Ócsai Zoltán

Ócsai Zoltán

Képzettsége: Hatha jóga oktató, Integrál önismereti tanácsadó, Mediátor

Óratípusai: Hangoló Hatha jóga

Gondolom Tőled is megkérdezték gyerekkorodban: “Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?” Akkor és ott legtöbben talán valamilyen hagyományos foglalkozást választunk. Így voltam ezzel én is. Szüleim mintáit, reál irányultságát követve először villamosmérnöki, majd közgazdasági végzettséget szereztem.
A fentiekhez kapcsolódó tevékenységekkel telt el tevékeny és alkotó időszakom első évtizede. Ezen évek alatt fokozatosan kioldódott belőlem egy vágy, egy szándék, aminek hatására a figyelmem lassan a test, lélek és a szellem hármassága felé terelődött. Ennek első konkrét és folyamatában következetes megnyilvánulási formája a jóga vagyis az ászana gyakorlás belépése volt az életembe több mint 10 évvel ezelőtt. Ezen aktivitás, az akkori figyelmemhez képest észrevétlenül alakította át életem egyéb területeit: az étkezéshez kötődő korábbi kondícióimtól kezdve egészen érzések – azon belül a külső és belső kapcsolataim -, egyre tudatosabb megélésének szintjéig.

Hálás vagyok tanítóimnak, akik egyengették és jelenleg is támogatják utamat. Ők voltak azok, akik már akkor is hittek bennem, amikor még önmagam szinte egyáltalán nem.
Jóga területéről tanáraimnak (időrendben) Sárig Hajninak, Répássy Erikának és Trapp Lacinak, Papp Józsinak és Kádár Zolinak, a létezés oldaláról Ram Singh Ji Maharaj-nak, Borbély Magdinak, Váradi-Beöthy Miklósnak és Shai Dayan-nak tartozom mélységes hálával.

2012-ben végeztem az Integrál Akadémián, ahol 3 évig integrál pszichológiát tanultam. Ez alatt az időszak alatt egy igazán szép megközelítést és jó néhány megtapasztalást kaphattam az egyéni- és közösségi transzformáció, felemelő erejéről és az emberi eszmélet vagyis a kollektív tudat és megértés szédítően gyors változásáról.

Egyre inkább az az érzésem és megértésem, hogy a legigazabb válaszok saját kérdéseinkre belülről (durva és finom anyagi testünkből ill. azon keresztül) érkeznek.

Egy dolgot tartok fontosnak, amit én is gyakorlok minden nap: nem akarni elérni a válaszokat, hanem elcsendesedve megengedni, hogy a felszínre jöjjenek. Ehhez kívánok mindenkinek kitartást, lelki erőt és szabadságot.

Ha most valaki megkérdezi tőlem ugyanazt a kérdés, ami az legelső mondatban szerepel, vagyis milyen foglalkozást, tevékenységet választanék szíven szerint, jelenlegi tudásommal ezt felelem:
Elgondolkoztató.
Olyan csendteremtő fajta… 🙂
Az szeretnék leginkább lenni.
Ebben a szóban szinte minden benne van. 🙂

Kívánom, hogy legyen Mindenki (vagyis Te és én is) boldog, békés és szabad!

 

 Ócsai Zoli órái a héten:

[events_list paging=1 limit=0 category=174 scope=this_week showperiod=daily]