Pócza Barbara

Pócza Barbara

Jógaterapeuta

Képzettsége: Okleveles Hatha jóga oktató és Jógaterapeuta (Jógaterápia ájurvéda alapokkal) , okleveles Gyermekjóga oktató, Alternatív Mozgás és Masszázsterapeuta, Bachvirágterapeuta, Aromaterapeuta és Prána Energia Gyógyítás oktató

Óratípusai: Jóga relaxáció hangfürdővel, Jóga relaxáció hangfürdővel kismamáknak, Izületi jóga

Pócza Barbarának hívnak, 1972-ben születtem Budapesten. Az egyetemen elméleti fizikusnak tanultam, aztán másfelé vitt az utam. Az életemnek, gyermekeimen kívül több fontos ágazata is kialakul. A két fő ágazatnak az egyike a jóga, jógaterápia és a másik a Prána Energia Gyógyítás lett.

A jóga

Egyetemi éveim alatt kezdtem el jógázni. 2002-ben végeztem el az első jógaoktatói képzésemet a Spirituart Sivanada Jógaközpontban. Több mint 15 éve kisebb megszakításokkal (két gyermekem születése miatt, 2003 és 2005) folyamatosan tartok jóga órákat.

2008-ban találtam rá a gyermekjógára és akkor el is végeztem Csiki Mariann gyermekjóga oktatói képzését.

2011-ben sikeres vizsgát tettem az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (ETI – később GYEMSZI) Alternatív Mozgás és Masszázs Terapeuta szakán. Tanulmányaim során vizsgát tettem Thai Masszázsból, jógából és Chi Kung-ból. Később a Thai Jóga Masszázs tudományával is megismerkedhettem. Az ezt követő években szaktudásom szélesedett az Iyengar és a Kundalini jóga (Yogi Bhajan) világával, továbbá ismereteket szereztem a hangok, a (tibeti) hangtálak alkalmazásában és az aromaterápiában. 2015-ben Bachvirág terápia I & II képzést végeztem Varsányi Péter vezetésében.

2014-től Dr. Indu Arora Jógaterapeuta képzésén vettem részt és 2016-ban vizsgáztam le sikeresen. Továbbá 2015-ben részt vettem Dr. Indu Arora ayurvéda képzésén is.

A Prána Energia Gyógyítás

2000-ben végeztem az első alapszintű Prána Gyógyítás tanfolyamot édesapám, Dr. Pócza Attila és felesége Pócza Elke vezetésével. Sokat tanultam tőlük, többek között Usui Reiki mestereim is ők voltak.

2011-ben a Bécsi központú TIIS (The Institute for Inner Sciences) alapítója Charlotte Anderson, Choa Kok Sui Mester felesége és útitársa ellátogatott Magyarországra. Oktatói meghatalmazást kaptam tőle alapszintű és haladó tanfolyamok vezetésére. 2011 őszétől már nem csak gyakorlója és alkalmazója voltam ennek a művészetnek hanem lelkesen elkezdhettem a Prána Energia Gyógyítás oktatását. Azóta is rendszeresen tartok kezdő (1), haladó (2-5) és spirituális tanfolyamok oktatását és prána aromaterápiát.

2014-ben az a megtiszteltetés ért, hogy a mai napig elnökségi tagja lehetek az európai TIIS-nek (The Institute for Inner Sciences-nek).

Munkámban igyekszem ötvözni a jóga és a prána energia gyógyítás tanításait melyek csodálatosan kiegészítik és támogatják egymást. Teszem ezt az óráimon, az egyéni kezeléseken, a tanfolyamokon, műhelyekben és előadásokon.

Angolul és németül is anyanyelvi szinten beszélek és ez lehetőséget ad arra, hogy magyarul nem beszélő résztvevők számára is tudjak órákat, tanfolyamokat és egyéni kezeléseket is tartani.

 

Pócza Barbara órái a héten:

[events_list paging=1 limit=0 category=141 scope=this_week showperiod=daily]