Barion Pixel
Erdők Gábor

Erdők Gábor

Hatha Jóga oktató

Képzettsége: Hatha Jóga Oktató (RYT 500)

Óratípusai: Hatha Jóga

Már fiatalon vonzódtam a keleti életmódhoz és tudományokhoz. Rengeteg könyvet olvastam ezotériáról, és nagyon érdekeltek a testről és az energiáról szóló ismeretek, a születés, az élet, az elmúlás, de főleg az élet és a filozófia.

Sokat sportoltam a focitól a Kung Fuig és emellett nehéz fizikai munkát végeztem, leginkább az építőiparban dolgoztam, először festettem, majd házakat építettem. A megterhelő munka és ahhoz kapcsolódó balesetek miatt a  30-as éveim vége felé vettem észre, hogy a testemnek egyre több szüksége van különböző külső segítségekre, mint például masszázsra, csontkovácsra, akupunktúrára és gyógyszerekre. 2009-től kezdtem el Tai Chi-t tanulni (Kelowna, Kanada). A tanárom Mester Victor Shim aki egyben energiagyógyász es növény szakértö (www.ancientalternatives.com) Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy összehozott vele, ugyanis innen indult el a testi es lelki gyógyulásom és átalakulásom.

2010-ben találkoztam a Hatha jógával. Pár év gyakorlás után egyre jobban éreztem a szükségét, hogy elvégezzem a jóga oktatói képzést. Több iskolát is megkerestem, végül rátálaltam a Tandava Yoga stúdióra (Kelownában) ahol Jeff and Sonya Thomlinson jóga oktatók segítségével végeztem el a képzést, 2016-ban és 2017-ben. Ma regisztrált jóga oktató vagyok (RYT500). A tanáraim Jeff és Sonya, 14 évet töltöttek Yogi Amrit Desai-jal, aki egyike annak a pár, még élő jóga mesternek, akik a 60-as évek elején nyugtra hozták a jógát. Az ő nevéhez fűződik a Kripalu jóga, amit én is oktatok. Nekem is volt szerencsém találkozni vele, így személyes tanítást is kaphattam a jógitól. 2017-ben megkaptam a Sanskrit nevem: Vasudev

Azóta többféle képzésen is rész vettem: Gentle (Gyengéd) Hatha, Yin jóga, Regeneráló jóga, Légzés, Meditáció, Jóga nidrá.

Az elmúlt években tanítottam a Gravity Fittness Centerben (Kelowna, Kanada), Tandava Yoga Centerben (Kelowna, Kanada) es privat órákat adtam. Mostantól újra Magyaroszágon szeretnék élni, és ezt a tudást átadni.

GENTLE HATHA YOGA:

Swami Kripaluról elnevezett Kripalu Yoga stílust tanítom. Swami Kripalvananda (Kripalu) volt Yogi Amrit Desai mestere.

A Kripalu jóga azt tanítja, hogy a test a lényed középpontja, ezért tanulni kell tőle, és így lesz a testedet a legjobb tanárod. A legfontosabb, hogy szoros kapcsolatot építsünk ki a testünkkel és érezzük, hogy hogyan viselkedik különböző pózokban. Ezt mindig figyelembe kell venni, mivel minden test különböző. A hangsúly a „nyomáspontokon” van, amelyek a fizikai testben érezhetőek, így fokozatosan megtanuljuk, hogy úgy vegyük fel a pózokat, hogy az a legjobban illeszkedjen a saját megtapasztaláshoz, egyéni testi adottságokhoz. Kripalu jóga gyakorlatok a szokásosnál hosszabb kitartást igényelnek, és a meditációs gyakorlatok is hosszabbak, viszont segít felismerni a testetek korlátait és lehetőségeit.

 

 

 Erdők Gábor órái