Barion Pixel
Elekes-Csupics Milica

Elekes-Csupics Milica

Képzettsége:  hatha, yin, kismama és gyermekjóga oktató

Óratípusa: Yin jóga

Érdeklődésem a jóga iránt hosszabb időre nyúlik vissza, azonban a fizikai gyakorláshoz csak fiatal felnőttként jutottam el. Olyan mozgásformát kerestem, amely nem csak a test edzéséről szól, hanem a lelki és szellemi szintet is magába foglalja. Megtaláltam. A jóga az egyik legfontosabb önismereti út lett az életemben. 2014-ben végeztem gyermekjóga oktatóként. Majd hamarosan ráébredtem, hogy minél többet tudok, tapasztalok meg a jógáról, általa, annál inkább nő bennem a vágy a továbbmélyülésre. 2015-ben végeztem el az egy éves (200 órás) felnőtt oktatói képzést, amellyel egy csodálatos utazás vette kezdetét az életemben. Mély hálával és tisztelettel gondolok tanáromra, aki lámpásként azóta is vezet az úton.

A hatha képzést yin és meditációs, majd 2018-ban kismama és baba-mama jógaoktatói képzés követte. Ezzel bővítve a palettát, amellyel segíteni tudom a hozzám fordulókat.

Az AUM Studióban évek óta és három különböző stílusban oktattam, ezért nagy öröm számomra, hogy kisfiam születése után visszatérhetek yin órát tartani.

Ez a jógastílus szinte azonnal a szívemhez nőtt. Ebben a fajta gyakorlásban ugyanis megengedjük magunknak, hogy a jobbára „eljangosodott” világunkban megálljunk egy kicsit, megérkezzünk és belehelyezkedjünk a jelen pillanatba, vagy akár vissza az életünkbe.

Megadjuk a teret a testünknek és a belső lény(eg)ünknek, hogy megnyíljon, beengedje azt, aminek helye van és elengedje azt, aminek mennie elérkezett az idő.

Yin jóga

Nincs yin yang nélkül, ahogyan yang sem létezhetne yin nélkül. A polaritások világában hajlamosak vagyunk az egyik oldalról elfeledkezni. Az életünkben, és általában a jógagyakorlásunkban is, nagyrészt a yang elem dominál, azaz aktívak, mozgékonyak, cselekvők vagyunk, „akarunk”. A yin típusú gyakorlást – ezzel szemben – a nemcselekvés, az ellazulás, elfogadás jellemezi.

Az óra nyugodt, lassú ütemeben zajlik. Egy-egy pózt általában 2-5 percig kitartva lehetőségünk van arra, hogy más szemszögből is rápillantsunk önmagunkra, életünkre.

A gyakorlásban nincs erős izommunka, célunk a feszültségmentes állapot elérése minden tekintetben. A teljes belelazulás megkönnyítése érdekében ezért gyakran segédeszközöket (párnák, takarók, jógatéglák) alkalmazunk.
Testi szinten stimuláljuk a belső szerveket, meridiánokat, oldjuk a feszültséget, blokkokat a mélyebb, keményebb rétegekből, úgymint a csont, porcok, ízületek, melynek hatására azok vitalizálódnak, és beindítják az öngyógyító folyamatokat.

A yin jóga tökéletes kiegészítője a yang típusú óráknak vagy akár az egyéb testgyakorlásoknak (futás, kardio…). Az órát bárki, bármilyen életkorban és edzettségi „szinten” elkezdheti.

Segítségével könnyebben visszatalálhatunk saját középpontunkhoz, és harmonizálhatjuk a néha hullámvasútként megélt polaritásokat.
A hosszú ideig végzett pózok, a kellemes zene, a színek, fények, az alkalmazható illatok, mind-mind a segítségünkre vannak abban, hogy ez a 90 perc minden szinten ajándék lehessen Önmagunknak.

Várlak szeretettel!

 

Vélemények Elekes-Csupics Milica óráiról

 

 Számomra a yin jóga órák a középpontomba való visszatalálást, megnyugvást jelentik. Testi szinten sokkal hajlékonyabb lettem és elmúlt egy évek óta tartó deréktáji fájdalmam.

Milica rendkívüli kedvessége, emberséges hozzáállása és magas színtű empátiája mindehhez nagy mértékben hozzájárul.

 

Nem véletlen, hogy Milicának törzsközönsége van, úgy hívjuk magunkat, hogy a Milicisták. De semmi katonás fegyelem, Milica yin jógája az elfogadásról, elengedésről, a mély és gyengéd érzésekről, kikapcsolódásról, teljes feltöltődésről szól. Méltó befejezése, megkoronázása egy hétnek, még a hétfőtől sem szorongunk, ha a vasárnap Milica jógájával kényeztet.

A jógaóra kezdete mindig arra emlékeztet, mint amikor egy repülőútra indulunk.Felszállás: egyenesen az álmok, a vizualizált, jó érzések világába. Barátságos közegben, biztonságban. Jobb is egy rázós nyaralásnál – és a belső utazás olykor kalandosabb is. Garantáltan szép élmény!

 

 

Elekes-Csupics Milica órái a héten: