Barion Pixel
Csuday Dóra

Csuday Dóra

Női Jóga oktató

Képzettsége: Kismama-, babás- és gyermek jóga oktató, Női jóga oktató, alternaív mozgás és masszázsterapeuta, reinkarnációs terapeuta

Óratípusai: Női jóga, Női jóga oktatóképzés

Utam a női jógához

Hosszú út vezetett a női jógához a kismama, a babás, a gyermek és csakra jógán át. Végül megérkeztem … Úgy érzem  benne van minden, amit valaha kerestem, tapasztaltam,  átéltem  és tanultam.
Négy gyermekes anyaként keresem a harmóniát az anyaság, a nőiség és a hivatásban való kiteljesedés hármassága között. A női jóga gyakorlatok sokat segítenek, hogy kapcsolatban legyek saját szükségleteimmel és erősítsem magamban a békét, elfogadást és bizalmat.
Három kisebb gyermekem itthon született, ezek az élmények meghatározóak a nőiségről alkotott képeimben. Természetgyógyászként mélyen érdekel a test-érzelem-gondolat összefonódása, a jóga és a szabad tánc testen keresztül közelítő terápiás hatásai. Anyaként pedig az önzetlen szeretet végtelen forrását keresem szüntelenül. Nőként a fent említett összes kérdésben én is útkeresőként haladva hívlak, hogy egymás mellé állva keressük meg és szabadítsuk fel az akadályokat, amik  nőiségünk szabad megélésében gátolnak!

Utam a jógához

18 éve jógázom, B.K.S. Iyengar jógakönyve keltette fel az érdeklődésemet, majd Magyar Lászlótól tanultam rengeteget. Három éves ázsiai tartózkodásom alatt Indiában Dharamsalában jártam Vijay Amar  óráira. Kismamaként és babával is rendszeresen jógáztam, ebben Fernezelyi Bori és Halmos Júlia sokat segítettek.
Gyermekeim megszületése után felkeltette figyelmemet a gyermekjóga. Elvégeztem Csíki Mariann gyerekjóga oktatói tanfolyamát, akinek nagyon hálás vagyok szeretettel teli tanításáért. Gyermekeim egyben  mestereim, folyamatosan tanulok Tőlük!  Mindegyikük más és más leckéket tartogat a számomra…
Később páros és akro-jógát tanultam, ahol a tradícionális jógát, az akorbatikát és a thai masszázst ötvözzük.
Tanulmányaim alatt a csakrák felé fordult figyelmem, így rendszeresen tartottam csakra jóga órát is. Jelenleg a Body & Soul Wellness & Pilates Academy magán jógaoktatói (kismama, babás, gyermek, női) tanfolyamait vezetem. Emellett maszírozok, egyéni jóga terápiát , belső kép terápiát és reinkarnációs utaztatást adok.

Az óráimról általában

A jóga számomra belső út, befelé figyelés, csend. Óráimra alapvetően a hosszabb kitartás, légzéssel összehangolt elengedés, magunkra hangolódás jellemző. Számomra a legfontosabb tanítás, a nem ártás elve és annak figyelembe vétele, hogy mindenki önmagához képest fejlődik, tanul és változik. Hiszek abban, hogy a külső és belső változás összefonódik. Belső erőnk, rugalmasságunk, egyensúlyunk, egyenes arányban nőhet fizikai erőnk, testi rugalmasságunk és egyensúlyérzékünk, fejlesztésével. Szükség esetén dinamikusabb erősítő és tisztító hatású elemeket is szeretettel alkalmazok, főleg a  kundalini jóga gyakorlatai közül.

A tiszta gondolatok, érzések , szándékok születését segítik a légző és meditációs gyakorlatok, vizualizációk. A bandhák, kryák, mudrák és mantrák segítenek tisztán tartani a testet, lelket, szellemet.
A relaxáció alatt megengedjük magunknak, hogy a jóga minden jótékony hatásában részesüljünk. Csatornáink tisztán tartása segít, hogy észrevegyük, felfogjuk és befogadjuk az áldást, mely mindig körülvesz bennünket.

Szeretek egy-egy témakört a jógával körüljárni, pl: kislány részünk elfogadása, babavárás, önkifejezés vagy akár Istennők. Örömmel állítok össze ilyen tematikus jógaórát kérésre is!

Óráimon végzett erőfeszítéseinket felajánljuk egy belső vagy akár külső cél eléréséhez ezzel is segítve, hogy gyakorlásunk a hétköznapok szerves segítőjévé válhasson.

Bővebben: www.csudajoga.wordpress.com