Ajurvédikus konyhapatika – előadás és bemutató

Egy workshop, amely minden háztartás számára hasznos!

 Mindannyiunknak ismerni kell testünk ösztönös képességét az öngyógyításra. Amint felismerjük ezt az igazságot, megtanuljuk, hogy használjuk a légzést, a testet és az érzelmeket a gyógyulás támogatására, egészségünk érdekében. Ha azonban valami “segédeszközt” keresnénk, az egyetlen, amihez érdemes nyúlni, az az étel.

Tudtad, hogy a konyhádban egy ütőképes patika rejtőzik? Brahma Purana szerint, az étel és a gyógynövények a hold esszenciáját tartalmazzák. Trividha Upastamabha értelmezésében az ételnek (Ahára) megvan a maga fontossága, étel nélkül az élet nem maradna fent sokáig. A konyhai patika hitahara, ami hasznos, jótékony és célirányosan felhasznált ételt jelent.

Az étel ereje abban rejlik, hogy tulajdonképpen orvosság. Ez az, ami életben tart minket, de ez játssza az egyik legfontosabb szerepet az életerő csökkenésében is. Számít, hogy mit eszünk, hogy esszük és mikor esszük, de az ételek kombinálására is nagyon oda kell figyelnünk. Ez az ajurvéda egyik legfontosabb területe. Ha elkezdjük felfedezni az ételek és a fűszernövéyek gyógyító erejét, a hold erejéhez férünk hozzá.

Ez egy nagyon praktikus workshop, ahol a résztvevők több házi csodaszert készítenek, különböző prolbémákra.

Tematika

 • mi az a konyhapatika?
 • otthoni gyógymódok alapelvei
 • mantrázás “gyógyszer” készítése közben
 • fontos gyógyhatással rendelkező kulináris fűszernövények, fűszerek, ételek
 • receptek vata, pitta és kapha problémákra, mint pl. fejfájás, megfázás, influenza, savasodás, menstruációs görcsök, ízületi fájdalmak, álmatlanság, höröghurut, felfúvódás, székrekedés, étvágytalanság, stb.

Oktató: Indu Arora

Létszám: max. 20 fő

A műhely díja: 9.900 Ft

A tanfolyam kezdési időpontja: 2017. szeptember 24. vasárnap 9:00

Helyszín: 108 Központ,1137 Budapest, Szent István krt 6. 3/12, 27-es kapucsengő

Befizetési határidő: 2017. szeptember 4.

A műhely vezetője

Olvass tovább Indu Aroráról

Született jógini, akit karmája rendelt erre. Alternatív Gyógyászat doktorátussal (MD), és Gyógynövény Gyógyászat diplomával (BMHS), valamintTermészetgyógyászat (ND) és Mágnes Terápia diplomákkal rendelkezik. Yoga Shiromani, valamint Yoga Bhaskar végzettségei mellett, a kimagasló oktatói tapasztalattal rendelkező Grand Parenting E-500 T-500 jegyzett jógaoktatói okleveleket is kapott a Yoga Alliance nemzetközi jógaoktatókat minősítő szervezettől, valamint az IAYT-től (Jóga Terapeuták Nemzetközi Egyesülete). Dr. Arora jelenleg a kaliforniai University of Metaphysical Sciences-en (Metafizikai Tudományok Egyeteme) végzi PhD. képzését, valamint nemrég végezte el a Haladó gyakorlati klinikai ajurvéda képzést az indiai International Academy of Ayurveda-n (Nemzetközi Ajurvéda Akadémia), Punában.

indu arora trii - monitor - 1Dr. Arora sokoldalú személyiség, kiválóan képzett szakértő a jóga-terápia, gyógynövény- & természetgyógyászat, valamint az alternatív orvoslás területein. Tanításaiban a legfontosabb, hogy pácienseit egy holisztikus megközelítéssel alkalmazott módszerrel gyógyítsa, amely a jóga-terápia, a különféle meditációs technikák, Bach-virágterápia, akupresszúra, reflexológia, mágnes-terápia, természetgyógyászat, reiki, ESP, Gyógynövényes/Konyhai Orvosságok, valamint mantrák és mudrák kombinációja.

