Stresszoldás jógával – Elmélet és gyakorlat

Kezdés: 2014. ápr 6. - 10:00 - 14:00 | Helyszín: Nap terem | Oktató: SAYTI ANDREA

Jógaműhely a kiegyensúlyozott hétköznapokért

Ezt a műhelyt azoknak ajánljuk, akik számára gondot jelent a naponta megélt stressz, akik folyamatos belső feszültséggel, alvásproblémákkal, állandó fáradtsággal, koncentrációs nehézségekkel, krónikus fejfájással, magas vérnyomással küzdenek. Javasolt azok számára is, akik átmeneti élethelyzeteket (pld vizsgaidőszak, munkahelyi problémák, családi nehézségek) szeretnének könnyebben, kiegyensúlyozottabban kezelni.

A stresszel való megküzdés nehézsége, sikertelensége éppúgy hozzájárul a civilizációs betegségek kialakulásához, mint a helytelen táplálkozás vagy a mozgásszegény életmód. Ezen ártalmak együttesen szolgáltatják korunk jellemző betegségeihez a kellő alapot. A modern ember nem, vagy csak korlátozott megküzdési repertoárral rendelkezik a stressz kezelésére. Így különösen indokolt az erre fókuszáló módszerek elsajátítása, tudatos alkalmazása. Egyéni szinten leghatékonyabb, ha egyszerű, könnyen a napi rutinba is beépíthető technikákat tanulunk meg. A Stresszoldó jóga célja leginkább ebben áll: a gyakorlókat bevezeti a relaxációba, hogy a sajátélményű megtapasztalások során felismerhetővé váljanak ezen tudatállapot pozitív hatásai; továbbá olyan egyszerű technikákkal, gyakorlatokkal ismerkedhet meg a gyakorló, melyek bármelyik stresszel terhes hétköznapi helyzetben hatékonyan támogatják a feszültségoldást.

Az izmok, ízületek nyújtását, lazítását szolgáló jógapózok (ászanák), feszültségoldást segítő légzések, egyszerű koncentrációs gyakorlatokat követően a gyakorlást hosszú, mély relaxáció zárja, mely több órányi pihentető alvással is felér. A test szisztematikus ellazításával az egész elme is ellazul, így jön létre egy teljesen relaxált állapot, a tökéletes pihenés.

Javasolt:

 • Túlzott szorongásos állapotokban, tüneteknél
 • Túlzott frusztráció érzésénél
 • Rossz memória és koncentrációs készség, általános szétszórtság állapotaiban
 • Saját készségeinél rosszabb teljesítményt nyújtóknál
 • Fásultság esetében
 • Alvásproblémával, álmatlansággal küzdőknek
 • Tónusos izomzattal rendelkezőknek, különösképpen a stressz zónákban (hát, vállak, nyak, arc)
 • Feszített élettempót folytatóknak
 • Légzési nehézségekkel küzdőknek
 • Testi-lelki kiegyensúlyozottságot keresőknek
 • Krónikus stressz szindróma (immunrendszer gyengülése, szív és érrendszeri panaszok valamint pszichoszomatikus eredetű megbetegedések) megelőzésére

 

Részvételi díj: 3900Ft
 
Jelentkezési és befizetési határidő: április 2.
 
Létszám: min. 5 – max. 12 fő
 
Jelentkezés menete: töltsd ki az alábbi űrlapot és fizesd be a részvételi díjat. A helyedet csak a teljes összeg befizetése után tudjuk garantálni.
 
Jelentkezés:  

Az alábbi  űrlap kitöltésével és a tanfolyam díjának befizetésével a recepción (hétköznap 17-19 között) vagy átutalással a Jóga Világa Egyesület 16200151-18512496 (MagnetBank Zrt) számlaszámára.

Az utalásnál kérjük, hogy a könnyebb azonosíthatóság végett a megjegyzésbe írd bele a tanfolyam és a résztvevő nevét.

 

Erre az órára itt, az interneten már nem tudsz helyet foglalni. On-line foglalni az óra kezdete előtt max. 2 órával lehet. Utána kérjük, érdeklődj telefonon a szabad helyekről.
Erre az órára itt, az interneten már nem tudod a helyedet törölni. On-line törölni az óra kezdete előtt max. 2 órával lehet.