dr. Onozó Emese

dr. Onozó Emese

Képzettsége: jógaoktató, mozgásterapeuta természetgyógyász

Óratípusa: Egység jóga

Mottóm: Térj vissza a természetes létezésedhez!

Az önfejlesztés nagyon korán, már kiskamasz koromban megtalált, hogy módszereket találjak a szenvedésem enyhítésére. 1999-től tanulok energetikai módszereket, masszázst, holisztikus látásmódot a tanítóimtól. 2013-ban lettem hatha jóga oktató, és órákat is tartottam, hogy még többet tanuljak.

2015-ben Aroma Yoga® oktató lettem, ami új távlatokat nyitott meg a számomra. Olyan közösséghez kapcsolódom, akik a világ minden tájáról tanulnak és oktatnak, a tudás kimeríthetetlen tárházát biztosítva.

Az egyik tanárom azt mondta, hogy a nehézségeink abból adódnak, hogy nap mint nap ütköztetjük a belső világunkat a környezetünkkel. A polaritásterápia megmutatja, hogy milyen a neutrálisban időzni, ami a jóga terminológiájában a sattva. Túl sokat vagyunk a rajas, a tűz, a rohanás és a tamas állapotában. A sattva, a pihenés és az eredmények megünneplése az az energia, amit megspórolunk. Amikor ebből több van az életedben, akkor képessé válsz arra, hogy feldolgozd a mindennapi eseményeket, önmagad szemlélőjévé válsz, ahol elismered, hogy az van, ami van, és békére lelsz.

Az öt elem: a föld, víz, tűz, levegő és tér, amivel dolgozunk, és ezek kibillenéseivel bennünk. Olyan technikákat tanítok, amikkel a mindennapok során meg tudod őrizni az értékes energiáidat.

A célom harmóniában és szeretetben élni, az utamat osztom meg az óráimon, hogy útjelzőként szolgáljon a számodra.

Az egység jógáról:

A polaritás terápiát Dr. Randolph Stone orvos fejlesztette ki az 1950-es évek végétől az 1970-es évek közepéig. A polaritásterápia egy fajta testtel való munka vagy bodywork, és számos területen alapul: a kínai és az ajurvédikus tudományon, az asztrológián, az ókori egyiptomi filozófián, a táplálkozás és a testmozgás tudományán.

Az egység jóga ennek a komplett tudománynak egy része, ahol energetikai gyakorlatokkal szabadítjuk fel az életenergia áramlását. A természetgyógyászatban ez a test öngyógyító folyamatainak felébresztése.

A gyakorlatok könnyen kivitelezhetőek, a hatásukat azonnal érzékeled, így kiváló eszköz arra, hogy a mindennapokban megőrizd vagy visszaszerezd az energiaszinted.

Az egység jógában az elemekkel dolgozunk, a föld, víz, tűz, levegő és tér elemmel, amelyek mindenben megtalálhatóak. Magyarországon eddig csak az Aroma Yoga® órákon találkozhattatok ezzel a módszerrel, és az egyensúly programsorozaton 2019-ben, amikor kaliforniai oktatók tanítottak Budapesten két héten át.

Várlak szeretettel!

 

 

dr. Onozó Emese órái a héten: