Barion Pixel
Budinszky Gabi

Budinszky Gabi

Himalájai Jóga Tradíció oktatója

Logo_AHYMSIN[1]

Képzettsége: Himalájai Tradíció Okleveles Hatha Jóga Oktató

Óratípusai: Hatha Jóga – Himalájai Tradíció

Írhatnék a légzéssel összehangolt mozgás jótékony hatásairól, a meditáció és a relaxáció békét hozó erejéről, testünk határai megismerésének és azok fokozatos tágításának szépségeiről. Mesélhetnék a nagy találkozásról, ahogy a jógával egymásra találtunk. Arról, hogy mi a jóga, sokan, sokféleképpen írtak már. Én inkább arról ejtenék néhány szót, számomra mit jelent.

2003-ban kezdtem el jógázni. Kezdetekben teljesen praktikus célok vonzottak újra és újra vissza a jógaszőnyegre – a gyakorlás elcsendesített és kisimított a stresszes hétköznapokon. Lassanként a jóga életem szerves részévé vált, az élet maga pedig egy nagy jógaszőnyeggé. Azóta célom, hogy az életem minden pillanata jógává váljék – derűsen, örömmel és tudatosan megélt áramlássá. Számomra a jóga csend, béke és nyugalom. Út önmagunk felé, miközben megnyílunk a világnak. A jóga kilégzés és belégzés – csakúgy, mint az élet maga: örökös elengedés és befogadás. Változás és elfogadás. Törekvés és megengedés. Egy ideje már tudom: szeretném megosztani a jóga és az élet relációjában megtapasztaltakat. 2009 óta vezetek gyakorlásokat a Himalájai Tradíció szellemiségében.

Mélységes hálával gondolok szeretett és tisztelt tanáraimra. Köszönet Bálint Jánosnak, Kovács Gyöngyinek (Nalíninek), Kádár Zoltánnak. Köszönet Swami Veda Bharati-nak, Swami Ritavan Bharati-nak, Asutosh Sharma-nak, Dr. Stephen Parker-nek, hogy évente útra kelnek és a Himalájai Tradíció bölcsőjéből, Rishikesh-ből elhozzák számunkra az örökérvényű tanításokat. És végül, de nem utolsó sorban köszönet mindazoknak, akik a Himalájai Tradíciót és a mestereket elvezették a Kárpát-medencébe.

 

Budinszky Gabi órái: