Bevezetés a meditációba - Koncentráció tanfolyam

2018. január 15-től | HÉTFŐNKÉNT 19:30-21:00 | 6 alkalmas

Oktató: Czeizler Krisztina

Létszám: max 15 fő

A tanfolyam díja:  13.900 Ft / 6 alkalom

Kezdés: 2018. január 15. hétfő 19:30

Helyszín: AUM Blaha GANESHA terem (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

Ez a programsorozat a meditáció, a belső csendesség világába vezet be három különálló (egymásra épülő, de külön is látogatható) 6 alkalmas tanfolyammal. Ha részt vettél a Relaxáció tanfolyamon,  vagy bármilyen technikával megtanultad már ellazítani a tested, gyere és tedd meg velünk a következő lépést a meditáció felé ezzel a 6 alkalmas tanfolyammal.

Koncentráció

A koncentráció állandóan jelen van életünkben, figyelmünk folyamatosan valamennyire a koncentráltság bizonyos szintjén áll. Hiszen koncentráció kell még a legapróbb dolgokhoz is: evés, beszélgetés, olvasás, vagy a cipőnk bekötése.
De van a koncentrációnak egy igen magas, elmélyült szintje is, amelyben a figyelmünket tudatosan egyetlen ingerre, egyetlen dologra (figyelmünk tárgyára) irányítjuk és így minden más kizáródik. Ebben az állapotban a tudatunk egy módosult tudatállapotba kerül és azok az ingerek-tapasztalatok, amelyek addig értek minket elcsendesednek és szinte megszűnik a kapcsolat a külvilággal. Sőt, még bennünk folyó gondolatok, érzelmek és tapasztalatok is kizáródnak, így elménk – megtartva a figyelmét az adott ponton – teljesen elcsendesedik.

“A koncentráció a meditáció kapuja”

A koncentrációnak ez a foka kellő gyakorlással megtanulható. Mindehhez több eszköz is a rendelkezésünkre áll a jóga rendszerén belül: például az ászanák gyakorlása, a relaxációk gyakorlása, különböző mentális és légzőgyakorlatok, meditációs technikák. Ezek a gyakorlatok segítenek kifejleszteni a kellő tudatosságot és koncentrációt. Megtanítanak arra, hogy a figyelmedet hogyan irányítsd egy vagy akár több pontra anélkül, hogy túlságosan feszültté válnál.

Az ezt követő hat alkalommal pedig megismerkedünk pár könnyen elsajátítható meditációs gyakorlattal (pl. légzésfigyelés, imaginatív és auditív technikák, mantra és csakrameditáció) melyek személyre szabottan tudnak segíteni a további gyakorlásban. A tanfolyam teljes egésze egy biztonságos és alapos módon előkészített elméleti és gyakorlati tapasztalatot ad a belső csendesség megéléséhez. A teljes tanfolyam a meditáció gyakorlására készít fel.

A programsorozat további részei:

Bevezetés a meditációba – MEDITÁCIÓS GYAKORLATOK

2018. február 19. – 2018. március 26.
SZEPTEMBERBEN ÚJRA INDUL A TANFOLYAM SOROZAT!

I. Bevezetés a meditációba – Relaxáció tanfolyam

II. Bevezetés a meditációba – Koncentráció tanfolyam

III. Bevezetés a meditációba – Meditációs gyakorlatok

 


CLOSE
CLOSE