Barion Pixel
Fehérvári Ildikó

Fehérvári Ildikó

Hatha- és Gerincjóga oktató

Képzettsége:

Gerincjóga oktató, Hatha Jóga oktató, Sportoktató, Gyermekjóga oktató,  (Meditáció és Kismama jógaoktató képzések folyamatban)

Óratípusai: Gerincjóga

A jógázással minden nap új csodát értem el. 3 évig főleg sportként és kikapcsolódásként tekintettem rá. Jól éreztem magam, örültem a súlycsökkenésnek, erősödésnek, hogy hajlékonyabb lettem, az egyre csökkenő stresszelésnek, életem jobbá válásának. Megtapasztaltam, hogy a jógázásnak érzelmi és szellemi szinten is mekkora hatása van. 2009. óta valamilyen formában minden nap jógázom. A jóga önmegismerés, folyamatos fejlődés. Az élet minden területén érezhető a pozitív hatása.

Örülök, hogy rátaláltam a jógázásra, hálás vagyok tanáraimnak és köszönettel tartozom a nálam és velem jógázóknak a folyamatos tapasztalásért és fejlődésért.

Csoportos, céges és magánórákat tartok, egyénre szabott videós és fotós gyakorlatsorokat készítek.

A tanítás során felhasználom a saját gyakorlásomban, valamint az oktatóképzéseimen tanultakat, mindenki személyre szabott figyelmet és gyakorlatokat kap, kihasználjuk a segédeszközök adta lehetőségeket a hatékonyabb és precízebb jógázáshoz.

Tanulmányaim:

2020. Kismama jóga jógaoktató képzés (Halmos Júlia) folyamatban

2020. Meditáció jógaoktató képzés (Malik-Tóth István és Márk Tamás) folyamatban

2019. Gyermekjóga jógaoktató képzés (Csíki Mariann)

2017. Hatha jóga jógaoktató képzés (Papp József és Kádár Zoltán)

2014. Sportoktató képzés (Mandala)

2014. Gerincjóga jógaoktató képzés (Mandala)

Jógaoktatóként a célom az, hogy segítsek, hogy egészségesebb és boldogabb légy, hogy kihozhasd Magadból a maximumot. A jógával, a testi és lelki korlátokat megismerve, azokat legyőzve, növeljük energiaszintünk, nyugalmunk és örömünk. Javul állapotunk és életminőségünk; elérhetjük, hogy szabadok és sikeresek legyünk testben, szívben és fejben is. Minden tudásommal és szeretetemmel ehhez igyekszem hozzájárulni.

Örülök, hogy tenni akarsz Magadért.

Szeretettel várlak!

Fehérvári Ildikó

 

 Vélemények Fehérvári Ildi óráiról:

Mit szeretek bennük:

– mindenkire figyelsz, még azt is észreveszed, ha valaki a szemével oldalra néz

– ha kell, kijavítod az adott pózt, így nem rögzül rosszul

– ha mégis rosszul rögzül, többször is kijavítod

– relaxációkor nagyon megnyugtató a hangod

Mitől lehetnének jobbak:

– kevesebb lefelé néző kutya (viccelek)

Én szeretem, hogy:

–        Jó hangulatúak az órák

–         az órákon mindenkire odafigyelsz és egyéni feladatokat adsz azoknak, akiknek

valamilyen problémájuk van

–        Pont megfelelő az órák intenzitása (nem érzem úgy óra után, mintha

agyonvertek volna, viszont így is napokig izomlázam van)

–        Nagyon jó az órára ráhangolódás és a levezető relaxáció

Ami lehetne jobb:

–        Nem jut eszembe ilyen

Szeretem, hogy van ráhangolódás és levezetés. Precízen és jól építed föl az egész órát és a gyakorlatokat is.

Nekem azért tetszenek az óráid mert mindenkire tudsz figyelni, mindig tudsz egyénre szabott feladatokat képességek szerint. Tetszik ahogy felépíted az órákat. Ráhangolódástól a meditációig.

Tetszik, hogy figyelsz a helyes testtartásra, kijavítasz.

Nekem így jó az órád ahogy van. Úgyhogy köszönöm a törődést.

Namaste

Nekem az tetszik benne, hogy valtozatos es amikor egy feladatot nem tudunk megcsinalni akkor van konnyites vagy alternativa.

Nalad meg sose serultem meg 😀

Jok szoktak lenni a vall atmozgato feladatok.

Kb. 1 éve az első jógaórám a Te órád volt, ami különleges élményt adott. 🙂 Azóta is járok többnyire rendszeresen. 

Az órák nagyon jól felépítettek, változatosak. Eddig nem tapasztaltam, hogy lett volna két egyforma óra. Sőt, időnként előfordul, hogy számomra teljesen új gyakorlatokkal is találkozom. Nagyon hasznos, hogy a gyakorlatokhoz sokszor hozzáfűzöl plusz információkat milyen egészségügyi hatásai vannak, hogyan érdemes jól csinálni. Az is tetszik, hogy külön figyelsz mindenkire, szólsz, és segítesz, ha valamelyik gyakorlatot rosszul csináljuk, vagy tudnánk jobban is, mert több van bennünk. 🙂 

Nagyon jó, hogy az óra elején és végén is van relaxáció. A végén a mantra is ad egy pluszt az egészhez. 

Nem tudom, hová lehet ezt még fokozni. 🙂 Én teljesen elégedett vagyok az órákkal, csak így tovább! 🙂 

Köszönöm szépen! 🙂 

Azt szeretem az óráidban, hogy változatosak és figyelsz ránk, hogy ki mennyire „egészséges”.

Nagyon szeretem a fordított gyakorlatokat, de ez kiderült nálam a székes gyakorlatnál.

Az nekem nagyon jó érzés volt, mert nem tudtam, hogy képes vagyok rá. Remélem máskor is lesz olyan póz ami ilyen érzéseket hoz ki belőlem.

Óráid után mindig nagyon jól érzem magam!

Én leginkább az örömtöltetét szeretem az óráidnak, amellett persze, hogy a gerincemnek is sokkal jobb, meg az általános merevségem is javult, mióta járok hozzád.

Nekem pont megfelelő, tehát jó érzékkel, jó ritmusban és jó gyakorlási ívben választod meg a gyakorlatokat, érthetően mutatod be vagy írod le őket, hagysz időt ízlelgetni őket s a hatásukat. Nyugodt a tempód, nem erőltetsz, s nézed az egyéni határainkat. Mindenki azt kapja tőled, amit érdemel, az állapota szerint. A lehető legnagyobb elfogadást és támogatást érzek a részedről az órákon.

Amit én legjobban szeretek benne, hogy lehet folyamatosan fejlődni, és tanítasz egyre nehezebb dolgokat is. Az elején még egy szimpla vállkörzés is nehézséget okozott nekem, most meg már tudok fejen állni, bár még csak fal mellett, azon is van mit csiszolni, de akkor is. 🙂 Ezért érzem úgy, hogy nem elvesztegetett idő, hanem előre visz.

A másik, amit kifejezetten szeretek, hogy kijavítod, ha rosszul csinál bárki bármit. Nem csak elmondod vagy mutatod mozdulatsort, hanem részletesen elmagyarázod, minek hogy kell állnia, és ha a megvalósítás még sem úgy sikerül, akkor kiigazítod. Összességében szuper órákat tartasz, még mindig szeretem. 🙂

Húúúú rengeteg dolog tetszik, nem is tudom hol kezdjem. Leginkább az tetszik, hogy a csoport aktuális állapotára szabod a gyakorlatokat (vagy akár egyéni állapotra is, ha a helyzet úgy kívánja). Azt is szeretem benne, hogy amióta járok, sokkal kevesebbet fájnak a nyak- és vállizmaim. Nagyon jól lehet fejlődni az óráidon (pl. álmomban sem hittem volna, hogy tudok majd fejen állni), kihozod belőlünk a maximumot. Nagyon jól lekötnek az órák, el tudok lazulni, bele tudok feledkezni, az itt és mostban tartanak, nem azon gondolkodom, hogy mi lesz este, meg holnap, meg a jövő héten (pedig nagy agyaló-tépelődő vagyok).

Nagyon szeretem a relaxációt és a mantrákat is.

-tetszik az ora felepitese

-figyelmes vagy a resztvevokkel, ha barkinek barmilyen problemaja van, ami akadalyozza vmelyik gyakorlatnal, akkor alternativ megoldast javasolsz

-jol mukodik az online ora is, meg a hibrid megoldassal is, amikor ketfele kell figyelni

-pontosan elmagyarazod mit kell csinalni, az uj aszanaknal, de a regebb ota gyakoroltaknal is, h mire kell figyelni, merre csavarjuk a fejet, combot, vallat, stb

-alapvetoen tetszik az egesz ora hangulata, az oktatasi modszereid

Hogy mitol lenne jobb?

Erre nehez valaszolnom, mert nagyon tetszenek az oraid.

A jógaóráid tökéletesen kiragadnak a mindennapokból, teljesen lenyugtatnak. Biztos vagyok benne, hogy rám gyógyító hatással vannak.

Az órák felépítését is nagyon jónak tartom, a ráhangolódás, a bemelegítő és erősítő gyakorlatokkal együtt. A vidám hangulat, a mosolygós egyéniséged fantasztikus.

Boldog vagyok, hogy rátaláltam az óráidra, a jóga veled az igazi.

Ildi egész egyszerűen úgy szervezi a jóga órákat, hogy mindenki komfortosan érezze magát.

Amikor a Covid elkezdődött, rögtön online módba váltott, és ez semmit, de semmit nem veszített a jógaórák teljességéből. Azóta bevallom, kipróbáltam pár másik online órát is, de sehol nem tapasztaltam azt az odafigyelést, amit Ildi még a képernyőn keresztül is tanúsít. Én ettől nagyon nagy biztonságban érzem magam, hiszen egyik félelmem, hogy véletlenül egy rosszat mozdulok és rosszabbat teszek magamnak, mintha el sem kezdtem volna jógázni. A szakmaiság mellett Ildi órái jó hangulatban telnek, mindenkinek rögtön megtanulja a nevét, és azt is, hogy ki milyen típusú gyakorlatot tud, vagy szeret csinálni. Szóval ő egyszerre nyom le kb. 3-4 féle erősségű órát nekünk, ezt megspékelve azzal, hogy egyszerre online és offline is jelen van.

Kérésedre nagy szeretettel küldöm, hogy miért is jók a jógaóráid.

Én tavaly ősszel mentem el az órádra először, úgy hogy előtte sosem voltam még jógaórán.

Rögtön megtetszett a közvetlen stílusod és az, hogy nagyon figyelsz az óráidon résztvevőkre.

Ez megmutatkozik abban, hogy megkérdezed kinek és milyen sérülése van, így ehhez mérten adsz feladatot, megmutatod, hogy mit kell csinálni és segítesz helyesen kivitelezni.

Én nagyon élvezem a humort az óráidon, annak ellenére, hogy a beszédközpontot ki kell kapcsolni. Saját magamon is szoktam kuncogni.

Látom a fejlődést magamon, bár rettentő sokat kell még erősödnöm, vagy fogynom vagy mindkettő, hogy a saját súlyommal kezdjek valamit. 

A jógán kívül is nyújtasz plusz információt, figyelmes vagy, kedves vagy. Minden óra jó érzéssel tölt el és örülök, hogy részt veszek rajta.

Nagyon örülök, hogy kolléganőim által megtaláltalak, nem szeretnék máshova menni.

Nekem minden tökéletes úgy, ahogy van!

Üdvözlettel, szép estét és jó hétvégét kívánok!

 

 Fehérvári Ildikó órái a héten: