Jóga a helyes tartásért

Ezen az órán B.K.S. Iyengar tanításait követjük, a jóga pózok anatómiailag helyes kivitelezéséhez néhány eszközt használunk. Ez az óra ideális azoknak, akik szeretik a precizitást az ászanákban. Az eszközök használata a helyes és megfelelő mértékű erőfeszítéssel és figyelemmel kiegészülve segítik az egyénre szabott fejlődést.

Olyan eszközöket is használunk, mint pl. hengerpárnát, hevedert, fatéglát. A gyakorlás fókusza elsődlegesen az ászanákon (a testhelyzeteken), majd adott idő után a légzőgyakorlatokon is van. Az eszközök használata mindenki számára lehetővé teszik a jóga pózok megvalósítását és tökéletesítését, hajlékonyságtól függetlenül.

Állóhelyzetből történő előrehajlásnál például nem mindenki éri el a lábfejét. Ilyen helyzetben fatégla használatával meghosszabbítjuk a karunkat, és máris ugyanazt a munkát tudjuk végezni a pózban, mintha elérnénk a lábfejünket. Gyertyaállásban a nyak túlzott húzódását elkerülendő blokkokkal vagy pokrócokkal támasztjuk alá a vállakat. Megelőzzük ezzel a test túlnyújtását, túlfeszítését, megteremtjük a testrészek megfelelő orientációját.

Oktató:

Tolner Mária
   

AKTUÁLIS ÓRÁK AZ ÓRARENDBEN

[events_list paging=1 limit=10 category=8 scope=0 showperiod=daily]