Nemzeti és nemzetközi szintű konferenciák és szimpóziumok rendszeres előadója, a világ minden táján tart workshopokat és tanárképzéseket.

 

Iskolai Végzettség és Szakmai Képesítések
 • “Haladó Gyakorlati Ajurvéda Kurzus” a Pune-i International Institute of Ayurveda-tól (Nemzetközi Ajurvéda Intézmény)
 • “Marma Terápia és Kalari Massázs”képzés a Kalari institute of Performing Arts-tól (Kalari Előadóművészetek Intézménye), Bangalore, India
 • Jelenleg a kaliforniai University of Metaphysical Sciences (Metafizikai Tudományok Egyeteme) PhD. hallgatója
 • E-500 T-500 (Grand parenting) Experienced Registered Yoga Teacher through Yoga Alliance (kimagasló jógaoktatói tapasztalattal rendelkező Grand Parenting E-500 T-500 jegyzett jógaoktatói oklevél a Jóga Szövetség-től). (www.yogaalliance.org)
 • A(z) (Alternatív ) Gyógyászat Doktora az International Council for Complimentary Medicine Chapter of Kundalini Yoga Research Institute-tól (A Kiegészítő Orvoslás Nemzetközi Tanácsa Kundalini Jóga Kutatóközpont Csoport) – Lucknow , India
 • “A Jóga és a Természetgyógyászat Közötti Terápiás Kapcsolat”
 • CPR/AED hivatásos elsősegély bizonyítvány, az Amerikai Vöröskereszt-től, IL.
 • Az Indian Board of Alternative Medicines (Alternatív Gyógyászat Indiai Bizottsága) által jegyzett gyakorló orvos (R.M.P. ), Kalkutta, India
 • “Yoga Bhaskar” címet adományozott neki az India, Himalája-i Sivananda Yoga Vedanta Center (Sivananda Jóga Védanta Központ) az Intenzív Jóga Kurzus elvégézése után.
 • “Yoga Shiromani” címet adományozott neki az India, Nayyar Dam, Kerela-i Sivananda Yoga Vedanta Center (Sivananda Jóga Védanta Központ) – azaz Nemzetközi Jógaoktató Képzési Bizonyítványt.
 • Az India, kalkuttai Indian Institute of Alternate Medicine (Az Alternatív Gyógyászat Indiai Intézménye) által képesített Orvosi Gyógynövénytan Szakértő (B.M.H.S).
 • Elvégezte az India, Nashik-I Nature Cure Institute (Természetes Gyógyítás Intézmény) természetgyógyászati kurzusát.
 • Elvégezte az India, Nashik-I Nature Cure Institute (Természetes Gyógyítás Intézmény) Mágnes Terápia kurzusát.
 • Elvégezte a Pune-i YOGA THERAPY CENTRE (JÓGA TERÁPIÁS KÖZPONT) hat hónapos gyakorlati specializációs képzését különböző betegségek jógaterápiás kezelésében
 • Egy Éves Diplomával járó Képzés a Speciális Oktatásban (MENTÁLIS VISSZAMARADOTTSÁG) az India, Delhi-i Amar Joyti Központ-tól.
 • Mozgásterápia és Rekreációs Sportok Kurzus Bizonyítvány a RESPO DS-DI (Foundation Recreational Sports Development & Stimulation – Disabled International – A Nemzetközi Mozgássérültek – Rekreációs Sport-Fejlesztés & Stimuláció Alapítvány) védnöksége alatt.
 • Reiki Kurzus Bizonyítvány (Természetes Gyógymód) valamint ESP az USUI SHIKI RYOHO-tól, India, Mumbai
 • Self Realization Fellowship (Önmegvalósítás Baráti Társaság, 5 éves Intenzív Meditációs & Krija Jóga Program) a Yogoda Satsanga Society-tól (Yogoda Satsanga Társaság) India, Ranchi


CLOSE
CLOSE