iyengar Jóga

Az Iyengar-módszer

Az Iyengar Jóga a 95 éves korában elhunyt B.K.S. Iyengar  (ejtsd „ájengár”) jógamester tanítására épül, aki 1936-ban, 18 évesen kezdett tanítani. A tanítás az egyvonalúságra helyezi a hangsúlyt: ha a test a pózokban bizonyos onalakat követ, akkor biztonságosan tudsz maximális eredményt elérni a hajlékonyság, az erőnlét és a jó közérzet terén. Annak érdekében, hogy erőnléttől és hajlékonyságtól függetlenül is eredményesen és biztonságosan tudj gyakorolni, bizonyos esetekben eszközöket is használunk (pl. fal, tégla, heveder). Haladóbb szinten ezeket a különböző akciók elmélyítésére, a pózok hosszabb fenntartására is használjuk.

A pózok alapja a precizitás, a biztonság és a mélység. Kivitelezésükben tapasztalt és magasan képzett oktatók segítenek, akik felkészültek arra, hogy különböző testfelépítésű és egészségi állapotú embereket megfelelően igazítsanak. Egy másik fontos aspektus a szekvenciálás – azaz a gyakorlatsorok összeállítása, mely változatosságával garantálja a szisztematikus, biztonságos és egyenletes fejlődést. Az órákon keményen kell dolgozni, de távozáskor könnyűnek és nyugodtnak fogod érezni magad. A jóga azonnali jótékony hatása a hajlékonyság és az erőnlét növekedése, valamint az egészségi állapot javulása. Ahogyan haladsz előre a gyakorlásban, lelki és spirituális hatását is érezni fogod.

AZ IYENGAR VÉDJEGY

Minden okleveles Iyengar jóga oktató magas színvonalú képzésben részesül minimum 5 évig – ez az egyik oka annak, hogy az Iyengar Jóga az egyik legelterjedtebb módszer a világon. Amikor ezzel a védjeggyel találkozol, azt jelenti, hogy egy kezdő okleveles oktató minimum három évig járt rendszeresen Iyengar Jóga órákra, amit egy kétéves oktatóképzés és két szigorú vizsga követett. A Junior és Senior oktatók további hosszú éveken át gyakoroltak és képezték magukat, és számos vizsgát tettek le. A védjegy használatához minden okleveles Iyengar Jóga oktatónak kötelessége fenntartani saját szakmai fejlődését. Az Iyengar Jóga védjegy a kiválóságot, a jóga világos és mély megértését garantálja.

Iyengar Jóga oktatóink

Büky Dávid

Iyengar Jóga oktató

Kovács Adrienn

Iyengar Jóga oktató

Bencze Attila

Iyengar jóga oktató

Tolner Mária

Iyengar Jóga oktató

Gluscevic Hajnal

Iyengar jóga oktató

Iyengar jóga órák héten

<< Előző hétKövetkező hét >>2018. október 22. hétfő -- 2018. október 28. vasárnap
<< Előző hétKövetkező hét >>2018. október 22. hétfő -- 2018. október 28. vasárnap

Aktuális Iyengar tanfolyamok / műhelyek

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.