Bevezetés a meditációba III.

Meditációs gyakorlatok

2018. március 12-től | HÉTFŐNKÉNT 19:30-21:00 | 6 alkalmas

Oktató: Czeizler Krisztina

Létszám: max 15 fő

A tanfolyam díja:  13.900 Ft / 6 alkalom

Kezdés: 2018. március 12. hétfő 19:30

Helyszín: AUM Blaha GANESHA terem (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

Ez a programsorozat a meditáció, a belső csendesség világába vezet be három különálló (egymásra épülő, de külön is látogatható) 6 alkalmas tanfolyammal.
A Relaxáció és a Koncentráció tanfolyam után a harmadik és egyben utolsó 6 alkalmas tanfolyamon Meditációs gyakrolatokkal foglalkozunk. Utolsó, bár talán a leglényegsebb, mert minden más (eddigi) gyakorlat erre az útra készít fel. A gyakorlatok között alkatunkhoz mérten megtalálhatjuk a számunkra leghatékonyabbat. A tanfolyamon fogalkozunk a testhelyzet helyes kialakításával, a meditáció elméleti részével és az előkészítő gyakorlatok fontosságával.
A meditáció az elme lecsendesítésének folyamata. Ez a csendesség állandóan jelen van bennünk, nem kell megvennünk, kikölcsönöznünk vagy éppen felvennünk akárcsak egy ruhát. Nem szükséges hozzá bonyolult testhelyzet, speciális időpont vagy felszerelés. Csupán egy kitartó elhatározásra van szükségünk. A meditáció rendszeres gyakorlásával mindez felismerhető. Ennek tapasztalata elvezet minket egy békésebb, elfogadóbb és öszintébb belső és külső világ felé.
Föbb témák:
– meditáció elmélete
– meditáció a mindennapokban
– előkészítő gyakorlatok szerepe
– testhelyzet kialakítása
– mélyrelaxációk
– meditációs technikák
– otthoni gyakorlás kialakítása
A programsorozat teljes egésze egy biztonságos és alapos módon előkészített elméleti és gyakorlati tapasztalatot ad a belső csendesség megéléséhez, de ha már nem okoz gondot a relaxáció és a koncentráció témája, gyere nyugodtan a sorozat utolsó tanfolyamára.
A tanfolyam egyes részeiről hanganyag készül, amely írásos jegyzettel egészül ki, így segítve az otthoni gyakorlás kialakítását.
Milyen hatása van a meditáció rendszeres gyakorlásának?
– erősíti az immunrendszert, oldja stresszt, növeli a vitalitást-teherbírást-kreativitást, jótékonyan hat a keringésre-hormonrendszerre-emésztésre, összeszedetté tesz, fejleszti az önismeretet, fejleszti a személyiséget, javítja a memóriát, növeli a tanulási készséget, javítja a kapcsolatrendszert, csökkenti az aggódást-túlgondolkodást, átláthatóbbá és tudatosabbá válnak döntési folyamataink, növeli az intuíciót, elégedettebbé, kiegyensúlyozottabbá, örömtelibbé és békésebbé tesz.
A 3x6 alkalmas programsorozat ÚJRAINDUL SZEPTEMBERTŐL!
(relaxáció-, koncentráció tanfolyam és meditációs gyakorlatok sorrendben)