Kismama jóga Iyengar módszerrel

Kezdés: 2017.09.15. (péntek) - 11:45 - 13:15 | Helyszín: Blaha INDRA terem | Oktató: VERES MÓNIKA

kismamajoga4 (1)„Ki mint vet, úgy arat” – mondja a közmondás, és ez miért is lenne másképp a jógával a terhesség fényében. Azok a nők, akik törődnek az egészségükkel, joggal várhatják el a pozitív eredményt a terhességük alatt illetve hogy egészséges gyermekük szülessen. Kifejezetten fontos, hogy a várandós anyák karban tartsák mind a fizikai, mind a mentális jólétüket saját maguk és gyermekük érdekében.

Legyünk óvatosak az első trimeszterben, érdemes kerülni a nehéz súlyok emelését vagy az ugrásokat. A jógaászanák (testtartások) azonban nem veszélyesek, erősítik a medence izmait és annak vérkeringését, erősítik a szaporító szerveket és átmozgatják a gerincet. A jógaászanák során a méh erősebbé, működése hatékonyabbá válik, ami biztosítja a normális szülést is. Még a fejjel lefelé pózok is hasznosak, ha megfelelően gyakoroljuk őket – Iyengar szerint egészen a 9. hónapig lehet ezeket gyakorolni, de ha már nehézkessé válik a légzés, abba kell hagyni. Ezek a pózok segítik a méh gravitációval ellentétes irányú megerősítését, a baba kitolását a szülés folyamatában és a regenerációt a szülés utáni időszakban.

Gyakoroljunk olyan ászanákat, amik tágasságot hoznak létre a medencében, a hasüregben és könnyű érzést eredményeznek az egész szervezetben.

A terhesség is egy, a menstruációhoz hasonló állapot, ami alapvetően megváltoztatja a szervezetet. Fontos, hogy a gyakorlásunk és az egész életvitelünk harmóniában legyen a változásokkal. A növekvő pocaklakó megváltoztatja a kismama eddigi életét és egy új lehetőséget ad önmagunk megtapasztalására.

  

Erre az órára már nem tudsz bejelentkezni, várunk szeretettel legközelebb!
Erre az órára már nem tudsz bejelentkezni, várunk szeretettel legközelebb!