. Az Iyengar Jóga védjegy a kiválóságot, a jóga világos és mély megértését garantálja.