Pék Barbi

Pék Barbi

Képzettsége:  okleveles Anaya női jóga oktató, kismama és baba-mama jóga oktató

Óratípusa: Anaya női jóga

Már egészen tinikoromtól vonzott a jóga, és könyvből, autodidakta módon tettem meg az első lépéseket ezen a csodás úton. Amikor először próbáltam ki a női jógát, egy egészen új világ nyílt ki számomra. Felfedeztem mennyire hiánypótló és mekkora szüksége van egy nőnek ezekre az energiákra és gyakorlatokra.

Pár évre rá megfogalmazódott bennem, hogy szeretném másoknak is átadni azt a sok jót, amit ennek köszönhetek, ezért elvégeztem Kornhoffer Tündinél az Anaya nőijóga oktató képzést. Innen következett tavaly a következő lépcsőfok, a Sarasvatiban elsajátított kismamajóga képzés, hogy a jógázóimat tovább támogathassam a várandósság különleges hónapjaiban is.

Folyamatosan igyekszem fejleszteni magam, tapasztalni és nem utolsó sorban örömmel élni.

Jelenleg mélyítve a tudásom, női  jógaterapeutának tanulok, hogy még magasabb szintű segítséget tudjak nyújtani a hozzám forduló hölgyeknek.

Az Anaya női jógáról:

Az Anaya szanszkrit szó, jelentése: Isten velünk van! Ez alapvetően a nagy, kozmikus rend tiszteletbentartását jelenti. Mindennek megvan a maga ideje, ez ugyanúgy igaz a jógagyakorlásra is, mint a mindennapokra. Az Anaya női jóga engedi a nőt ebben a rohanó világban visszatérni a saját természetes ritmusába. Legyen szó a napi teendőkről, a havi ciklusunkról vagy akár a különböző életszakaszokról.

A nők sokszor a maszkulin, napminőséget élik, ami alapjaiban különbözik a természetes holdminőségtől. Utóbbiban az áramlás, a ciklusosság a jellemző. A női természetes rendbe érdemes visszarendeződni. Akár egy napon belül is megfigyelheted magadat, mi a saját ritmusod. A havi ciklus is befolyásol, hiszen a termékeny időszak energiadús napjait követi a befelé fordulás, a tisztulás, az elcsendesedés. Ilyenkor energiánk is kevesebb van, hiszen a befelé figyelés lesz hangsúlyosabb. Kár minden szakaszban ugyanazt várni magunktól! Az évszakok változása is hat a női testre, nézd az évszakokat a táplálkozásban és a mozgásban is! Ha ezeket a minőségeket tiszteletben tartjuk, sokkal gyümölcsözőbb, kiegyensúlyozottabb és harmonikusabb lesz az életünk.

 Várlak szeretettel!

 

 

Pék Barbi órái a héten: