Barion Pixel
Balogh Orsolya

Balogh Orsolya

Hangterápiás oktató

Képzettsége: Antropozófus Orvos és Terapeuta, Peter Hess-féle hangterápiás képzés

Óratípusai: Hangfürdő, Jóga relaxáció hangfürdővel

1996-ban az ELTE Bölcsészkarán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem diplomát. 2004-ben jelentkeztem az első Magyarországon induló Peter Hess-féle hangtálas terápiás képzésre. 2013-2016-ig pedig a Pécsi Orvosi Egyetem által befogadott Antropozófus Orvos és Terapeutaképzésén tanultam és szereztem oklevelet.

2004 óta folyamatosan dolgozom a hangtálakkal, gongokkal a gyakorlatban kezelések, hangfürdők alkalmával, illetve foglalkozom mind elméleti hátterükkel, mind hatásmechanizmusukkal. Dolgozom felnőttekkel stresszoldó és konkrét problémákat feloldó terápiák kapcsán, foglalkoztam fogyatékkal élő óvodásokkal, kisebb és nagyobb gyermekekkel, egyéni és csoportos foglalkozások keretében.

2015-ben kezdtem el tanulni a tao-hárfa használatát az első magyarországi szemináriumjellegű műhelymunka résztvevőjeként. A tibeti hangtálakkal végzett hangfürdő sok esetben jól harmonizálható a tao hárfával. Mindkét esetben a művészivel hatunk a hangrezgések, a zene által, mely közvetlenül hat a lélekre.

Angolul és németül felsőfokon beszélek, ez lehetőséget ad arra, hogy magyarul nem beszélő pácienseket is tudjak fogadni.

 

 Balogh Orsi órái: