Szőllősi Lili

Szőllősi Lili

Pilates oktató

Képzettsége: Pilates, Gerincjóga oktató

Óratípusai: Pilates

Több mint tíz éve foglalkozom emberekkel, szeretném átadni vendégeimnek a mozgás szeretetét.

Számos sportot, mozgásformát kipróbáltam, s ezek közül a pilates az, ami leginkább megragadott a maga harmóniájával, tudatosságával, kidolgozott rendszerével. 2005-ben voltam az első jógaórámon, amit hamarosan követett a pilates is.  A kezdetnek egészen profán oka volt: a stresszes életmódomból fakadó, hát- és nyakfájást, rossz tartást, illetve fáradékonyságot szerettem volna ellensúlyozni.

A rendszeres gyakorlás hatása óriási volt: nem csak ezek a fizikai tünetek szűntek meg, hanem számos lelki hatást is ennek köszönhetek: összeszedettebbé, tudatosabbá váltam, fejlődött a testtudatom és a koordinációs-képességem, a figyelmem- mondhatni: az általános közérzetem testileg-lelkileg.

Az évek során egyre inkább megerősödött bennem, hogy elvégzem az oktató-képzést, ami egy sportoktató-képzéssel indult 2009-ben, majd 2010-ben szakosodtam pilatesre. Úgy alakult az életem, hogy  pályafutásom Costa Ricán kezdtem  és fejlesztettem (pl. számos stúdióban megfordultam,  hogy megismerjem az ottani irányzatokat), majd hazatérve azóta is lelkesen képezem magam a szakmában.

Mit jelent a pilates számomra? A minőségi, tudatos életet.

 

 Szőllősi Lili órái a héten: