vinyasa flow Jóga

A Vinyasa Flow Jóga dinamikus jógairányzat, ahol finom mozdulatokkal dolgozunk, saját légzésünket véve alapul. Minden mozdulat és ászana légzésszinkronban történik. Általában szekvenciákat használunk, ami megadott ászanák, vagy mozdulatsorok ismétlődése, az óra tematikája szerint kiegészítve más-más ászanákkal. Jól bevált eleme a Napüdvözlet, de építhetjük az órát egy meghatározott téma köré is.

A „vi” jelentése tudatosan, a „nyasa” összekötni, így a vinyásza kifejezés egy tudatosan összekötött folyamatot jelent. Csíkszentmihályi Mihály megfogalmazása szerint a flow olyan állapot, amikor az ember teljesen elmélyül abban a tevékenységben, amit csinál.

Felismerjük a jelen pillanatot, majd légzésünk és mozgásunk összehangolásával egyre tudatosabbá válunk, elcsendesítjük gondolatainkat és rátalálunk a belső békére. Csodálatos lehetőség a kibontakozásra, önfejlesztésre, határaink megismerésére és azok leküzdésére. Megtanít megérteni a változást és elengedni a ragaszkodást. Harmóniát teremt önmagunkban és ezen keresztül a mindennapjainkban.

A Vinyasa Flow fő jellegzetessége a kreativitás, szabadon áramlás, de szemelőtt tartva saját határainkat.

 

 

ALAPOZÓ VINYASA FLOW ÓRA

Alapozó Vinyasa Flow óra

Ezeket az órákat azoknak ajánlom, akik még csak ismerkednek a jógával és szeretnének egy dinamikus, de az alapokat kihangsúlyozó órán résztvenni. Fizikailag alaposan átmozgat, de nem szükséges hozzá előzetes tapasztalat. Előnyös lehet azok számára is, akik szeretnék kipróbálni ezt az irányzatot, megismerkedni a mozdulatok összekötésével, rutint szerezni.

VINYASA FLOW ÓRA
Azoknak ajánlom ezt az órát, akik már rendelkeznek az alap ászanák ismeretével. Nem feltétlenül haladó szintű óra, de fizikailag mindenképpen erőteljesebb.

Az órák a megszokott rendben, a hatha jógaórák felépítése szerint haladnak:

Ráhangolódás, bemelegítés/átmozgatás, majd a fő- az óra témáját adó rész bontakozik ki, melyet általában levezetés követ. Az órát relaxációval fejezzük be.

Vinyasa Flow Jóga oktatónk

 

Czeizler Kriszta

Vinyasa Flow Jóga oktató

Aktuális Vinyasa Flow Jóga órák a héten

 

<< Előző hétKövetkező hét >>2018. augusztus 13. hétfő -- 2018. augusztus 19. vasárnap
<< Előző hétKövetkező hét >>2018. augusztus 13. hétfő -- 2018. augusztus 19. vasárnap

Aktuális Vinyasa Flow tanfolyamok / műhelyek

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

CLOSE
CLOSE