Barion Pixel

KEZDD EL!

Yin jóga Alapozó műhely

Oktató: Erdök Gábor, Hatha Jóga oktató, Yin jóga oktató

A műhely díja:

 • délelőtti: 8.000 Ft
 • délutáni: 8.000 Ft
 • együtt fizetve: 14.000 Ft

Időtartam: 2X3 órás

Időpont: 2021. október 9.

Helyszín: AUM Jóga Astoria  (1075 Bp., Károly krt 3/a.)

 

Az Alapozó műhelyek célja

Kezdőként sokszor lebeszéljük magunkat arról, hogy becsatlakozzunk egy órába, ahol úgy tűnik, mindenki tudja mit csinál és hogyan kell felvenni az egyes pózokat. Alapozó műhelyeink célja, hogy kezdőként kapj egy képet a jógáról, az adott jógatípusról, megismerd az alap ászanákat, alap gyakorlatokat, belekóstolj a jógafilozófiába, hogy aztán biztonsággal és a megfelelő alapismeretekkel felvértezve tudj csatlakozni az órákhoz.

Gyere és fedezd fel az élet Yin oldalát!

Délelőtti Program 9:00 – 12:00

Tapasztald meg a paszív Yin Yóga gyakorlatok, testben regeneráló és az elmére mélyen nyugtató hatását.

A Yin Jóga (Passzív) a kínai Taoist Jógából alakult ki, és a tökéletes kiegészítője a Yang (Aktív) életünknek.

Annak érdekében, hogy hatékonyabbak és biztonságosabbak legyenek a gyakorlatok, szükséges több helyes információt szerezni a test szerkezetéről.

Például, hogy miből épül fel, mennyire terhelhető, mi az, ami feszessé teszi, legyen az fizikai, mentális vagy étkezési befolyás.

A testünk maga a lényünk megtestesítője. Szó szerint!

A test – bármit is tegyél fizikailag vagy szellemileg -, valamilyen módon visszajelez. A jógagyakorlatok rendkívül egészségesek a testnek, a testi jelzések segítik a szellemi fejlődésünket is. Mégis sok esetben a gyakorlatok balesetet, húzódást vagy a meglévő testi kondíciók megerősítéséhez vezetnek…

 

Mi a cél:

 • Csontok, ízületek részletesebb és mélyebbrehatóbb interaktív bemutatása és azok gyakorlatba helyezése.
 • Gyakoroljuk, megtanuljuk és személyesen meg is tapasztaljuk egyéni testi határainkat.
 • Az inak, szalagok, fascia, mint burok kapcsolata a test szerkezetéhez és a testünk funkcióit alátámasztó főbb energiacsatornákhoz.
 • Megtanuljuk, hogyan lehet, lehet-e vagy egyálltalán szükséges-e tágítani testi, szerkezeti határainkat.
 • A test érzéki érzeteihez kapcsolódó jelzések tudatos észrevétele.
 • Testi határaink megbecsülése és a test szeretete.

Yin Yoga Gyakorlati Kifinomítása!

Délutáni Program 15:00 – 18:00

Megismerkedünk a „Mindful Yin Yoga” jelentésével.

Sokszor a gyakorlatok nem fejtik ki bennünk azt a hatást amire mi számítottunk, sőt, inkább felerősíthetik annak ellenkezőjét is. A jóga gyakorlatok testi érzékeinkkel érzékelhető tapasztalatból származó élmények. Nem egészek, ezért sokszor a jóga gyakorlatok után egy bizonyos hiányérzet maradhat fenn.

A Yin gyakorlatok testre irányított érzéki érzetek felfedezése után a tudatos, figyelemmel irányított gyakorlati tapasztalás jelentőségére helyezzük a hangsúlyt. Különböző technikák segítségével szöveteink mélye felé indulunk, a test mozdulatlan, ellazult állapota felé, melyben lehetőségünk van észlelni és megfigyelni a mozdulatok eredetét.

Kínai közmondás:

Feszítés az, amit gondolsz magadról. Lazulás az, aki vagy.

 • Energiapályák, légzés és kötődések felismerése.
 • Érzetek, gondolatok és érzelmek közötti kapcsolat, és kialakulásuk.
 • Az engedelmesség ereje.
 • Érzéki jelzések tudatos teremtése, megfigyelése és mozdulatlan átélése.
 • Yin Yoga és a negatív megszokások elengedése…

Mire lehet szükséged:

 • A stúdióban található jóga szőnyeg, párna, takaró és egyéb felszerelések, de ha szeretnéd, akkor hozd magaddal a kedvenc jóga szőnyeged vagy ami személyesebbé, komfortosabbá teheti az ittlétedet.
 • Jegyzetfüzet és ceruza
 • A tested, egyéniséged, kérdéseidet és a szíved…

Következő időpontok:

2021. október 9.

A YIN JÓGÁRÓL

A yin jógagyakorlás fizikai szinten elsősorban a csontokra, ízületekre, a kötőszövetekre  és az abban futó meridiánokra van kiemelkedő hatással.

A kötőszövetek, azaz a szalagok, inak, izompólyák kötik össze a csontot a csonttal, az izmot a csonttal, és az izomrostokat izomcsoportokba fogják össze. A yin jóga pózokat általában több percig, gyengéd nyomást gyakorolva tartjuk ki, hogy megdolgozzuk ezeket a kötőszöveteket, amelyek nem nyúlnak úgy, mint az izmok. Nagyon erős nyugtató hatása van, mert végre felszabadul a rengeteg stressz, amit itt tárolunk.

Az Alapozó műhely során átbeszéljük a yin jóga alapjait, miben különbözik a yang típusú jógától és hogyan ajánlott gyakorolni. Megismerjük a testben futó fő meridiánokat és gyakorlásban tudatosítjuk, hogyan hatunk ezekre a yin jógával.

Kinek ajánlott?

Ez a műhely teljesen kezdőknek is ajánlott, de gyere bátran akkor is, ha már meglévő jóga gyakorlásodat egészítenéd ki yin típusú gyakorlással.

GONDOLKODJ HOSSZÚ TÁVBAN

A jóga magában rejti a lehetőséget, hogy megváltoztassa az életed. Egészségesebbé, életenergiával telivé, tudatosabbá, magabiztosabbá, pozitívabbá válhatsz általa, de csak akkor, ha valóban és rendszeresen csinálod. Ez egy hosszú folyamat és bár már az első hetekben érezni fogod a pozítív hatásokat, a valódi változásnak időt kell adni. Az Alapozó után nem titkolt célunk, hogy kezdő órákra invitáljunk és ahogy szép fokozatosan fejlődsz, haladó gyakorlóként is találkozhassunk veled. Együtt fejlődni és változni nagy élmény, és a csoportos órák nagyon motiválóak, megsokszorozzák az erőd és inspirálnak a kitartásra. Arról nem is beszélve, hogy az oktató látja mivel segíthet téged a legjobban a fejlődésben. Bármelyik jóga stílusból szerzed meg az alapokat, bátran kísérletezz a többi óratípussal is. Folyamatosan tartunk majd hétvégi workshopokat is, különböző képzéseket, ezeken lehetőséged lesz mélyíteni a tudásod.