Elekes-Csupics Milica

Elekes-Csupics Milica

Yin jóga és Gyermekjóga oktató

Képzettsége: Hata jóga, Yin jóga, Gyermekjóga oktató

Óratípusai: Yin jóga, Gyermekjóga

Érdeklődésem a jóga iránt hosszabb időre nyúlik vissza, azonban a fizikai gyakorláshoz néhány éve érkeztem el. Olyan mozgásformát kerestem, amely nem csak a test edzéséről szól, hanem a lelki és szellemi szintet is magába foglalja. Megtaláltam. A jóga az egyik legfontosabb önismereti út lett az életemben. 2014-ben végeztem gyermekjóga oktatóként. Majd hamarosan ráébredtem, hogy minél többet tudok, tapasztalok meg a jógáról, a jóga által, annál inkább nő bennem a vágy a további ismeretszerzésre. 2015-ben értünk meg egymásra az egy éves (200 órás) felnőtt oktatói képzésemmel. A 12 hónapos folyamatok, tanulás, tapasztalások vezettek el oda, ahol most vagyok. Mély hálával és tisztelettel gondolok tanáromra, aki lámpásként vezetett és vezet az úton. Többféle stílust kipróbáltam, hogy aztán mindegyikben ugyanazt, a minden mélyén jelenlévőt, az Egyet, (ön)magamat lássam. Gyakorlásom során szeretem fenntartani ezt a sokszínűséget, nyitottságot; mindamellett, hogy jelenleg leginkább kundalini, yin és vinyásza flow stílusban mozgok. Az AUM Studióban jelenleg gyermekjógát és yin típusú órákat tartok.

Gyerekjóga

Gyerekekkel foglalkozni, együtt lenni mindig élmény, egy kis figyelemmel megláthatjuk, mennyi mindent tanítanak nekünk. Ugyanakkor a mai gyerekeknek (is) rengeteg szeretetre van szükségük ahhoz, hogy kinyílhassanak, és értékes, teljes életet élhessenek. Küldetésemnek tartom, hogy egy olyan alternatívát mutassak, melyben a gyerekek életének újra természetes része, örömforrása a mozgás.

Yin jóga

A yin jóga nagyon hamar a szívemhez nőtt. Ebben a fajta gyakorlásban megengedjük magunknak, hogy a gyakran „elyangosodott” világunkban megálljunk egy kicsit, megérkezzünk, belehelyezkedjünk a jelen pillanatba, az életünkbe. Megadjuk a teret a testünknek, belső lényünknek, hogy – mint egy mély lélegzettel – megnyíljon, beengedje, aminek helye van, és elengedje, aminek mennie elérkezett az idő.

 

Csupics Milica órái a héten:

[events_list paging=1 limit=0 category=111 scope=this_week showperiod=daily]