Barion Pixel

Ájurvéda, tisztító technikák, immunerősítés videós tanfolyam

Valter Éva kismama és babás jóga oktató

Csomagban:

4 lecke, 4×120 perc, 25% elmélet – 75% gyakorlat, + jegyzet, 9.900Ft

Leírás:

A modul célja, hogy bemutassa az ájurvédikus természetgyógyászat szemléletmódját és alapvető ismereteit a testet és működését illetően. A 3 féle alkatiságot jellemezze és saját típusunkat meghatározhassuk. Bemutassa a tisztító módszereket (sat karma), az érzékszervek tisztítását, test megtisztításának jelentőségét, a méregtelenítés szerepét, módszereit. Megismertessen mi az alkatiságunknak megfelelő és nem megfelelő életvitel, gyakorlás, táplálkozás. Hogyan tudjuk magunkat testi-energetikai-lelki egészségben és harmóniában tartani ezek segítségével. Mik az alkati nehézségeink és hajlamaink a kibillenésre, hogyan tudjuk kezelni ezeket a megelőzés érdekében. A gyakorlat bevezet az Agni jógába, a hasi kp megfelelő karbantartásába, célja a jó emésztés, a stresszmentes élet és a nyugodt elme. 

Tematika:

Ájurvéda alapok: szövetek hierarchiája, elemek, energetikai pályák, salakok, tünetek, ízek, érzelmek, betegségmodell

Alkatiság, 3 dósa, önmeghatározás, lehetőségeink és akadályaink

Tisztító módszerek (sat karma), méregtelenítés, érzékszervek, a test szerepe és megtisztításának jelentősége a hatha jógában

A 3 típus hogyan tudja magát harmonizálni, milyen gyakorlás, táplálkozás, életvitel támogat és mi nem

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!

 

Ingyenes betekintő gyakorlat – pózok lehetőségei, beállításai, problémái, korrekciói. Ülés és tartás jelentősége, feltételei, a test felkészítése:

 

 

Ingyenes betekintő – agni jóga gyakorlat, uddijána bandha gyomorzár a jó emésztésért.

 

Oktató:

Sápi Ádám – ÚjTest, a radikális TestTudat
jóga, tai chi, chi kung oktató, mozgásterapeuta, buddhista tanító

20 évnyi tapasztalat jógában, meditációban, ájurvédában és 15 évnyi chi kungban, tai chiban. Ennek gyümölcseit foglaltam tanfolyami keretbe mind gyakorlatban, mind elméletben és integrál szemléletben igyekeztem megvilágítani a gyakorlás testi, energetikai és tudati aspektusait is, mindegy, hogy jógáról vagy tai chiról van szó. Mozgásterapeutaként sok átfedést látok egymástól eltérő rendszerek közös alkalmazási területeit és céljait illetően: egészségmegőrzés, prevenció, terápia, stresszkezelés, testtudat fejlesztés és önismereti aspektusok megvilágítása. A tanfolyamok hosszabb képzések részeiként egy-egy témát ölelnek fel, amelyek kiegészítik egymást, de önmagukban is teljesek.

2001 óta foglalkozom jógával, tantrával és buddhizmussal, 2007 óta foglalkozom a tai chi szellemiséggel és harcművészettel.

2011 óta tanítok, jógát, tai chit, chi kungot, illetve vezetek önismereti csoportokat, tartok bodywork programokat, tisztítókúrákat, táborokat, elvonulásokat. Rendszeres tanfolyamaim, workshopjaim online is elérhetőek. Egyéni kezelések során integrál jóga terápiát végzek, amely magába foglal TestTudat(osság) fejlesztést, bodyworkot, illetve jóga-, chi kung-, légzés-, és mozgásterápiát.

Jóga kapcsán:  A jógámat többféle hatás formálta az elmúlt 20 évben (hatha, tantra, himalaya, kundalini, ashtanga, vinyasa, integral), nagyjából 10 éve tanítom és még mindig változik, mint az Élet.

A címkékkel mindig is bajban voltam, mostanában Vinyásza vagy Integrál jógának hívom, amelyben a légzéstechnika és a test-tudati fókusz hangsúlyos. Mivel a rizskeksz látvány nem csillapítja az éhséget, legjobb ha kipróbálod. Az órákon lesz részed kihívásokban, erőfeszítésekben, belső hőben, dinamizmusban, áramlásban, izzadásban, nyújtásban, felszabadultságban, egyensúlybakerülésben és relaxban. Fejlődsz és jobb leszel stresszkezelésben, vitalitásban, jól-létben, egészségben, megtestesültségben, fókuszban, kreativitásban, jelenlétben, elégedettségben, belső Csendben.

Jógikus-ájurvédikus tisztító gyakorlatok 10 éve csinálok csoportban és egyéniben is, évente többször is, táborokban is.