220 órás hatha jóga oktatóképzés

Az egyik legmagasabb kontakt óraszámmal

Ha szeretnél biztos alapokkal rendelkező jóga oktatóvá válni vagy szeretnéd elmélyíteni a jógatudásod és gyakorlásod, ez a nemzetközileg elismert Hatha jógaoktató képzés tökéletes keretet biztosít számodra.

Ez a képzés a Yoga Alliance International által akkreditált képzés! Ha szeretnéd, Te is szerezhetsz nemzetközi bizonyítványt!

A képzés indulási ideje:

2021. szeptember 12.

9:00-17:00

Jelentkezz Te is!

COVID tájékoztató: A járványhelyzet miatti esetleges lezárások esetén ONLINE folytatjuk a programot.

Hogyan válassz oktatóképzést?

Amikor oktatóképzést választasz magadnak, nézz körül alaposan, hogy melyik az, amelyik az igényeidnek megfelel. A képzések hossza és minősége is nagyon változó. Győződj meg arról, hogy a 200 órás bizonyítványt adó képzés hány kontakt órát (azaz oktatóval töltött időt) tartalmaz és pontosan mit foglal magában. Van, ahol a non-kontakt órák (azaz otthon tanulás, hospitálás, stb.) is ebbe a 200 órába számítanak bele, van, ahol ez (vagy egy része) azon felül kalkulálódik. Mi abban hiszünk, hogy alapos tudás magas kontakt óra számmal adható át, ezért képzésünk 185 kontakt órát tartalmaz. Fontos, hogy a képzés eredményeként magabiztos elméleti és gyakorlati tudással állj a matracra oktatóként, valamint a személyiséged is érezhető változáson menjen keresztül. Ehhez mindenképpen időre és tapasztalt képzésvezetőre van szükség.

 

Az AUM Jógaközpont 220 órás Hatha jógaoktató képzése 185 kontakt órával kategóriájában az egyik legmagasabb óraszámú képzés Magyarországon. Átfogja mindazt a tudást, amit az ősi bölcsek tanítottak, a test, lélek és szellem egyensúlyának, a boldogságnak és az egészségnek a megtalálásához. A képzést Radics Klaudia vezeti, 20 éves jóga és 15 éves jógaoktatói tapasztalattal, Yoga Alliance Continuing Education Provider® (YACEP®) fokozattal.

 

 

A képzés célja

A képzés felépítése és a vezető oktató közel 2 évtizedes jógatapasztalata biztosítja mindazt az elméleti és gyakorlati tudást, amely magabiztos óravezetéshez, a jóga lényegének átadásához szükséges. A képzés azonban nemcsak oktatni vágyóknak készült, hanem azoknak is, akik szeretnének egy bensőségesebb kapcsolatot önmagukkal és a körülöttük lévő világgal, akik keresik a gyógyulást és a lelki békét, és ehhez a kereséshez a jóga eszközeit használnák.

A jógaoktatói bizonyítvány kiadásának feltétele

Az egy éves képzés végén a nemzetközileg akkreditált angol-magyar nyelvű bizonyítvány feltétele a sikeres vizsga, a 20 hétvégén történő tanításon való 80%-os részvétel, a 10 alkalmas jóga óra látogatás, 5 óra karma jóga, 4 óra asszisztencia, 5 óra óramegfigyelés, és a 3 napos nyári tábor.

A képzés tartalma

 • jógafilozófia
 • jóga etikát tanárok számára
 • jógatörténet
 • jógikus életmód
 • anatómia, fiziológia és jógaanatómia
 • jóga aszanák mély megismerése, helyes tartásuk, variációik, feltételeik, eszközhasználat stb.
 • sanskrit (ászanák nevei)
 • gyakorlatsorok összetétele hatékonyan (Hatha, Hatha Flow)
 • tanítási módszertan
 • pranajámák
 • relaxációs technikák
 • meditáció
 • mudrák
 • bandák
 • mantrák
 • kríják
 • jóga nidra
 • ajurvéda alapok illetve sok más ismeret.
Emellett betekintést nyerhetsz a különbözö jógairányzatokba (Hatha, Vinyasa, Bikram, Himalájai, Iyengár, Ashtanga), kismama -, babásjóga, idöskori jóga és jógaterápia rejtelmeibe.

