Az ember csodákat képes tenni

Valter Éva kismama és babás jóga oktató

Beszélgetés Lukács Dóra Urban Yogini jóga oktatóval

Lukács Dóra Urban Yogini az első órája után megszerette minden pillanatát a jógának. A változásokról, a lehetőségekről és a belső utazásról beszélgettünk.

AUM – Dinamikus hatha jóga órákkal térsz vissza az AUM jógastúdióba.

Lukács Dóri – Igen, kedd esténként a hatha jóga alap ászanáinak a dinamikusabb változataival készülök a gyakorlóknak. Abban lesz más az órám, mint a többi, hogy azt az erős 8 csakrás meditációt, amit más óráimba is beépítek, ide is elhozom. Lesz hangtál, hangmasszázs, aromaterápia is. Egyelőre az első órámra ezzel készülök.

AUM – Miért szeretsz jógát tanítani?

LDA jóga nekem életmód, a zene mellett a másik nagy szerelmem. A napom minden részébe igyekszem beilleszteni valahogy, a meditáció és a saját gyakorlásom kihagyhatatlan része az életemnek. És persze csodás élmény, amikor azt látom, hogy valakinek tudok segíteni. Szép megélések és fejlődések vannak, hatalmas élmény támogatni másokat.

AUM – Volt olyan élményed gyakorlókkal, ami neked is maradandót hozott az életedbe?

LD– Több is volt szerencsére. Tartok női jógás köröket is, annak a varázsa lenyűgöző. Megnyílás, feldolgozás, blokkok felszabadulása történik, ami a közösségnek és az egyénnek is páratlan tapasztalat. Ha jobban vagy, az mindig segít továbbmenni. Ezt éljük meg az órákon is. Én ezzel kelek és fekszem. Emellett meglepő és örömteli számomra, hogy a hatha órákra egyre több férfi jár. Jönnek olyanok is, hogy sosem gondoltam volna, hogy 40-50 évesen először kipróbálják a jógát. És velünk vannak, csinálják! Egyre többször jönnek, egyre rendszeresebben, mert érzik a változást kívül-belül. Ez nagy élmény számomra is.

AUM – Van valamilyen alapfonál számodra a jógával kapcsolatban?

LD- Nem is egy! De a kiindulópont, hogy csodálatos élmény, amikor valaki meghaladja önmagát, elkezdi a félelmeit kezelni. Ez közhelyesnek is tűnhet, de a megélés egyáltalán nem az! A kapcsolat önmagunkkal sokszor nehéz, a jóga ászanáin keresztül azonban könnyebben jutunk közelebb önmagunkhoz.

AUM – Dolgozz magadon, mert megéri?

LD- Pontosan. Érdemes belemenni, mert a valóságunkat mi alakítjuk. A hozzáállás kérdése egyáltalán nem elhanyagolható. Ott van bennünk a lehetőség, támogatást pedig kaphatunk, például egy jógaórán is. És az ember csodákat képes tenni.

Lukács Dóri

  • Hatha, Hatha Flow, Vinyasa Flow, Yin, Női jóga oktató
  • Theta Meditation + Source Memory Meditation konzulens

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!

LUKÁCS DÓRI ÓRÁI