KEZDD EL!

Hatha jóga Alapozó műhely

2019. szeptember 6. | PÉNTEK 18:00-21:00 | CZEIZLER KRISZTA

Oktató: Czeizler Krisztina

A műhely díja: 5.900 Ft

Kezdés: 2019.09.06., péntek, 18:00

Helyszín: AUM Jóga Blaha  (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

 

Az Alapozó műhelyek célja

Kezdőként sokszor lebeszéljük magunkat arról, hogy becsatlakozzunk egy kezdő órába, ahol úgy tűnik, mindenki tudja mit csinál és hogyan kell felvenni az egyes pózokat. Alapozó műhelyeink célja, hogy kezdőként kapj egy képet a jógáról, az adott jógatípusról, megismerd az alap ászanákat, alap gyakorlatokat, belekóstolj a jógafilozófiába, hogy aztán biztonsággal és a megfelelő alapismeretekkel felvértezve tudj csatlakozni a kezdő szintű órákhoz.

A HATHA JÓGÁRÓL

A hatha jóga a legelterjedtebb jóga irányzat a világon. A “Ha” napot, a “Tha” holdat jelent. Lényege az egyensúlyban rejlik, egyesíti a nap aktív és a hold passzív jellegét. Minden eleme az energetikai harmónia megteremtését szolgálja, így a foglalkozásokon, sőt egyes ászanákon belül is megjelenik az aktivitás és a nyugalom is. A hatha jóga különféle testhelyzeteket (ászanákat), légzőgyakorlatot és relaxációt alkalmaz a test, a lélek és a szellem egységének megteremtéséhez.

Hatásai:

Amellett, hogy a jóga nagyszerű testmozgás, kiválóan csökkenti a stresszt és energikussá tesz. Akik rendszeresen jógáznak, azok jobban alszanak éjszakánként és ritkábban betegszenek meg, mert a jóga erősíti az immunrendszert is, segíti az emésztést és egyes pózok a belső szervekre gyakorolt gyengéd masszázs által méregtelenítik ezen szerveket, ezáltal javítja az általános egészségi állapotot és véd meg a betegségektől. A jóga minden izmot megmozgat és így természetesen hajlékonyabbá és erősebbé tesz. Megnövekszik az ízületek mozgástere és a tested könnyedébben, szabadabban fog mozogni.

GONDOLKODJ HOSSZÚ TÁVBAN

A jóga magában rejti a lehetőséget, hogy megváltoztassa az életed. Egészségesebbé, életenergiával telivé, tudatosabbá, magabiztosabbá, pozitívabbá válhatsz általa, de csak akkor, ha valóban és rendszeresen csinálod. Ez egy hosszú folyamat és bár már az első hetekben érezni fogod a pozítív hatásokat, a valódi változásnak időt kell adni. Az Alapozó után nem titkolt célunk, hogy kezdő órákra invitáljunk és ahogy szép fokozatosan fejlődsz, haladó gyakorlóként is találkozhassunk veled. Együtt fejlődni és változni nagy élmény, és a csoportos órák nagyon motiválóak, megsokszorozzák az erőd és inspirálnak a kitartásra. Arról nem is beszélve, hogy az oktató látja mivel segíthet téged a legjobban a fejlődésben. Bármelyik jóga stílusból szerzed meg az alapokat, bátran kísérletezz a többi óratípussal is. Folyamatosan tartunk majd hétvégi workshopokat is, különböző képzéseket, ezeken lehetőséged lesz mélyíteni a tudásod.