A képzés időpontjai

 

 • 2021. szeptember 12, 26. AUM Jóga Corvin
 • 2021. október 3, 17. AUM Jóga Corvin
 • 2021. november 7, 21. AUM Jóga Corvin
 • 2021. december 5, 12. AUM Jóga Corvin
 • 2022. január 9, 23. AUM Jóga Corvin
 • 2022. január 30. vizsganap
 • 2022. február 13, 27. AUM Jóga Corvin
 • 2022. március 13, 27. AUM Jóga Corvin
 • 2022. április 10, 24. AUM Jóga Corvin
 • 2022. május 8, 22. AUM Jóga Corvin
 • 2022. június 12. AUM Jóga Corvin
 • 2022. június 24-25-26. tábor
 • 2022. július 3. vizsga AUM Jóga Corvin

A képzéshez kapcsolódó legközelebbi jógatábor időpontja:

2021. június 25-26-27.

A képzés díja:

Normál ár:
320.000 Ft + 45.000 Ft tábordíj
(50.000 Ft jelentkezéskor, 270.000 Ft 2021. február 7-ig, tábordíj 2021. június 10-ig)

KEDVEZMÉNYES DÍJ az első 10 jelentkezőnek:
295.000 Ft + 45.000 Ft tábordíj
(50.000 Ft jelentkezéskor, 245.000 Ft a képzés első napjáig, tábordíj 2021. június 10-ig)
 

Részletfizetéssel: 350.000 Ft + 45.000 Ft tábordíj
jelentkezéskor 50.000 Ft

2021. szeptember 100.000 Ft
2022. január 100.000 Ft
2022. március 100.000 Ft

2022. június 11-ig 45.000 Ft. (tábordíj)

A képzésre a helyedet 50.000Ft regisztrációs díj ellenében tudod biztosítani. A fennmaradó összeget, személyesen fizetheted be az irodánkban (1075 Budapest, Károly krt. 1. 2.emelet).

A KÉPZÉS VEZETŐJE - RADICS KLAUDIA

Alternatív Gyógyászat Doktora, E-RYT, Jógaterapeuta, Kismamajóga Oktató, Jóga Tanárképző   Az ősi kultúrák és filozófiák iránti erős vonzódásom vezette utamba a jóga gyakorlását 2000-ben. Azonnal beleszerettem ebbe a csodálatos gyógyító művészetbe, amivel egész életem megújult. Annyira nagy hatással volt rám a jóga, hogy szerettem volna mélyebben elmerülni a jóga rejtelmeiben, így 2005-ben elvégeztem a Himalayan Yoga and Meditation Center jógatanár képző tanfolyamát Chicagóban. Ahogy tudatosabbá váltam, egyre jobban éreztem, hogy meg szeretném mutatni mindenkinek az utat a boldogság és megnyugvás felé, ami a jógával elérhető. Kipróbáltam különböző formákat, tanultam számos Mesternél is, mint Rodney Yee, Gabriel Halpern, Rama Birch, Ronda Gordon, Elesa Commerce, Shirley Walters, Dr Indu Arora és a Dalai Láma. Megtanultam hogyan gyógyítható a test, elme és a szellem. 2 hónapig Gabriel Halpern, Iyengar Yoga Mester mellett tanultam a jógaterápia tudományát. Alkalmam volt jógaterapeutaként doktorokkal is együtt dolgozni, megtapasztalni a jóga hatalmas gyógyító erejét. 2007 folyamán elvégeztem a Kismama jógaoktató, majd a Power Pilates oktatói képzést is. 2010-ben megkaptam aYogaAlliance E-RYT (Tapasztalt-Regisztrált Jóga Oktató) címet. Szerettem volna eljuttatni ezt a magas színvonalú, ősi tradíciót követő jógát mindenkinek kortól és testfelépítéstől függetlenül, így megalapítottam és vezettem a Reflections Yoga Centert és a 200 óras Jóga Tanárképzőt az Amerikai Egyesült Államokban, amely 2013-ig működött. Nyolc sikeres YogaAlliance által akkreditált 200-órás jógaoktató képzőt, illetve 8 kismama jógaoktató képzőt vezettem ezidáig. Fontosnak tartom a folyamatos tanulást így elvégeztem Vörös Károly, Reiki Mester vezetésével két Reiki tanfolyamot, és részt vettem egy 100-órás Vipassana Meditációs kurzuson is a közelmúltban, amit azóta is gyakorlok. Az Indian Board of Alternative Medicine által vezetett doktorátusi képzést fejeztem be 2014 novemberében az Alternatív Orvostudományok területén, M.D. (AM). Lelkesen osztom meg mindazt a tudást, örömöt, és gyógyulást, amit én magam is átélek a jóga folyamatos gyakorlása eredményeként. Arra ösztönzöm tanítványaimat, hogy tudatosan hajtsanak végre minden pozíciót, és ezt az önmegfigyelést vigyék át a mindennapjaikba is.

AJÁNLOTT OLVASMÁNYOK
Jóga új megvilágításban – BKS Iyengar
Ászana, Pránajáma, Mudra, Bandha – Swami Satyananda Saraswati
Jóga Anatómia – Leslie Kaminoff
Patanjali Jóga Szútrái
Hatha Jóga Pradipika
Bhagavad Gita
A jóga útjai – Swami Rama

Vélemények a korábbi képzésekről

Ez a képzés számomra pontosan azt adja, amire vártam. A kb. havonta történő képzési napok számomra lehetővé teszik, hogy a hétvégén vett anyagot otthon végiggondoljam, feldolgozzam és a következő képzési hétvégére már ezek birtokában menjek. A tempó számomra ideális, a tananyag jól elsajátítható. Van elég idő a gyakorlásra, valamint a felvetődő (akár, gyakorlati, akár elméleti, filozófiai) kérdések órán való megbeszélésére. Úgy érzem, mind elméleti, mind gyakorlati téren megkapom azt, amivel el tudok indulni. Biztosan tudom, hogy ez még “csak” az utam eleje, további képzéseken is szeretnék a jövőben itt részt venni. Ui. Vidéki lévén minden képzére kb. 2 órát autózok oda, majd vissza. Egyszer sem éreztem, hogy ez mekkora plusz teher, pedig van jógaoktató képzés Veszprémben is. Nem bántam meg, hogy erre a képzésre esett a választásom! Anna
Klaudia 200 órás vinyásza képzése nem az első jóga oktató képzésem. Már van egy független hatha jóga oktató és egy Padma kismama jóga oktató végzettségem. Az elmúlt nyolc évben többfelé oktattam és sokfelé tanultam-tapasztaltam, ismerem a mai magyar jogás “társadalmat”. Október óta a képzés hetedik hétvégéjén túl azt gondolom, hogy Klaudia rendkívül nagy tudással rendelkező, bölcs ember. A jógát nemcsak tanítja, hanem belülről éli. Személye megkérdőjelezhetetlen, hiteles, motiváló és inspiráló. A képzés tematikája logikus és alapos. A jegyzetek és e-mail-en kapott anyagok minden apró részletre kiterjednek, a kapott információk kimerítő lehetőséget adnak nekünk a megértésre, tanulásra, fejlődésre. A gyakorlati és az elméleti tanulás jó arányban van jelen. Még nem volt olyan kérdésünk az életmódtól kezdve a filozófián át az anatómiáig, amire ne kaptunk volna érthető és kimerítő magyarázatot. Ezen felül Klaudia emberként is megismert bennünket. Ténylegesen törődik a tanítványaival, nem megközelíthetetlen, de tekintélye van. Összességében: az egyik legalaposabb képzés, amin most veszek részt. Nem változtatnék rajta semmit, mert így teljes. Köszönöm a lehetőséget mindenkinek, hogy itt lehetek. Flóra
Nagyon alapos képzést kaptunk mindenről, az asanakat több oldalról közelítettük meg. Megtanultuk, hogy mire kell figyelnie egy oktatónak. Klaudia megtanított oktatói szemmel látni. Mikor elkezdtem a a jógaoktatóit, nem hittem , hogy ennyivel többet fog adni, nem hittem, hogy a jóga ennyivel több, mint, amit én gondoltam. Megváltoztatta a gondolkodásom, a világra és Önmagamra való rálátásomat.A képzés során, a sok információ, ami az elején elképzelhetetlen volt, hogy tudásként megszerzem, beépült és az életem része lett. Már oktatok, az oktatásaimon magabiztosnak érzem magam, ez azért van, mert Klaudia azt is megtanította, hogy egy oktató miként készül az órára, hogyan érkezik és még számtalan hasznos dolgot, amit felsorolni lehetetlen, át kell élni. Én Magam nagyon örülök, hogy Klaudia képzését választottam! Ajánlom mindenkinek, aki átfogó, jól felépített képzésen szeretne részt venni. Brigi
A tanfolyam tananyaga nagyon széleskörű volt. Örültem, hogy bepillantást nyertünk a jógafilozófiába, mivel a jóga törtenelmi háttere mindig is érdekelt. Nagyon hasznosnak éreztem a rövid, de praktikus anatómiai áttekintést is, mielőtt elkezdtük magukat az ászanákat részletesen tanulni. Tetszett a számítógépes anyag is a témában, ami szemléletes és hasznos volt. Sok ászanát sikerült részletekbe menően áttanulmányozni. Nagyon tetszett, hogy nemcsak magát az alap ászanát tanultuk, hanem több oldalról megvizsgáltuk, tanultunk könnyített és nehezített változatokat is. Magához a tanítási módszertanhoz is sok segítséget kaptunk, ezt a témát sikerült alaposan körbejárni. Az oktatónk, Dr Radics Klaudia az egész tanfolyam alatt nagyon segítőkész és támogató volt. Mindig fordulhattunk hozzá bármilyen kérdéssel, elképzeléssel, amiben csak tudott segített. Érezhető volt, hogy ő igazán nagy és mély tudással rendelkezik a jóga területén. Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen jó tanárt találtam. Összefoglalva azt mondhatom, hogy én úgy érzem, hogy nagyon sokat kaptam ettől a tanfolyamtól, ahogy az elején Klaudia jelezte is, kinyíltak kapuk egy új, még ismeretlen, de nagyon érdekes világ felé. Remélem sikerül a sikeres vizsga letételét követően érzett lelkesedésemet és kiváncsiságomat megőrizni és továbbhaladni az itt elkezdett úton. Zita
Klaudia szívvel és lélekkel adta át tudását, és a sok-sok év alatt jógában elért tapasztalatait. Az alapoktól kezdtünk el építkezni,és a képzés végére egy olyan átfogó tudásanyagra tettem szert elméletben és gyakorlatban egyaránt, melynek segítségével magabiztosan tudom használni a tradicionális hatha jógát magam és mások megsegítésére. Mielőtt elkezdtem a képzést, pár éve már jógáztam, de csak a tanfolyam segítségével jöttem rá arra, hogy melyik az a jóga irányzat mely az én testem és lelkem egészségét a legjobban szolgálja, mert mindenki más, így mindenkinek meg kell találnia a jógában azt, ami a leginkább hat a fizikai testére, az elméjére és szellemére. Számos felismerésre jutottam a képzés során, ami az önismeret rögös útján vitt megint pár lépéssel előre. Jó néhány olyan beszélgetésben volt részem, ahol közösen megtapasztalhattuk a belülről jövő mélységes szeretet érzését. Természetesen, nem volt érzelemmentes a tanfolyam,volt kiborulás és elengedés, sok nevetés és elfogadás. Nemcsak oktatni vágyóknak ajánlom ezt a tréninget, hanem azoknak is, akik szeretnének a jóga segítségével a helyes irányba haladni és egyre közelebb kerülni a boldogság felé. Andi