vinyasa flow Jóga

A Vinyasa Flow Jóga dinamikus jógairányzat, ahol finom mozdulatokkal dolgozunk, saját légzésünket véve alapul. Minden mozdulat és ászana légzésszinkronban történik. Általában szekvenciákat használunk, ami megadott ászanák, vagy mozdulatsorok ismétlődése, az óra tematikája szerint kiegészítve más-más ászanákkal. Jól bevált eleme a Napüdvözlet, de építhetjük az órát egy meghatározott téma köré is.

A „vi” jelentése tudatosan, a „nyasa” összekötni, így a vinyásza kifejezés egy tudatosan összekötött folyamatot jelent. Csíkszentmihályi Mihály megfogalmazása szerint a flow olyan állapot, amikor az ember teljesen elmélyül abban a tevékenységben, amit csinál.

Felismerjük a jelen pillanatot, majd légzésünk és mozgásunk összehangolásával egyre tudatosabbá válunk, elcsendesítjük gondolatainkat és rátalálunk a belső békére. Csodálatos lehetőség a kibontakozásra, önfejlesztésre, határaink megismerésére és azok leküzdésére. Megtanít megérteni a változást és elengedni a ragaszkodást. Harmóniát teremt önmagunkban és ezen keresztül a mindennapjainkban.

A Vinyasa Flow fő jellegzetessége a kreativitás, szabadon áramlás, de szemelőtt tartva saját határainkat.

 

 

Vinyasa Flow Jóga oktatóink

 

Czeizler Kriszta

Vinyasa Flow Jóga oktató

Horváth Flóra

Hatha jóga, Vinyasa flow jóga és Kismama jóga oktató

Aktuális Vinyasa Flow Jóga órák a héten

 

<< Previous weekNext week >>2019. augusztus 12. hétfő -- 2019. augusztus 18. vasárnap
<< Previous weekNext week >>2019. augusztus 12. hétfő -- 2019. augusztus 18. vasárnap

Aktuális Vinyasa Flow tanfolyamok / műhelyek