Veres Mónika

Veres Mónika

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

Képzettsége: Okleveles Iyengar jóga oktató, Intermediate Senior 1 (2016)

Óratípusai: Iyengar Jóga

Az Iyengar jógában nagyszerű lehetőségeket kaptam önmagam megismerésére és fejlesztésére! A módszer kidolgozottsága és precizitása, az eszközök használata révén bárki számára elérhetővé válhatnak a jóga jótékony hatásai!

Gondolataim a jógáról és az út, ahogyan megtaláltam:

Csipőficammal születtem, a szüleim olyan későn jutottak el velem az orvoshoz, hogy már hiába tették rám az úgynevezett ‘kengyel’-t az ízület már nem tudott a helyére kerülni. Kiskamasz koromig csak annyit éreztem, hogy nehezebb a mozgás, ennek ellenére folyamatosan sportoltam. A mozgás már akkor is lételemem volt. Atlétika, hosszútávfutás, ritmikus sportgimnasztika és a szokásos, ugrókötelezés, egyebek, ahogy az egy izgő-mozgó kislánytól elvárható.

15 évesen beleszerettem az aerobikba, hetente négyszer jártam edzésre. Elkezdett fájni a csípőm, de azt hittem, hogy csak valamit nem jól csinálok. Az évek alatt fitness oktatói, személyi edzői, gerincterapeuta képesítést szereztem. Tanítottam, terápiákat tartottam, de a saját fájdalmam maradt. Huszonéves koromban egyik kedves barátnőm elcsábított egy jóga órára, ami után rögtön tudtam, ez valami más, mint ami eddig volt. Szinte az összes jóga stílust kipróbáltam, mind adott valamit, jógaoktató és kismama és babás jóga oktató lettem, de a fájdalom még mindig maradt.

Aztán végre, 30 évesen egymásra találtunk: az lyengar jóga és én és elmúlt a fájdalom.

Hogy még jobban megértsem az emberi test és lélek összefüggéseit, elvégeztem egy természtgyógyász főiskolát. Így ha valaki egy orvosi lelettel érkezik hozzám, célirányosan tudom összeállítani a számára leghatékonyabb jóga gyakorlatsort.

Mióta gyakorlom az Iyengar jógát?

2003-ban ismerkedtem meg Csendes Erzsébettel, aki akkoriban az egyetlen Iyengar jógatanár volt Magyarországon. Ő indította el 2005-ben a tanárképzőt több német tanárral együtt.

Már az első gyakorlások alatt csillogott a szemem, mert azt éreztem, ez az, amit kerestem eddig életemben. Teljesen beleszerettem ebbe a metódusba a precízsége és a hatékonysága miatt. Nem volt kérdés, hogy ezzel szeretnék foglalkozni.

Mióta tanítok?

Mivel már hatha jóga oktató voltam 2001-től, mindent amit ezután tanultam és gyakoroltam, az Iyengar jógában igyekeztem továbbadni a tanítványaimnak.

2006-ban nyitottam meg az Amrita Jógaközpontot (akkor még Sziddhárta névvel), majd egy szerencsés találkozás után 2008-tól már hárman vezettük tovább.

Miért csinálom?

Úgy érzem, hogy ebben a feladatban megtaláltam mindazt a hatékonyságot, precizitást, amit egyetlen más mozgásformában sem. Pedig még az Egészségügyi Magánegyetemet is elvégeztem. De végül csak visszakanyarodtam a jógához.

Nagyon szeretem az embereket és imádok adni…figyelmet, tudást, empátiát, gondoskodást.

Gyakorlásomban mindig a “jól lenni” érzést keresem. Ez sok-sok gyakorlással jár. Néha a határaimat feszegetem. De mindig érzem, hogy minden, amit magamért teszek, meghálálja magát.

Mi a kedvenc pózom?

Két kedvencem van. A fejenállás és a válltámasz (gyertya). Olyan érzésem van közben, hogy megáll az idő. Csak a póz van és én. Mintha összekapcsolódnék önmagammal.

Mik a jövőtervem?

Szeretném továbbra is képezni magam. Teljesen elragadott az életem végéig tartó tanulás szele.?Tudom, minden, amit tanulok az fejleszt, vezet tovább…ezt az érzést szeretném követni és ebben segíteni másoknak.

Jelenleg is folyamatosan képzem magam. Főbb tanáraim: Kevin Gardiner, Rita Keller, Claus Gresch, Bob Blaiser… akiknek őszinte hálával tartozom. Az Iyengar jógában nagyszerű lehetőségeket kaptam önmagam megismerésére és fejlesztésére! A módszer kidolgozottsága és precizitása, az eszközök használata révén bárki számára elérhetővé válhatnak a jóga jótékony hatásai.

Képzettségeim:

 • 2016 Iyengar jóga oktató (Intermediate Senior 1)
 • 2016 március India- tanulás a Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ban
 • 2015 február, július India- tanulás a Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ban
 • 2012-2013. Iyengar jóga oktató (Intermediate Junior 3.)
 • 2011 július India- tanulás  a Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ban
 • 2011-2012. Iyengar jóga oktató (Intermediate Junior 2.)
 • 2009-2011. Iyengar jóga oktató (Intermediate Junior 1.)
 • 2007-2009. Iyengar jóga oktató (Introductory level II.)
 • 2005-2007. Iyengar jóga oktató (Introductory level I.)
 • 2006. Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képesítés
 • 2003–2005. Iyengar jóga oktatói előkészítő
 • 2002. Jóga oktatói tanfolyam
 • 2002–2005. Natura Hollisztikum Természetgyógyász Magánegyetem, Egészségfejlesztő Terapeuta szak
 • 1999. Megismekedtem a hatha jógával
 • 1998. IWI wellness instruktori tanfolyam
 • 1998. IWI személyi edzői képzés
 • 1997. Kállay Ildikó fitnesz iskola aerobic oktatói

 

 

 Veres Mónika órái a héten:

[events_list paging=1 limit=0 category=121 scope=this_week showperiod=daily]